Kolář v Itálii nezaváhal, favoritem bude i v boji o čtvrtfinále

14. 8. 2018, 15:41
Aktuality 3
CHALLENGER CORDENONS - Zdeněk Kolář vstoupil do antukového challengeru v italském Cordenonsu dvousetovou výhrou nad Španělem Carlosem Gomezem-Herrerou. Ve druhém kole bude šestý nasazený Čech favoritem proti domácímu teenagerovi Fortimu.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář si před měsícem v Bastadu zahrál poprvé na turnaji ATP, před dvěma týdny se v polských Sopotech dostal popáté v kariéře do semifinále challengeru a dál usiluje o premiérový posun do Top 200 světového žebříčku. 

Další šanci má tento týden na challengeru v italském Cordenonsu, kde potřebuje postoupit alespoň do semifinále. V předchozích dvou ročnících skončil pokaždé v prvním kole, letos svůj úvodní zápas bez vážných problémů zvládl.

Šestý nasazený Čech si poradil 6-3 6-4 se Španělem Carlosem Gomezem-Herrerou. Proti 288. hráči světa prohrál první dva gamy, ale od stavu 0-2 už nepřišel ani o jeden servis a po necelé hodině a půl slavil postup do druhého kola. 

Už nyní má Kolář jisté, že v žebříčku překoná své dosavadní maximum (218. místo). O šesté letošní čtvrtfinále si jednadvacetiletý rodák z Bystřice nad Pernštejnem zahraje proti domácí devatenáctileté naději Francescu Fortimu. Hráč z chvostu tisícovky světového žebříčku si v Cordenonsu odbývá challengerový debut.

• CHALLENGER CORDENONS •
Itálie, antuka, 64.000 dolarů
úterní výsledky (14. 08. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kolář (ČR) - Gomez-Herrera (Šp.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Zdeněk Kolář se pomalu a doufám, že jistě posunuje do druhé stovky. Před třemi lety byl 641, předloni 244, vloni 222 a teď je 219, tak doufám, že to prolomí a půjde i výše. Podle mě na to má, takže držím palce. Pojď!!!!!!!!!
Reagovat
EllNino
Ondra Štyler dostal divokou kartu a zahrál si poprvé v kariéře challengerovou hlavní soutěz, v té vyzval Rudolfa Mollekera, německou hvězdičku, rovněz osmnáctiletého o dost zkušenějšího, který letos už jeden německý challenger vyhrál (ve finále porazil Veselku) a pravidelně dostával WC na domácí challengery a do kvald a MD ATP turnajů (Stuttgart, Halle, Hamburk) ... Ondra prohrál 3:6 4:6 ... bohužel pro něj, ČR nemůže nabídnout takovou challengerovou a ATP základnu jako jiné země, a proto pro maldé hráče činí stašný problém klestit si cestu skrz Futury ... a v příštím roce přestanou být bodované, to jsem zvědav, jak se pak třeba zrovna Ondra bude moci prosadit ...:/
Reagovat
Nancy_z
Jj, je to hrozně náročný se přes těch pár bodíků dostávat dopředu :( Bez českých lépe bodovaných turnajů je to extrémní piplačka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist