Končím, oznámila Dulková

19. 11. 2012, 18:53
Aktuality 22
Nedlouho po skončení letošní sezony oznámila Argentinka Gisela Dulková, že se loučí profesionální kariérou."Rozhodla jsem se skončit proto, že mám teď jiné priority, na které se chci soustředit. Nemůžu už tak přinášet oběti, které jsou nutné, když chcete být tenisovým profesionálem," uvedla někdejší deblová světová jednička na svých stránkách.
Profily hráčů
Gisela Dulková

"Nebylo to lehké rozhodnutí, ale nějakou dobu už jsem toto téma měla v hlavě," uvedla Dulková, jež se vloni v létě provdala za fotbalistu Fernanda Gaga. "Tenis byl v uplynulých 20 letech mým životem. Začala jsem hrát v sedmi a odmala jsem věděla, že se chci stát profesionální hráčkou. Tenisu jsem dala všechno a s veškerou energií a láskou jsem dokázala věci, ve které bych nikdy nevěřila," napsala Argentinka, která svůj poslední zápas odehrála na letošním Wimbledonu.

Dulková na okruhu WTA debutovala v roce 2001. Prvního singlového titulu se dočkala až v roce 2007 a později k nim přidala další tři. Větších úspěchů se dočkala ve čtyřhře, v níž získala dokonce 17 titulů. Nejvýznamnější z nich vybojovala na Turnaji mistryň 2010 a o několik měsíců později na Australian Open. V čele žebříčku čtyřhry se držela na přelomu roků 2010 a 2011 celkem 24 týdnů, v singlovém pořadí byla nejvýše na 26. místě.

Ve svém dopise Dulková poděkovala všem, kteří jí během kariéry pomáhali. Mezi ně patří i Italka Pennettaová, po jejímž boku vybojovala své nejcennější tituly.

"Speciálně bych chtěla poděkovat Flavii Pennettaové. Spolu jsme byly deblové jedničky, vyhrály jsme grandslam a Turnaj mistryň. Nicméně ta nejlepší vzpomínka na Flavii je jako na přítelkyni," uvedla Argentinka, jež si za svou kariéru vydělala přes čtyři miliony dolarů.

"Tohle je můj způsob, jak říct 'sbohem' tenisu, sportu, do kterého jsem se jako malá holka zamilovala a který nepřestanu milovat celý svůj život," uzavřela svůj text Dulková.

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.mariasharapova.com/news/first-half-of-2013-schedule.aspx Jsem rád, že planuje jet do Qataru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za připomenutí, hned jsem se na to podíval. Jo, Masha oproti letošnímu roku vymění Paříž za Dauhá. :)
Reagovat
Pe3k
Tak tu nebyly ani žádné komentáře...
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by se mi říct, že po tom neustálém "daviscupování" je tady konečně zase nějaká zpráva o ženském tenise. :D Ale bohužel, zrovna ta zpráva není moc dobrá. Vždycky je škoda, když někdo ukončí kariéru... Gisela patřila nejen k nejkrásnějším tenistkám, ale taky k nejlepším deblistkám. V poslední době jsem ji moc hrát neviděl, letos odehrála jenom deset turnajů ve dvouhře... Asi hlavně proto jsem ji nezařadil do mých "Top 30 tenisových krásek pro rok 2012" a říkal jsem si, že tam bude třeba příští rok. Co se dá dělat... Kdybych to tušil, tak jsem ji tam dal. :)

Jinak je taky zajímavé, že Gisela se velmi dobře znala s Mashou a dokonce spolu zamlada hrály čtyřhru. Tady je malá vzpomínka, fotka z Indian Wells 2002. :)
http://www.tennis-ontheline.com/pics/02iw/02msgd01.jpg

Přeju Gisele hodně štěstí v osobním životě! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja marne premyslim kolik tak muze byt let, pac to uz neni mozne :D
Na Davis cup koukas jen protoze maji Berdych se Stepankem pekne pritelkyne, jinak bys tu televizi ani nezapl. Jako jo, kazdy hold mame neco, ale ty ses tim jeste vytahujes no..
Jinak Gisely je skoda, moc sympaticka pani...
Reagovat
smazaný uživatel
To už se mě tady pár lidí ptalo... Je mi 21 let a jestli se u mých příspěvků dobře bavíš, tak je to naprosto v pořádku. :)

Já se teď taky dobře bavím u koncertu Rihanny z Londýna. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, no diky. Cekal jsem ze ses mladsi, ale jo, ja te beru. Je uzasne jak to prozivas, ty tvoje holky. Proste ses na krasne holky no:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to každopádně jsem. :) Ale zajímavé je, jak si toho každý všímá a úplně to zastiňuje moje tenisové znalosti... No ale možná je to tak lepší. :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, co to má společného s věkem, mně je víc než dvakrát tolik co montymu, a na krásné holky jsem taky...
Reagovat
gigin
A když už nic, tak se aspoň podívám :)))))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak já už se na všechny ostatní kromě jediné můžu jenom dívat.

A zase už většinou chce, abych se jen díval. To jsou paradoxy...
Reagovat
gigin
:DDDD Ale tak teď to máš rozjetý s magerkou, jak jsem koukal.. Tu hlava nebolí nikdy ;))
Reagovat
Stan_Borowitz
Doufám...
Reagovat
smazaný uživatel
zrovna jedna z těch, na kterou se fakt moc hezky koukalo :-)
Reagovat
dadaft
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2013.pdf

zvedly se nám prize money.
na turnajích International z 220 na 235 tis. USD.
zvyšovalo se i na turnajích Premier, zhruba o 50 tis. USD, ale ne na všech.
Reagovat
smazaný uživatel
Dulková na okruhu ATP debutovala v roce 2001?
To je chyba..ATP je můžu, ona mohla na WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
chyba : mužů
Reagovat
LubosZabloudil
Chybička se vloudila, děkujeme :)
Reagovat
VlS
Jasně, my můžeme za všechno :-). I za to, že nejspíš chce mít rodinu (nebo je na cestě :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že jsi špatně pochopil můj příspěvek. To nemá nic společného s končící kariérou Dulkové.Upozornila jsem na překlep - můžu, mělo být mužů.
Reagovat
patriks
Ne, bylo to správně, začínala jako Gisel Dulko.
Reagovat
Argentina
je to docela kočka :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist