Končím s tenisem, oznámila Koukalová

26. 9. 2016, 14:16
Aktuality 21
Bývalá dvacátá hráčka světa Klára Koukalová se ve svých 34 letech rozhodla ukončit kariéru. Vítězka tří turnajů WTA o tom dnes informovala na sociálních sítích.
Profily hráčů
Klára Koukalová

"Něco úžasného končí a já doufám, že ještě něco, možná úžasnějšího, na mě čeká," napsala pražská rodačka a poděkovala fanouškům za podporu. "Po dvaceti letech na okruhu na to mám právo. Věřte mi! Nerouhám se. Jen jsem po zralé úvaze dospěla k závěru, že moje hra už není taková, aby mě naplňovala."

Koukalová vyhrála v roce 2005 turnaje v Hertogenboschi a Portoroži a poslední triumf přidala o devět let později ve Florianopolis. Dalších dvanáct finálových zápasů prohrála. Na grandslamech si dvakrát zahrála osmifinále, má ale i jednu velmi negativní bilanci - na US Open nepřešla ani jednou z dvanácti pokusů přes první kolo.

"Poslední měsíce pro mě hra, kterou jsem od malička milovala, byla můj život a měla jsem obrovské štěstí, že se stala mým zaměstnáním, nepředstavovala, co by měla na prvním místě - radost," vysvětlila a parafrázovala slova postavy Josefa Tkalouna v podání Zdeňka Svěráka z filmu Vratné lahve: "Já už tady nejsem rád."

Na dvacáté místo světa se vyšplhala v dubnu 2013 a byla i členkou vítězného fedcupového týmu z roku 2014. Jako jedna ze tří českých tenistek dokázala v kariéře porazit Američanku Serenu Williamsovou, což se jí povedlo ve španělské Marbelle v roce 2009. "Po celou kariéru jsem chodila na kurt vyhrát. Bylo jedno, kdo stojí na druhé straně, jestli Serena nebo kdokoliv jiný. Prostě jsem věřila ve své schopnosti a dovednosti," uvedla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Klárku jsem měl ze všech těch našich holek nejraději.
Snad i proto, že i v době, kdy jí to fakt šlo, se víc psalo o jiných.
Možná v tom hráo roli i to, že je to fakt hezká holka.
Je ale fakt, že zejméně poslední sezónu se dost trápila, takže se to dalo čekat.
Takže Klárko, hodně štěstí v životě a opatruj se!
Reagovat
smazaný uživatel
"Ta, co se prastila do palce kladivem" (pro pametniky) se tedy stala Tou, co se umela rozhodnout.. preji ti, Klarko, hodne usmevu, stejne byl nejkrasnejsi! :-)))
Reagovat
Frick
"Něco úžasného končí a já doufám, že ještě něco, možná úžasnejšího, na mě čeká..."

Že by už uvažovali s Petrem o deťátku? Tak Klára nemá na co čekat, otázka je, jesti jsou "tak daleko" i ve vztahu.
Reagovat
Frick
V únoru jí bude 35, to hovoří za vše. Osobně si myslím, že na co měla, toho dosáhla. Ty limity (např. v podobě slabého servisu) tam asi byly, i tak se podívala do TOP 20 a vyhrála tři turnaje. Možná jí bude trochu mrzet, že těch finále nezvládla více, co se dělat. A taky, že se na GS aspoň třeba jednou nepodívala do ČF.

Trochu škoda, že se nemohla rozloučit třeba na turnaji doma v Praze v červenci. Prohra v Q1 ve Wimbledonu. Takové nijaké. Byť je fakt, že tenisté i tenistky si často poslední turnaj kariéry nijak neplánují. Leyton byl spíše vyjímka.

Klára odchází, Petra C. dost možná taky odchází... Tak kdo pak nám je nahradí...? Terka S. s Katkou se do TOP 100 dostaly už předloni, to počítat nebude. Martincová, Štefková, Muchová... bohužel, stovka je pořád celkem daleko. Marie s Markét.. tam se uvidí.

http://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/2015/?date=2015-04-13&country=ceska-republika

10 hráček v TOP 101... obávám se, že budeme rádi, když budem na těch sedmi v blízké budoucnosti..
Reagovat
tommr
její konec se dal čekat už delší dobu. Na okruhu mi přesto bude chybět ...
Jsem zvědavej kdy se k podobnýmu kroku odhodlá i Petra Cetkovská ...
Reagovat
misa
U Petry je to asi taky jen otázka času. Vzhledem k tomu, že ani nemá žádné účty na soc. sítích, tak se nemusíme o jejím konci ani dozvědět :(
Reagovat
Empe
U Petry mě to bude mrzet ještě o něco více. :( Určitě je to taky už na spadnutí.
Reagovat
VlS
Po třicítce sportovci normálně s aktivním soutěžním sportem končí, je to normální. Jarda Jágr je fakt výjimka.
Reagovat
Kamikadze
Konecne
Reagovat
smazaný uživatel
něco odchází a něco mladého snad zase vyroste
Reagovat
Krisboy
Klárko hodně štěstí v dalším životě. Přeju ti jenom to nejlepší. Budeš mi moc chybět, ale bohužel věk nezastavíš a poslední dobou už to bylo fakt spíš trápení, takže je to asi správné rozhodnutí. Nikdy nezapomenu na tvůj krásnej úsměv, i když jsi s ním dost šetřila. Ono v poslední době na kurtě opravdu nebylo moc důvodů. Měj se krásně. Večer si na tvoje zdraví a štěstí dám pár pivek.
Reagovat
sprchon
Však neumírá, není důvod smutnit. Hodně štěstí v životě. :)
Reagovat
EllNino
:'( :'( :'(

Nicméně už to bylo letos trápení, naposledy se mi líbila v Petrohradu proti Nastě, ale pak už to nešlo prostě ...nedá se nic dělat, věk nezastavíme a 20 let na okruhu je úctyodných :) ...Po Ivetce Benešový odchází další z generace mých obíbených tenistek, když jsem jí viděl hrát poprvý, obdivoval jsem její lehkost a eleganci na kurtu, prádní švih ve forehandu a rychlé nožky ...bohužel s jejím vzrůstem asi dosáhla maximum možného, 20. místo na světě, nějaké menší tituly, 4. kolo na Wimbledonu a RG ...škoda, že se nepovedlo vyhrát zápas na tom US Open, ale co už :) ...

Asi nejvíc mě uvízl v paměti zápas s Nasťou na RG 2012 a pak úžasný výkon proti pozdější vítězce Máše :) Ale těch zápasů bylo víc, skvělý byl také zápas se Serenou na RG 2009 :)

Pěkná tenistka, která se usmívala tedy jen mimo kurt, ale úsměv měla jeden z nejhezčích na okruhu, hodně štěstí, zdraví a úspěchů v netenisovém životě :)
Reagovat
misa
Zápas proti Marii na RG 2012 byl výborný. Škoda, že si nepodžela víckrát servis, mohla Rusku dostat do velkých problémů. Kdyby ji tehdy Klára vyřadila, titul by asi brala Petra.
Reagovat
EllNino
to asi jo :) ale to jsou kdyby ...
Reagovat
George_Renel
Možná, kdyby si tenkrát taky vzala ten meldoniový prášek, dala by to. A ani by třeba nepotřebovala tu zvýšenou dávku. .-)))
Reagovat
PetaM
Márii dát nemohla, ta tehdy byla zdrogovaná až běda.
Reagovat
Krisboy
Jj, při rychlejších pohybech se jí to sypalo z uší.
Reagovat
PetaM
Kdyby jen z uší ...
Reagovat
klix
:-D
Reagovat
Empe
Škoda, ale čekat se to dalo. Klárko, měj se v novém životě krásně! :) Líbilo by se mi, kdyby třeba spolukomentovala, jako reportérka ve FedCupu byla fajn.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist