Konec čekání. Hercogová je ve finále po šesti letech, Parmentierová po deseti

28. 4. 2018, 15:52
Aktuality 1
WTA ISTANBUL - O titul z turnaje v Istanbulu si zahrají tenistky, které na finále čekaly dlouhé roky. Slovinka Polona Hercogová se do něj prodrala po šesti letech, Francouzka Pauline Parmentierová dokonce poprvé od roku 2008.
Poloňa Hercogová

Dvojnásobná vítězka turnaje v Bastadu z let 2011 a 2012 Poloña Hercogová má šanci na třetí titul v kariéře, který by pro ni byl velkou satisfakcí po vážných zdravotních problémech. Kvůli zraněním ramena, kolena a zápěstí měla do loňského května osmiměsíční pauzu, kvůli níž byla loni v létě až na 265. místě světového žebříčku.

V Istanbulu sedmadvacetiletá Slovinka, které momentálně patří 75. místo v pořadí WTA, vyřadila mimo jiné nasazenou dvojku Světlanu Kuzněcovovou z Ruska. V dnešním semifinálovém utkání dvou nenasazených hráček porazila Řekyni Marii Sakkariovou 6-4 6-2.
Ve svém pátém finále se Hercogová utká s Pauline Parmentierovou (h2h 0-1). Dvaatřicetiletá Francouzka, která letos před odletem do Istanbulu vyhrála jen 2 ze 17 zápasů, v Turecku postoupila do finále potřetí v kariéře a poprvé od roku 2008, kdy triumfovala na antuce v Bad Gasteinu. V roce 2007 vyhrála také turnaj v Taškentu.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 04. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Parmentierová (Fr.) - Beguová (7-Rum.) 6-3 6-4
Hercogová (Slovin.) - Sakkariová (Řec.) 6-4 6-2
TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Polona má hru podobnou Petře Martič, mohla by se dostat také podobně vysoko, hru na to obě mají :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist