Konečně připraven na návrat? Wawrinka se chce na kurty vrátit v Římě

8. 5. 2018, 11:33
Aktuality 16
Stana Wawrinku prakticky už od loňského léta trápí zdravotní potíže. Třiatřicetiletý Švýcar kvůli přetrvávajícím problémům od loňského Wimbledonu odehrál pouze sedm zápasů. Nyní se chce na kurty konečně vrátit v plné síle. Návrat trojnásobného grandslamového šampiona by se měl uskutečnit na Masters v Římě, které startuje v něděli.
Profily hráčů

Stan Wawrinka se kvůli problémům s kolenem loni naposledy představil ve Wimbledonu, v srpnu podstoupil dvě operace a zbytek sezony vynechal. Na kurty se vrátil na letošním Australian Open, kde uhrál kolo a svěřil se, že se bolestí definitivně nezbavil.

V comebacku přesto pokračoval. V hale v Sofii došel do semifinále, v Rotterdamu naopak skončil v úvodním kole a v Marseille svůj první zápas pro zranění vzdal. Od té doby se na kurtech už neobjevil.

Vrátit se měl tento týden v Madridu, ale k problému s kolenem se přidalo také lýtko a Wawrinka o španělskou akci série Masters přišel. Nyní oznámil, kdy se konečně na kurty vrátí. Bude to na nadcházejícím podniku Masters v Římě, který startuje již tuto neděli.

"Chtěl jsem se vrátit už v Madridu, ale čistě preventivně jsem se nakonec odhlásil. Ztratil jsem totiž 10 dní tréninku kvůli zranění lýtka," uvedl Wawrinka, jenž se připravuje se svým bývalým koučem Magnusem Normanem.

"Nyní už zase naplno trénuju s pomocí Magnuse Normana. Mým cílem je vrátit se na vrchol. Myslím, že by se mi to mohlo podařit, ale bude to běh na dlouhou trať. Koleno je naštěstí v pořádku," dodal.

Není vyloučeno, že se před grandslamovým French Open, kde si loni zahrál finále, ještě jednoho turnaje zúčastní. "Pokud budu mít pocit, že mi chybí zápasy, požádám o divokou kartu do Ženevy nebo Lyonu," řekl loňský vítěz ženevské antukové akce.

Wawrinka kvůli problémovému koleni přišel kromě Madridu o několik dalších turnajů. V březnu se například nemohl zúčastnit prestižních Masters v Indian Wells a Miami. Od loňského Wimbledonu odehrál dohromady jen sedm zápasů na čtyřech podnicích a má bilanci tří výher a čtyř porážek. V žebříčku ATP mu patří 25. pozice.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
MartinPa
Tak konečně dobrá zpráva. Už jsem myslel, že se na to Stan, po těch világoších, vybodne.
Jinak jak tady někdo psal, že Stanův styl hry není vhodný na trávu = ano částečně to je pravda, ale ne kvůli tomu, že potřebuje čas na údery = umí hrát rychle po odskoku, topspiny i placky, ale co mu k úspěchu na trávě chybí je zařazení čopů a to jak u základních úderů, tak i volejů = bohužel dnes hraje stabilně čopy z BH i FH jen jeden hráč a to je Federer, ostatní to hrají jen okrajově a není to součástí jejich hry, což je docela škoda :-(
Reagovat
MartinPa
Ještě upřesnění - na trávě se prostě bez kvalitního čopu vyhrávat stabilně nedá a jsou už jenom 2 způsoby jak to dokázat = buď máte přes 2 metry a jde vám podání a máte štěstí, že si soupeř prohraje svoje a vy ne nebo jste vynikající vraceč/běhač a máte štěstí, že se soupeř vyhází + v obou případech platí, že to vydržíte takto až do finále :-)
Reagovat
Krisboy
Pokud bude opravdu zdravý, mohl by být J1irkovi ve finále v Paříži důstojným soupeřem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jirkovi by byl důstojným soupeřem leda nezkrotný jednoručák Volandriho
Reagovat
Krisboy
Naštěstí pravděpodobnost jeho startu je mizivá...
Reagovat
smazaný uživatel
Chudak Stan, sa prepadne niekde na milionté miesto po RG..
Reagovat
Herbert_Hoover
Staník už suší trenky na RG, správné načasování, zase všechny poníží kromě Rafy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to časuje na Wimbledon. Už loni tam byly ambice, ale zastavilo ho zranění.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tojo, je zajímavé, jak vždycky Stanovi nabourá travnatou vítěznou auru zranění, každým rokem to stejný už přes deset let.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis.com/pro-game/2017/06/paul-annacone-join-stan-wawrinkas-coaching-team-during-grass-swing/66804/
Reagovat
Kozoroh
Ikdyby byl zdravý, tak by tyto ambice Querrey, Čilič či nejpozději Federer zmařili. Na trávě Babrinkova hra postrádá dynamitový efekt. Pro svoje zabijácké údery potřebuje Babrinka čas k dobré poloze pro udeření míčku a ten mu tráva narozdíl od antuky či pomalého hardu nedává.
Reagovat
Herbert_Hoover
já si myslím, že kromě toho častého obíhání úderů a nutnosti vyčkat déle pro jejich odehrání se připojuje i poměrně těžkopádný pohyb a na trávu ne úplně dostatečný return..
Reagovat
turista
Těžkopádný mi nepřipadá. Return servisu soupeře by ale zlepšit mohl.
Reagovat
Patik
Jeho meno na okruhu chýba..ale vidím to na podobný návrat ako mal Djokovič..dúfam že sa mýlim.
Reagovat
Torn
Na jeho hru se skutečně teším.
Reagovat
janek_da
já zas neskutečně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist