Konečný dnes v Irakliu vydřel výhru ve čtvrtfinále i semifinále

13. 3. 2017, 10:05
Aktuality 0
FUTURES IRAKLIO - Kvůli dešti musel Michal Konečný svůj čtvrtfinálový duel na turnaji Futures v řeckém Irakliu hrát čtyři dny. Dnes konečně třetí nasazený dohrál zápas do konce a porazil 7-5 7-6 Temura Ismajlova. Po krátké pauze na odpočinek zdolal v téměř dvou a půl hodinovém souboji Yanna Martiho 6-3 4-6 6-2. V zítřejším finále bude jeho soupeřem Baptiste Crepatte z Francie.
Michal Konečný (© www.protenis.cz)

Michalovi Konečnému patří v žebříčku až 362. pozice, a proto se sedmadvacetiletý český tenista soustředí výhradně na turnaje kategorie Futures. A na těch se mu vcelku daří. V předchozích týdnech odehrál tři podniky Futures v turecké Antalyi, dvakrát vypadl v semifinále a jednou bojoval i o titul.

Před branami semifinále se nezastavil ani tento týden v řeckém Irakliu, kde organizátory enormně trápí počasí. Program turnaje má dokonce tak velké zpoždění, že se teprve dnes dohrávalo čtvrtfinále mužské dvouhry.

Rodák z Vysokého Mýta v prvním kole s Vladem Terebesem neztratil jediný game a o kolo později přetlačil v českém derby Víta Kopřivu. V dnešním čtvrtfinále čekala Konečného papírově první těžší zkouška - porazit sedmého nasazeného Temura Ismajlova.

Český tenista měl v utkání s o šest let mladším Uzbekem problémy potvrdit brejk. Ani jednou ze tří pokusů nebyl úspěšný. První set ale nakonec vydřel v samotné koncovce a přestože za stavu 5-3 ve druhé sadě zápas nedopodával, zajistil si vítězství o několik minut později v tie-breaku.

Konečný uspěl i v semifinále
Po vítězství ve čtvrtfinále, které se hrálo po kouskách už od pátku, Konečný postoupil do semifinále, v němž se střetl s Yannem Martim. Švýcara, jenž v hlavním městě řeckého ostrova Kréta plnil roli turnajové pětky, poprvé na třetí pokus porazil.

Konečný přišel ve třetím gamu o servis, ale manko brejku ihned smazal a v dalším průběhu úvodního dějství ztratil jen jednu hru. Ovšem ve druhé sadě neudržel vedení tentokrát český tenista a od stavu 4-3, kdy měl v zádech brejk, prohrál tři hry v řadě. Musel tak absolvovat rozhodující set.

Ten však zvládl na jedničku. Konečný na kurtu dominoval. Začal rychlým brejkem a podání ani jednou v průběhu rozhodujícího dějství neztratil. V páté hře navíc soupeře brejknul znovu a už neměl žádné potíže zápas dotáhnout do úspěšného konce.

Dnešní souboj rozhodlo využívání brejkbolů. Zatímco český tenista dokázal odvrátit devět z dvanácti šancí Švýcara, sám jich pět ze sedmi využil.

Konečný má tak dnes v nohách již přes tři hodiny.

Pořadatelé se nakonec rozhodli původní plán - odehrát finále ještě dnes - změnit. Konečný tak na svůj první letošní a celkově dvanáctý titul z turnajů série Futures zaútočí až zítra.

Triumf slavil naposledy loni v březnu v azerbájdžánském hlavním městě Baku. V cestě už Konečnému stojí pouze Baptiste Crepatte z Francie, s nímž si sedmadvacetiletý Čech poradil před měsícem v Antalyi.

• ITF FUTURES IRAKLIO •
Řecko, tv. povrch, 15.000 dolarů
pondělní výsledky (13. 3. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Konečný (3-ČR) - Ismajlov (7-Uzb.) 7-5 7-6(5)
Dvouhra - semifinále
Konečný (3-ČR) - Marti (5-Švýc.) 6-3 4-6 6-2
Crepatte (Fr.) - Pauffley (Brit.) 2-6 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist