Konečný slaví v řeckém Irakliu první letošní a celkově dvanáctý titul z turnajů Futures

14. 3. 2017, 14:51
Aktuality 4
FUTURES IRAKLIO - Michal Konečný překonal všechny soupeře i špatné počasí v řeckém Irakliu a v dnešním finále na tamním podniku Futures s dotací 15 000 amerických dolarů po více než dvou hodinách boje udolal 6-4 4-6 6-2 Baptisteho Crepatteho z Francie a získal tak první letošní a celkově dvanáctý titul z turnajů série Futures.
Michal Konečný (© www.protenis.cz)

Michalovi Konečnému patří v žebříčku až 362. pozice, a proto se sedmadvacetiletý český tenista soustředí výhradně na turnaje kategorie Futures. A na těch se mu vcelku daří. V předchozích týdnech odehrál tři podniky Futures v turecké Antalyi, dvakrát vypadl v semifinále a jednou bojoval i o titul.

Před branami semifinále se nezastavil ani tento týden v řeckém Irakliu, kde organizátory enormně trápilo počasí. Program turnaje měl dokonce tak velké zpoždění, že se teprve včera dohrávalo čtvrtfinále mužské dvouhry.

Rodák z Vysokého Mýta v prvním kole s Vladem Terebesem neztratil jediný game a o kolo později přetlačil v českém derby Víta Kopřivu. Ve čtvrtfinále, které se hrálo kvůli špatnému počasí po kouskách od pátku až do pondělí, vyřadil Temura Ismajlova, v semifinále ještě ten den poprvé na třetí pokus přehrál Yanna Martiho a scházel mu poslední krok k vytouženému celkovému triumfu.

I ten český tenista zvládl. Organizátoři turnaje měli původně v plánu odehrát finále ještě včera, nakonec se rozhodli ho přesunout na dnešní ráno. Jeho start však musel být odložen kvůli dešti.

Konečný se ale nenechal ani tentokrát rozhodit a svého posledního soupeře Baptisteho Crepatteho po měsící a pár dnech znovu porazil. Tentokrát si ale Francouz vynutil tři sady.

Český tenista začal lépe. Ve čtvrtém gamu si připsal první brejk zápasu, o nějž však ihned přišel. O zisku úvodního dějství rozhodl až v samotné koncovce, když na returnu využil druhý setbol.

Ve druhém setu oba tenisté nejprve odvrátili dva brejkboly, v dalším servírovacím gamu ale o podání Konečný přece jen přišel, Crepatte už si výhodu brejku pohlídal a srovnal na 1-1. Úterní finále, které se mělo podle plánu odehrát už v neděli, tak musela rozhodnout třetí sada.

V té neponechal třetí nasazený Konečný nic náhodě. Nečelil ani jedné brejkbolové hrozbě a hned dvakrát sebral soupeřovi servis. Po dvou hodinách a devíti minutách se tak mohl radovat ze zisku prvního letošního a celkově dvanáctého kariérního titulu z turnajů série Futures.

V hlavním městě řeckého ostrova Kréta by měl český tenista zůstat ještě minimálně pár dní, jelikož je přihlášený na další podnik Futures, jenž se koná v tomto týdnu.

• FUTURES IRAKLIO •
Řecko, tv. povrch, 15.000 dolarů
úterní výsledky (14. 3. 2017)
Dvouhra - finále
Konečný (3-ČR) - Crepatte (Fr.) 6-4 4-6 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Dobry-den
a gdo to vůbec je?
Reagovat
Hector.Salamanca
týpek, kterej vyhrál 12 titulů na futurech, kolko máš ty, kemko?
Reagovat
Dobry-den
Já to nemyslel ve zlým, jenom ho fakt neznám a nigdy jsem o něm neslyšel...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Miško
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist