Kontaová bude mít proti Sereně tajnou zbraň

24. 1. 2017, 02:30
Aktuality 3
Johanna Kontaová má před sebou ve čtvrtfinále Australian Open velmi těžkou překážku. Pokud chce obhájit loňské semifinále a pomýšlet na vylepšení svého maxima, musí totiž porazit hrající legendu Serenu Williamsovou. Britka by však mohla využít tajnou zbraň, která proti majitelce 22 grandslamových vavřínů v posledních letech fungovala.
Profily hráčů
Wim Fissette s Johannou Kontaovou

Johanna Kontaová má letos vynikající formu. Britka vyhrála devět zápasů v řadě a to beze ztráty jediného setu. Ve čtvrtfinále Australian Open však půjdou všechny statistiky stranou, jelikož favoritkou bude šestinásobná šampionka Serena Williamsová.

Rodačka ze Sydney má však k dispozici tajnou zbraň, jež úspěšnější ze sester Williamsových v minulých letech dokázala pokořit. Tou zbraní je současný trenér britské tenistky Wim Fissette.

Pod jeho vedením totiž proti Williamsové uspěly už čtyři tenistky. Kim Clijstersová hrající legendu vyřadila před osmi lety na US Open, Sabine Lisická před čtyřmi roky ve Wimbledonu, Simona Halepová ztratila před třemi lety na Turnaji mistryň jen dva gamy a loni Američanku ve finále Indian Wells přehrála Victoria Azarenková.

Belgičan zřejmě ví, co na jednu z nejúspěšnějších tenistek historie platí a bude chtít zítra uspět i s Johannou Kontaovou. "Jsem rád, že o sobě mohu říct, že jsem se čtyřmi různými tenistkami porazil Serenu Williamsovou," uvedl Fissette pro internetový portál The National.

"Nejdůležitější je, aby si moje svěřenkyně věřila, že se dá Serena porazit. Není neporazitelná. Nepochybuji o tom, že je to nejlepší hráčka historie, každopádně i ona je k poražení. Nejhorší je, že většina hráčka jde na kurt s tím, že stejně prohrají, protože si myslí, že Serena je neporazitelná. Znovu opakuji, že není."

Fissette se nebojí toho, že by šla Kontaová na kurt vystrašená. "Serena je samozřejmě momentálně nejtěžší soupeřka, ale Johanna na kurt nepůjde s pocitem, že nemůže vyhrát. Serenu respektuje, ale určitě nebude mít k zápasu takový přístup jako Nicole Gibbsová, která o Sereně prohlásila, že je neporazitelná."

Belgičan si britské tenistky poprvé všiml v roce 2015 ve Wuhanu, kdy se s ní utkala jeho bývalá svěřenkyně Azarenková. "Zjevila se na velkých turnajích zčistajasna. Navíc měla přístup 'Respektuju tě, ale jsem tu, abych tě porazila.' Tenhle postoj mě neuvěřitelně zaujal a nenašel jsem v její hře žádné slabiny."

Od obou aktérek zítřejšího čtvrtfinále se očekává agresivní pojetí. Williamsová i Kontaová mají výborný servis a budou přetlačovat jedna druhou od základní čáry.

Američanka dokonce už nějakou chvíli svou příští soupeřku pozoruje. "Hraje opravdu dobře. Poslední dobou jsem viděla hodně jejích zápasů. Nebojí se útočit, ale mám její hru dobře přečtenou. Na utkání se moc těším," nechala se slyšet Williamsová.

Ani její kouč Patrick Mouratoglou slovy chvály nešetřil. "Bude to hodně těžký zápas. Už minulý rok hrála Kontaová výborně. Viděl jsem ji hrát na začátku roku a rozhodně na mě udělala ze všech tenistek největší dojem."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
a na kurtu bude opět rozhodující hlava. Věřím, že by JoKo mohla ještě na čtvrtfinále vydržet.
Reagovat
smazaný uživatel
Konta zatím hraje neskutečně, ale Serena je Serena a myslím že Austrálie bude letos její
Reagovat
Fandina
Wim Fissette je koukám nejúspěšnější trenér holek v poslední době. Na zápas se těším, i když trochu víc přece jenom věřím Sereně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist