Kontaová v Miami otočila souboj s Halepovou a je v semifinále

29. 3. 2017, 22:04
Aktuality 2
WTA MIAMI - Johanna Kontaová v Miami vyřadila Simonu Halepovou. Přestože britská tenistka byla devětkrát dva míčky od porážky, k mečbolu Rumunku nepustila a postoupila do semifinále. V něm si zahraje s Němkou Angelique Kerberovou, nebo s domácí Venus Williamsovou.
Johanna Kontaová

Simona Halepová v Miami zaznamenala svou čtvrtou, pátou a šestou výhru v sezoně a třetí rok po sobě si v Key Biscayne zahrála ve čtvrtfinále. Své maximum z roku 2015 ale nevyrovnala, byť ji od semifinále dělily pouhé dva míčky. A to celkem devětkrát. K mečbolu se ale proti Johanně Kontaové nedostala a po třísetovém boji prohrála 6-3 6-7 2-6.

Pětadvacetiletá Rumunka, která v předchozím kole proti Stosurové přežila mečbol, získala bez ztráty servisu první set a ve druhém po obratu z 0-3 na 5-4 podávala na vítězství. Vedla 30-15, ale soupeřku dorazit nedokázala. Za stavu 5-5 nevyužila brejkbol, v tie-breaku neudržela vedení 5-3 a v rozhodující sadě už příliš šancí neměla.



"Byl to vážně těžký zápas, hrálo se na velmi vysoké úrovni," řekla Halepová. "Byla jsem blízko vítězství. několikrát jsem od něj byla jen dva míčky. Ale ona hrála velmi dobře a vyhrát si zasloužila," dodala zklamaná Rumunka," která kvůli problémům s kolenem vynechala několik letošních turnajů.

Statistiky zápasu
Halepová - Kontaová
3 esa 3
7 dvojchyby 6
56 %
1. podání 'in' 54 %
61 %
úsp. 1. podání 75 %
51 %
úsp. 2. podání 43 %
24 winnery 29
41 nevyn. chyby 27
3/8 brejkboly 4/16
čas: 2:30

"Jsem ráda, že jsem po pauze zase zpátky. Ale právě teď jsem zklamaná z prohraného zápasu, který jsem měla ve svých rukách. Ale získala jsem tu sebedůvěru, jen potřebuju hrát zápasy," dodala světová šestka Halepová.

Světová jedenáctka Kontaová dnes otočila vzájemnou bilanci na 2-1 a podruhé v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA Premier Mandatory. V Miami to dokázala jako první Britka v historii.

O své druhé letošní a celkově čtvrté finále si pětadvacetiletá Kontaová, která má letošní bilanci 20 výher a 4 porážky, zahraje s Američankou Venus Williamsovou (h2h 2-1). Ta ve večerním čtvrtfinále vyřadila světovou jedničku Němku Angelique Kerberovou.

"S Angelique i s Venus jsem už několikrát hrála," řekla Kontaová, když ještě neznala jméno své soupeřky. "Dnes večer je čeká náročná bitva a já se těším, až si s jednou z nich zahraju. Každá pro mě bude z různých důvodů velkou výzvou."

První semifinálovou dvojici vytvořily už v úterý Češka Karolína Plíšková a Dánka Caroline Wozniacká.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.699.423 dolarů
středeční výsledky (29. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
V. Williamsová (11-USA) - Kerberová (1-Něm.) 7-5 6-3
Kontaová (10-Brit.) - Halepová (3-Rum.) 3-6 7-6(7) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
VlS
dnešní babský QF dnes podle mýho přání
Reagovat
FulnekUltras
kerber zpátky na zem ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist