Kontinen s Peersem jsou ve finále Turnaje mistrů

19. 11. 2016, 14:27
Aktuality 2
TURNAJ MISTRŮ - Henri Kontinen a John Peers znovu po 14 dnech porazili bratry Bryanovy. Na Turnaji mistrů zdolali čtyřnásobné šampiony 7-6 6-4, vyhráli devátý zápas v řadě a postoupili do finále. O pátý a dosud nejcennější společný titul ve své první sezoně si zahrají s párem Klaasem/Ram.
Henri Kontinen a John Peers

Henri Kontinen a John Peers začali spolupracovat na začátku letošního roku a triumfem hned na první společné akci v Brisbane naznačili, že by jim to mohlo fungovat. A funguje.

Na grandslamech se jim sice moc nedařilo, když byli čtvrtfinále ve Wimbledonu a jinak třikrát vypadli ve druhém kole, ale získali celkem čtyři tituly a nyní v závěru sezony jejich forma graduje.

Finsko-australský pár před dvěma týdny v Paříži vyhrál poprvé turnaj Masters 1000 a na vítězné vlně se veze i nyní na Turnaji mistrů. Kontinen s Peersem prošli bez porážky skupinou a již devátou výhru v řadě přidali v dnešním semifinále.

V něm zdolali 7-6 6-4 bývalé světové jedničky a čtyřnásobné šampiony Boba a Mikea Bryanovy, když za celý zápas přišli pouze jednou o své podání a to až ve druhém setu za stavu 4-1, kdy měli dva brejky v zádech. S hvězdnými Američany si poradili i v prvním vzájemném střetnutí před dvěma týdny v Paříži.



Osm z devíti posledních výher Kontinen s Peersem zaznamenali proti dvojicím, které patří mezi osm nejúspěšnějších v této sezoně. Devátá výhra byla proti dalším kvalitním deblistům - tandemu Melo/Popspisil.

Osmadvacetiletý Peers hraje na Turnaji mistrů podruhé v kariéře, loni s Jamiem Murraym skončili ve skupině s bilancí 1-2. Kontinen, který letos ve Wimbledonu vyhrál smíšenou čtyřhru s Britkou Heather Watsonovou a prožívá životní rok, na vrcholu sezony debutuje.

Kontinen i Peers v Londýně mohou získat svou dosud nejcennější trofej ve čtyřhře mužů. V neděli si o ní zahrajou s Jihoafričanem Ravenem Klaasenem a Američanem Rajeevem Ramem, které ve středu porazili v rámci bojů ve skupině a ve třech vzájemných duelech. s nimi neztratili ani set. Klaasen s Ramem ve druhém semifinále zaskočili favorizované duo Jamie Murray a Bruno Soares.

• TURNAJ MISTRŮ 2016 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 7.500.000 dolarů
sobotní výsledky (19. 11. 2016)
• Čtyřhra - semifinále •
Kontinen/Peers (5-Fin./Austr.) - Bryan/Bryan (3-USA) 7-6(2) 6-4
Klaasen/Ram (7-JAR/USA) - J. Murray/Soares (2-Brit./Braz.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sport.pravda.sk/tenis/clanok/411257-vajda-o-djokovicovi-dobre-veci-si-vyziadali-svoju-dan/
Reagovat
Nola
podobny clanok som citala na sme, vek a pocet odohranych zapasov nezastavis, psychicka odolnost klesa, ale na pinkalistu celkom pozoruhodne zapisy....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist