Kopřiva na challengeru v Římě prošel kvalifikací a v 1. kole má dobře rozehraný zápas proti favoritovi

20. 4. 2021, 12:50
Aktuality 0
ATP CHALLENGER ŘÍM - Vít Kopřiva na druhém antukovém challengeru po sobě zvládl dvoukolovou kvalifikaci. Třiadvacetiletý český tenista v Římě v přímém souboji o hlavní soutěž přehrál Alexeje Vatutina a o pár hodin později výborně rozehrál i zápas úvodního kola proti druhému nasazenému Hugu Dellienovi, ve druhém setu ho však přibrzdil déšť a dorazit favorita se tak pokusí až ve středu.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva teď na challengerech prožívá velmi povedené období. Na začátku března si v Petrohradu zahrál své premiérové semifinále na této úrovni a daří se mu i na antuce.

Na nejpomalejším povrchu 23letý český tenista uhrál čtvrtfinále v Zadaru a z kvalifikace postoupil do druhého kola v Marbelle. Další úspěšnou dvoukolovou kvalifikaci má za sebou v italském Římě, kde dnes v přímém souboji o hlavní soutěž porazil 6-2 7-6(3) Alexeje Vatutina z Ruska.

Kopřiva kvůli zpožděnému programu ještě dnes nastoupil k úvodnímu zápasu prvního kola hlavní soutěže a proti favoritovi do něj vstoupil výborně. Jenže ve chvíli, kdy nad druhým nasazeným Bolívijcem Hugem Dellienem vedl 7-6 a 3-1, byl duel přerušen a dohrávat se bude zítra.

Letošní premiéru na challengeru si odbyl Marek Gengel. Na tvrdém povrchu v ekvádorském Salinasu sice rovněž prošel dvoukolovou kvalifikací, ale na úvod hlavní soutěže 25letý Čech prohrál 2-6 3-6 s francouzským reprezentantem Tak-Khunn Wangem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist