Kopřiva se po úspěchu na turnaji ATP trápí. Na challengeru v Polsku prohrál s hráčem ze sedmé stovky

13. 9. 2021, 22:26
Aktuality 4
CHALLENGER ŠTĚTÍN - Vítu Kopřivovi se od nečekaného skalpu světové desítky Denise Shapovalova a postupu do semifinále turnaje ATP ve Gstaadu nedaří. Dnes na antukovém challengeru v polském Štětíně 24letý Čech prohrál 2-6 6-4 4-6 s domácím Pawlem Ciasem a z posledních sedmi zápasů utrpěl šestou porážku.
Profily hráčů
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva v červenci prožil parádní debut na turnaji ATP, když na antuce ve švýcarském Gstaadu prošel kvalifikací, připsal si skalp světové desítky Denise Shapovalova, deklasoval Mikaela Ymera a postoupil až v semifinále. 

Od té chvíle odehrál šest zápasů a vyhrát dokázal jen jednou. Neuspěl v kvalifikaci US Open a ze všech čtyř challengerů vypadl po třísetové porážce.

Minulý týden v Banja Luce nevyužil pět mečbolů proti Mirzu Bašičovi a dnes na antuce v polském Štětíně podlehl opět domácímu soupeři. S až 640. hráčem světa Pawlem Ciasem prohrál 2-6 6-4 4-6.

24letý Čech přitom od stavu 2-6 a 1-4 získal sedm gamů v řadě a v rozhodujícím setu vedl 2-0. Pak ale neudržel tři ze čtyř servisů a obrat nedokonal. 

Nyní by se 198. hráč světa Kopřiva měl přesunout do Rumunska, kde je přihlášen na challengery v Bukurešti a v Sibiu.

Ve Štětíně se z českých tenistů představí ještě Jiří Veselý a Zdeněk Kolář, které čeká hned v prvním kole druhý vzájemný souboj. Jiří Lehečka začne proti nizozemskému lucky loserovi Jesperu de Jongovi.

Nejvýše nasazenými jsou Španěl Albert Ramos a Pablo Andújar, jenž dnes zvládl úvodní kolo proti krajanu Carlosi Tabernerovi.

• CHALLENGER ŠTĚTÍN •
Polsko, antuka, 132.280 eur
pondělní výsledky (13. 09. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Cias (Pol.) - Kopřiva (ČR) 6-2 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nalijme si čistýho vína, někdo jako Berdych či alespoň Štěpánek tu ještě dlouho nebude. Rozhodně takový potenciál není v Macháčovi a podobně.
Reagovat
EllNino
Najednou se mu zdá, že musí porazit všechny, když porazil Shapa (v módu psycho), a ve výsledku neporazí nikoho...

Bohužel servis má z našich mladíků suverenně nejslabší, celkově tak na tu druhou stovku a to ještě s odřenýma ušima

Tomáš, Jirka, i ten Dalibor s Jonášem se mi zdají perspektivnější ... a Víťa je taky už o pár let starší, nicméně v dnešním tenise je možné opravdu vše :)
Reagovat
Mony
Bez servisu má šanci jen na antuce. Kopřivy fungují jen na jaře, možná začátkem léta. Na podzim jsou k ničemu. Já lisuji stavu na jare
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě mladé jsou svěží, silné a prospívají našemu tělu nejvícesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist