Kopřiva v Ekvádoru vypadl v 1. kole s obhájcem titulu Cerúndolem

3. 11. 2021, 01:24
Aktuality 0
CHALLENGER GUAYAQUIL - Vít Kopřiva skončil na antukovém challengeru v ekvádorském Guayaquilu v prvním kole. Český tenista v něm podlehl 7-5 2-6 3-6 argentinskému obhájci titulu Franciscu Cerúndolovi.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva uzavírá druhou sezonu po sobě na challengerech v Jižní Americe, příliš úspěšný ale nebyl. Minulý týden v peruánské Limě sice postupem do semifinále vyrovnal své maximum, předtím v kolumbijské Bogotě a tento týden v ekvádorském Guayaquilu ale vypadl hned ppo úvodním vystoupení. 

V nějvětším městě Ekvádoru 24letý Čech nestačil na loňského šampiona Francisca Cerúndola. S o rok mladším Argentincem získal první set, ale vedení neudržel a svůj zřejmě poslední zápas sezony prohrál 7-5 2-6 3-6.

Turnaj přišel hned na úvod o nasazenou jedničku Jaume Munara. Španělský favorit nestačil na Chilana Alejandra Tabila, s nímž prohrál 4-6 2-6.

Po úvodním vystoupení skončil také čtvrtý nasazený Sebastian Baez. 20letý Argentinec útočící na Top 100, který po US Open odehrál čtyři challengery, na všech se dostal do finále a poslední dvě přetavil v tituly, po sérii deseti výher podlehl 6-7 6-4 5-7 krajanu Nicolasi Kickerovi.

• CHALLENGER GUAYAQUIL •
Ekvádor, antuka, 52.080 dolarů
úterní výsledky (02. 11. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
F. Cerúndolo (5-Arg.) - Kopřiva (ČR) 5-7 6-2 6-3
Tabilo (Chile) - Munar (1-Šp.) 6-4 6-2
Kicker (Arg.) - Baez (4-Arg.) 7-6(3) 4-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist