Kordu čeká premiéra na ATP. Syn slavného českého tenisty získal divokou kartu do New Yorku

5. 2. 2018, 15:14
Aktuality 4
Sebastian Korda, syn slavného českého tenisty Petra Kordy, na letošním Australian Open vybojoval svůj premiérový grandslamový vavřín mezi juniory a stal se novou juniorskou světovou jedničkou. Nyní čeká sedmnáctiletého Američana další kariérní výzva, jelikož obdržel divokou kartu od pořadatelů newyorského podniku ATP.
Profily hráčů
Sebastian Korda

Před dvaceti lety triumfoval v Melbourne český tenista Petr Korda. Nyní 50letý bývalý profesionál si letos tak trochu osvěžil vzpomínky. Z juniorů byl totiž v rámci letošním ročníku úvodního grandslamu sezony nejúspěšnější jeho syn Sebastian.

Sedmnáctiletý Američan ve finále přemohl Tchajwance Chun-Hsin Tsenga a oslavil své premiérové grandslamové vítězství. Po skončení Australian Open se navíc stal juniorskou světovou jedničkou.

Nyní čeká rodáka z floridského Bradentonu, kde i trénuje v Bollettieriho akademii, velký kariérní skok a úplně jiná zkouška. "Korda junior" si totiž poprvé v kariéře zahraje turnaj ATP, a to už za pár dní v New Yorku.

Ve "městě, které nikdy nespí" se uskuteční od 12. do 18. února první ročník halové akce ATP 250 a hned premiéra turnaje bude unikátem. Hrát se totiž bude na okruhu ATP vůbec poprvé v historii na černých kurtech, jimiž se pořadatelé nejspíše inspirovali během loňského Laver Cupu.

Korda na profesionálním okruhu odehrál jen deset hlavních soutěží na turnajích série Futures, nejlepšího výsledku dosáhl loni v říjnu v Houstonu, kde prošel až do finále. Dále má za sebou čtyři účasti na challengerech a stále čeká na první vítězství v hlavní soutěži.

V New Yorku bude členem herního pole, které tenista v jeho věku jen málokdy na turnajích potká. Do americké metropole dorazí například Kei Nišikori, Sam Querrey, John Isner, Kevin Anderson nebo Ryan Harrison.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Basti to tam vyfacká všecko.
Reagovat
Kozoroh
20. místo - Arthur Ashe
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-20-arthur-ashe/71908/

První černošský vítěz mužské dvouhry na GS. Legenda, po níž je pojmenován největší tenisový stadion světa a centrální dějiště US Open. Obět viru HIV (+1993, zítra uplyne smutné 25. výročí).
Reagovat
svetova.dvojka
Tak velký Arthur Ashe musel v první řadě překonávat rasismus a až pak své tenisové soupeře...
Reagovat
ttopi
Nebylo by lepší, kdyby někdo z redakce tomuto věnoval celou rubriku, než to tady hledat jako OT pod články? :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist