Kozlovová na Tchaj-wanu postoupila poprvé do finále, čeká ji Babosová

3. 2. 2018, 09:49
Aktuality 13
WTA TCHAJ-PEJ - Kateryna Kozlovová v tchajwanské Tchaj-peji porazila Němku Sabinu Lisickou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. O titul si třiadvacetiletá Ukrajinka zahraje s Maďarkou Timeou Babosovou.
Kateryna Kozlovová

Kateryna Kozlovová letos startovala jen na Australian Open, na kterém vypadla v prvním kole s Anastasií Pavljučenkovovou. Na svém druhém turnaji v sezoně však prožívá životní týden. 

V Tchaj-peji třiadvacetiletá Ukrajinka vyhrála poprvé v hlavní soutěži turnaje WTA čtyři zápasy po sobě a premiérově postoupila do finále. Po nasazené dvojce Číňance Shuai Zhang, její krajance Ying-Ying Duan a Kazašce Putincevové si na Tchaj-wanu poradila i s Němkou Sabinou Lisickou

Kozlovová ve svém celkově třetím semifinále uspěla navzdory pěti ztraceným servisům. Sama však proměnila 7 z deseti brejkbolů a v obou setech otočila nepříznivé skóre. V úvodní sadě se dostala ze stavu 1-3, ve druhé pak smazala manko 2-4 a v prvním vzájemném duelu s wimbledonskou finalistkou z roku 2013 zvítězila 7-5 6-4.

"Poprvé jsem postoupila do finále. Na konci zápasu jsem tak byla pochopitelně trochu nervózní," přiznala Kozlovová. "Byl to hodně těžký zápas, protože Sabine hrála velmi agresivně. Těžko se s ní hraje, protože má skvělý servis a trefuje razantní údery o d základní čáry. Bylo těžké čelit jejímu servisu, ale nějak jsem to zvládla."

Své dosud největší finále a navíc vítězné si Kozlovová zahrála loni na podzim v čínském Dalianu, kde se konal podniku WTA 125k, ten se však jako oificiální turnaj WTA nepočítá. 

O titul bude 85. hráčka světa Kozlovová bojovat proti o rok starší Timee Babosové (h2h 1-0). Ta si dnes poradila 6-3 7-5 s Číňankou Yafan Wang a do finále postoupila pošesté v kariéře. V Monterrey 2012 a Budapešti 2017 slavila tituly. 

Triumf Babosová slavila před třemi lety i v Tchaj-peji, tehdy se však na Tchaj-wanu hrál ještě jen podnik WTA 125k.

Čtyřiadvacetiletá Maďarka Babosová před osmi dny získala první grandslamový titul, když s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou vyhrála na Australian Open čtyřhru žen. O dva dny později pak něúspěšně bojovala ještě o titul z mixu a zítra ji tak čeká třetí finálový zápas během deseti dnů.

• WTA INTERNATIONAL TCHAJ-PEJ •
Tchaj-wan, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (03. 02. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Babosová (4-Maď.) - Yafan Wang (Čína) 6-3 7-5
Kozlovová (Ukr.) - Lisická (Něm.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
kada.tom
Tchajwanky dostaly kouř 0-6 0-6 ... a od Číňanek je to nejspíš bude bolet dvakrát tolik.
Reagovat
dunphy
Jistě. Protože všichni za vším vidí politiku jako ty.
Reagovat
EllNino
politolog momentálně řídí čtyřku tramvaj v Plzni, takže se musí realizovat aspoň zde
Reagovat
dunphy
Ježiš, kam to ten svět spěje, když takovým dovolí řídit tramvaje? By uviděl nastoupit nějakého Slováka a byl by schopen to zblázněním napálit do tramvaje před ním.
Reagovat
FulnekUltras
;)))))
Reagovat
EllNino
Sabine už další zápas neotočila, i tak dobrý turnaj, semifinále po delkší době, snad na to naváže na dalších turnajích :) Pro Kaťu velmi pěkný výsledek, poslední dobou se Ukrajinkám hodně daří :)

Timea si poradila se skvělou hrou Číňanky, která s tímto tenisem bude zachvíli ve stovce, možná i výš ... Timea stejně jako její deblová parťačka Kikia ladenovic si přivezla z Austrálie velkou porci sebevědomí a obě z toho teď těží i v singlu, není vyloučené, že obě nakonec své turnaje vyhrají .. (ikdyž samozřejmě doufám, že nakonec to vyhraje kterákoli jiná ze zbývajících tří semifinalistek v Moskvě :D )
Reagovat
EllNino
*v Petrohradu ... achjo to Rusko :)
Reagovat
blixa
To možná proto, že Petrohrad (dříve Leningrad, ještě dříve Sankt-Petěrburg) má status federálního města Ruské federace spolu s Moskvou a Sevastopolem, takže je to vlastně jedno. Inu Rusko ... :D
Reagovat
ptpc
Aj keď je to v tomto vlákne OT...
Gratulujem Marte Kostyuk k jej zatiaľ najcennejšiemu titulu, ktorý dosiahla v Burnie v Austrálii.
Reagovat
EllNino
Je to super :) Porazila i Viki Golubic, paráda :) Jsem zvědav, jak se popasuje s Fed Cupem :) Bude na ni poměrně velký tlak
Reagovat
ptpc
Skôr si myslím, že väčšiu rolu by tam mohla zohrať nováčikovská daň. :)
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=pe10jMTfefo

úplně na konci videa samozřejmě :)
Reagovat
ptpc
To bolo dobré...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist