Kr. Plíšková a Štěpánek se kvalifikovali na Australian Open

16. 1. 2016, 07:59
Aktuality 112
AUSTRALIAN OPEN - Kvalifikací Australian Open prošli dva čeští tenisté. Poprvé v Melbourne se to povedlo Kristýně Plíškové i Radku Štěpánkovi, který startoval v grandslamové kvalifikaci poprvé od roku 2002.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková si v Melbourne poradila s neoblíbenou soupeřkou z Izraele Shahar Peerovou, s Belgičankou Ysalinou Bonaventureovou a v dnešním rozhodujícím kole otočila nepříznivý vývoj proti Američance Sachii Vickeryové.

Třiadvacetiletá Češka nezačala nejlépe. V prvním setu uhrála na returnu pouze 3 fiftýny a za stavu 2-6 a 1-2 čelila brejkbolu. Teprve pak se do zápasu dostala. I když v rozhodující sadě prohrávala 0-2, ztrátu servisu rychle napravila a nakonec zvítězila 2-6 6-2 7-5.

Bývalá juniorská wimbledonská šampionka Plíšková startovala v grandslamové kvalifikaci pošestnácté a počtvrté v ní uspěla. V Melbourne se tříkolovým sítem dokázala prodrat poprvé až na pátý pokus. Jejím maximem na Australian Open je 2. kolo z roku 2013.

Pokud bude chtít tehdejší výsledek minimálně zopakovat, bude muset najít recept na Samanthu Stosurovou. Domácí nasazenou pětadvacítku vyzve už v pondělí ve večerním duelu na hlavním dvorci Roda Lavera.

Radek Štěpánek ve třech duelech v kvalifikaci ztratil jediný set v prvním kole s krajanem Janem Šátralem. Včera si poradil 2-0 na sety s nasazeným Němcem Janem-Lennardem Struffem a v dnešním rozhodujícím zápase potvrdil kvality a zkušenosti proti Kolumbijci Alejandru Gonzálezovi, kterého smetl 6-3 6-1.

Štěpánek loni Australian Open po dvanácti letech chyběl, neboť laboroval se zraněním zad a lýtka. Vinou dlouhé pauzy se propadl světovým žebříčkem a letos musel o start na úvodním grandslamu sezony teprve podruhé v kariéře a poprvé od roku 2000 bojovat v kvalifikaci. V té si na grandslamu zahrál teprve posedmé a poprvé od Wimbledonu 2002, kdy zároveň tříkolovým sítem premiérově prošel. 

"Neměl jsem problém nastoupit do kvalifikace. Bral jsem to jako každý jiný turnaj. Pokud jsem chtěl nastoupit příští týden, tak jsem musel vyhrát svoji sekci, což se mi povedlo. Jsem za to rád, protože se od Brisbane, kde mi skončil chráněný žebříček, cítím dobře a v tom rytmu pokračuju dál," řekl Štěpánek Radiožurnálu.

Do hlavní soutěže Australian Open, na kterém se z dvanácti dosavadních startů dostal celkem pětkrát do 3. kola, vstoupí v úterý duelem dvou kvalifikantů s Tatsumou Item. S o deset let mladším Japoncem má vyrovnanou bilanci 1-1. Pokud ho porazí, mohl by narazit na světovou čtyřku a předloňského šampiona Stana Wawrinku.

Závěrečné kolo kvalifikace nezvládla z tria českých tenistů pouze Barbora Krejčíková. Dvacetiletá svěřenkyně Jany Novotné prohrála 4-6 2-6 s Rakušankou Tamirou Paszekovou a ani na šestý pokus tak neprošla grandslamovou kvalifikací. V Melbourne si zahraje alespoň čtyřhru s Číňankou Qiang Wang.

Na Australian Open 2016 si nakonec zahraje celkem třináct českých tenistů: čtyři muži (Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, Jiří Veselý a Štěpánek) a devět žen (Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Petra Cetkovská, Lucie Hradecká, Denisa Allertová, Klára Koukalová a Kristýna Plíšková).


Hlavní soutěž v Melbourne Parku odstartuje v pondělí 18. ledna.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch
sobotní výsledky českých tenistů (16. 01. 2016)
• Kvalifikace žen - 3. kolo •
Kr. Plíšková (7-ČR) - Vickeryová (USA) 2-6 6-2 7-5
Paszeková (14-Rak.) - Krejčíková (ČR) 6-4 6-2
• Kvalifikace mužů - 3. kolo •
Štěpánek (ČR) - González (Kol.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

112
Přidat komentář
VlS
Gábina zítra štafetu nejede - teď to bylo ve sportovních zprávách na ČT 1
Reagovat
smazaný uživatel
jestli je jí blbě,tak se nemůžeme divit
Reagovat
Jan
Gábina prý chtěla jet, ale trenér ji zahnal do postele, nechce riskovat.

http://www.sport.cz/ostatni/biatlon/clanek/741128-soukalova-nepobezi-stafetu-zda-se-nam-nacata-a-nechceme-riskovat-vysvetlil-trener-vitek.html#hp-sez
Reagovat
Frick
...je prý ohrožena její účast ve štafetě :-(

Pokud ale nastoupí, tak myslím, že by měla jet jako poslední.

I z toho důvodu, že kdyby holky před ní to totálně pohnojily, tak by se dal hodit ručník do ringu a Gábina by se už nikam nehnala...
Reagovat
tommr
pokud není úplně fit tak by si možná měla spíš odpočinout - Velkej Glóbus má před štafetou přednost ...
Reagovat
Jan
Velký glóbus je pořád móóc daleko. Ještě se může přihodit spousta věcí.
Reagovat
blixa
Škoda že těch holek tam není šest, Verče a Gábině bych dal zítra volno.
Reagovat
VlS
Myslím, že má na volno nárok a sama tu štafetu stejně nevytrhne
Reagovat
smazaný uživatel
A my musíme tu štafetu vubec nasadit do závodu ? :)
Vždyť

Eva ukázala, že není v úplné ideální běžecké formě
Veronika se totiž nedýchá nejlépe
Gabča se necítila nejlépe
To jsou slova Vítka.

Tak tohle jsou tři hráčky a každá má nějaký problém a dvě z toho by se musely zítra postavit do štafety já bych se na ni vykašlal úplně .
Reagovat
tommr
štafetu poběžíme určite - v nejhorším může vypomoct i nějaká holka co jinak běhá jen IBU Cup ...
Reagovat
VlS
Já ji teda určo nepoběžím, po 100 m bych volal sanitku, po 200 pohřebáky.
Reagovat
Jan
Zrovna bylo ve zprávách, že Gábina po závodu zalehla do postele, že jí bylo špatně, ani nešla na rozhovor s novináři a zítra štafetu nepojede.
Reagovat
tommr
to je dobře - aspon dostanou šanci Lucka Charvátová a Jitka Landová, který jsou čerstvý a odpočatý ... :)
Reagovat
Jan
Taky myslím. Udělali to i Němci a Francouzi, nejede Hildenbrantová a Habertová.
Reagovat
VlS
No, zprávy evidentně nejsou pravda - Na IBU webu je záznam z tiskovky a Gábina tam klasicky vtipkovala - buďme rádi.
Reagovat
kada.tom
já doufám, že nenastoupí, je třeba si odpočinout před vysokohorským podnebím v Anterselvě a před únorovým dvojbojem v zámoří
Reagovat
VlS
a to jí údajně nebylo úplně dobře, sníh hlubokej jak Mariánskej příkop, obdivuju jí.
Reagovat
tommr
a ještě k tomu jí soupeřka na trati připravila o hůlku ... :)
Reagovat
Jan
Že by to byl úmysl ? :)
Reagovat
tommr
u tý Němky by mě to ani moc nepřekvapilo ... :)
Reagovat
VlS
No, fakt je, že když ji Gábina přišla v cíli poplácat, tak se tvářila pěkně vykysle. Škoda, že jí nepředjela ještě Laura.
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem zase byl rád , že Laura nepředjela Francezku . Podle mne je Laura největší favorit kdo může Gabču připravit o velký globus.
Reagovat
tommr
jj ta pizizubka se po odečtu bodů dostane těsně za Gábinu. Nebezpečná je ale i ta Francouzka, která to dneska naštěstí na poslední střelbě pohnojila ... :)
Reagovat
blixa
"Ta pizizubka" po odečtu dvou nejhorších výsledků ztrácí na Gábinu 56 bodů, což je docela porce. Navíc nemá vůbec žádnou rezervu. Každý výpadek už celý odečítá, kdežto Gábina má v rezervě 70 bodů za páté a osmé místo, což je taky důležité. A trocha úcty ke špičkové závodnici by byla na místě.
Reagovat
tommr
o náskok 56 bodů se dá přijít během 3 závodů a protože jich zbývá ještě 12 nemá to Gábina ještě zdaleka vyhraný ...
Jinak na tvým místě bych o úctě k závodnicícm pomlčel. Ta moje pizizubka je na stejný úrovni jako tvůj batůžek a aspoň to Dahlmeierku vystihuje ... :)
Reagovat
blixa
"Baťůžek" je roztomilej, "pizizubka" je hnusná ! Máš dost divný vnímání češtiny. 56 bodů se jistě ztratit dá, ale ty si tvrdil že se dostane "těsně" za Gábinu, což není pravda. 56 bodů rozhodně není těsně.
Reagovat
EllNino
stačí, aby Gábi onemocněla, nejela sprint a tím i stíhačku, její soupeřky oba závody ano a hned máš po náskoku, takže ano, je to těsně
Reagovat
sprchon
Jo, no. Stačí, když to Gabča jednou pokoní nebo vynechá, Laura dojede druhá a už ji má. A skvělou formu teď předvedla i Dorin Habert, s 5 chybami v desítce s docela malou ztrátou. Rozhodně je to vyrovnaný. Gabča působí zatím hodně solidně a v pohodě, tak držme palce, aby jí to vydrželo. :)
Reagovat
blixa
No právě že nemá. Když Gábina zajede nulu, a Laura bud druhá, Laura si přičte 56 bodů ale Gábine škrtne tu nulu a přičte si 40 bodů za páte místo, které teď aktuálně škrtá. Takže ztráta pouhých 16 bodů. Prosím používejte dřív mozek než klávesnici ;-)
Reagovat
sprchon
Jo tak, já nevěděl, že se to počítá takhle. :) Tak v tom případě to tak těsný není...
Reagovat
tommr
Gábina si momentálně bude škrtat jedno sedmý místo (36 bodů) a jedno osmý místo (34 bodů) ...
Reagovat
blixa
OK, ještě jsem si to nepřepočítal. Takže 36 bodů za sedmé místo, celově by tedy ztratila 20.
Reagovat
blixa
To máme o termínu "těsně" dost zásadně odlišné představy. Těsně je třeba o pět bodů, ne o 56. Navíc ani dva totální výpadky Gabiny a dvě vítězství Laury ji pořád nedostanou do vedení, byť pak to bude už opravdu těsné. Takový rozdíl opravdu není těsný, a pokud už ani u jedné z holek k výpadku nedojde, bude se najíždět hodně ztuha.
Reagovat
EllNino
nezapomeň, že Laura neodečítá nejhorší výsledek :), narozdíl od Gabči
Reagovat
smazaný uživatel
Těch výše zmíněných 56 bodů je už po odečtu, pokud vím. Takže Laura nemá žádnou rezervu a případné selhání tvrdě pocítí.
Reagovat
smazaný uživatel
odečítají se 2 nejhorší závody(včetně absence) z jednoho týdne nebo i z různých turné?
Reagovat
smazaný uživatel
Odečítají se dva nejhorší výsledky ze všech závodů.
Reagovat
tommr
po odečtu bodů bude Dahlmeierka v celkový klasifikaci druhá za Gábinou. Fakt nevím co by ještě mohlo bejt "víc těsně" za ní ty češtino ... :)
Reagovat
blixa
Počet bodů. 56 prostě není těsně. Jestli je z ní druhá nebo desátá je úplně jedno. Marie je po odečtech za Laurou o 7 bodů, a tomu říkám těsně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Veverka zní líp ;-)
Reagovat
blixa
Blbost, v tom tempu tohle vůbec nevnímáš. To je prostě náhoda. Němky mi přijdou v pohodě, nevidím tam nějakou zášť. Možná tak mezi nima navzájem ale do toho člověk nevidí. Při vyhlašování se Franziska s Gábinou normálně přátelsky bavila, žádnej kyselej ksicht.
Reagovat
Jan
Tam jí snad podali hůlku Italové ? Ale na konci asi měla hůlky svoje ?
Reagovat
blixa
Ano , v krizi jí podal hůlku servisák Italek. Pak dostala od našeho servisu svojí.
Reagovat
Fandina
JJ to bylo od něj dobré, to si Italové u mě šplhli.
Reagovat
Jan
Je to Gábinina sága s hůlkami. Už toho bylo víc než dost :)
Reagovat
VlS
Což značí, že je Gábina asi docela oblíbená i u Italů. Fajn gesto.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, jak moc je u Italů oblíbená. Takové gesto není v biatlonu nic moc neobvyklého.
Reagovat
VlS
Tak Němci by jí dali hůlku těžko si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct. Ale myslím, že v biatlonu je v tomhle směru poměrně silné fair play, nakonec jeden nikdy neví, kdy se to může stát někomu z jeho týmu..
Reagovat
mahycek
Gábino bravo !!!!!!
Reagovat
sprchon
Gratulace Tyndě a Radkoj, oběma to moc přeju. :)
A Týně budu fandit i proti Sam, rozhodně je to otevřený.
A Tamira spadla k Bobině, tam je taky šance.
Reagovat
sprchon
Gabča super, na pohodu. :D :)
Reagovat
Jan
Gábina pěkně. Před poslední střeleckou položkou to vypadalo, že jí Němka a Francouzka ujedou a jak se to změnilo :)
Reagovat
Frick
Gábi se nikam nehnala, hlídala si to a chyby rychlejších přišly :o) Závodnice, která v tomto samci dá 0+0+0+0 si prostě úspěch zaslouží.
Reagovat
milik254
GABČA VYHRÁLA! Jupíí :D
Reagovat
kada.tom
Gabča dneska 1. - snad je Frick spokojen :-D
Reagovat
marta
Kamery nevíte prosim na kterých kurtech jsou?Děkuji
Reagovat
tedi
na vsech
Reagovat
smazaný uživatel
Gábina Soukalová jede první!! :))
Reagovat
turista
Tady jde o tenis a lidi tady řešej biatlon. To je fakt ujetý.
Reagovat
blixa
Klíííd, časem se to přejmenuje na Tenis-biatlon portál ;-)
Reagovat
lars
ze Bara nemela lehci souperku nez rozjetou favoritku Pazsek
ze Satral musel hrat s Radkem 1.kolo kvaldy
ze Kristyna nema lehci souperku , ale taky mohla mit Petru
Reagovat
smazaný uživatel
jak mam rada ty pribehy, stale cekam na Zazrak... ze jednou budu slzet u hepiku s Pliskovymi ve fi GS.. :-)) No, Sammy nevypada spatne, dobre se hecla hlavne s Bobinou, ale doma hraje tradicne tuzku, takze Tyno.. ;-)
Reagovat
Lunej..
Je škoda, že se říká, že Tyna má větší potenciál než Kája, navíc je levačka, tak si říkám, kde je sakra chyba, že se plácá kde se plácá a Kája je kde je.. :) A Samička doufám tentokrát zapomene na verzatilku a jiné tužky a bude hrát nejlíp, jak umí. Moc jí to přeju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jiny pristup, trener, hlava? Jinak mne Samicka vubec nevadi ale poradny bijak s dvojcaty bych si proste uzila vic. Ale asi az Federerovci.. :-))
Reagovat
tommr
já o tom, že Plíškovky budou spolu válčit na nejvyšší úrovni a že si je lidi budou plést snil odjakživa. Snad se toho ještě někdy dožijem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi vlastne romantik.. :-)
Reagovat
horska.kraslice
No, ale v pondělí na centr kurtu budou možná aspoň někteří diváci trošku popleteni, s kým že to vlastně ta Samantha hraje. Tak aspoň malý bonbónek. :)))
Reagovat
kada.tom
no, myslím, že Kristýna Sam(ičku) porazí, mohlo by to být takové to větší překvapení, no :-)
Reagovat
Lunej..
Raději nemysli :D
Reagovat
VlS
Tynda ( což je její ofi přezdívka) Sam porazí a nejde o myšlení. Ptal jsem se posvátného dubu jak to my Keltové děláme a ten se pletete maximálně jednou za rok :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kolikrát za rok se ho ptáš? jednou? :D
Reagovat
smazaný uživatel
me znervoznuje, ze je teprve zacatek roku, co kdyz je chybka jeste v talonu.. ;-)
Reagovat
VlS
To musíme risknout:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ano, ale jen diky Vlkum, kteri ho vzdy potom, co se splete oznackuji a tim procisti Dubu pamet;)
Takze zacina opet od sameho pocatku...jakby pred tim v jednom roce chybka nebyla;) To se to pak plete jen jednou za rok;)
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
George_Renel
má autor s těmi soupeři našich kluků trošku hokej.
Reagovat
Haitik
No nevím jestli je na 120% připravená, jak ona sama tvrdí..
Dneska na tréninku https://twitter.com/josemorgado/status/688181825110315008
Reagovat
bIbec
kolikrát už jsme něco podobného u Sereny viděli? Ona blafuje i při tréninku :-) A aji jestli neblafuje, tak to stejně na ten ostatní potěr bude stačit. Ona může na kurtu brečet, skákat po jdené noze, plazit se po čtyřech, ale na ty důležité míče se stejnak soustředí a je vlastně naprosto v poho =)
Reagovat
Haitik
Jo no pravda, RG loni je toho důkazem.. :D
Reagovat
kada.tom
Petra s Kumkhum, to je sranda :-D
Podruhý si takovej trapas Petra dovolit nemůže, tak snad to dopadle líp, jak předloni :-D

Jinak program hned v pondělí pěkně našláplej, já zůstanu věrný od 01:00 věrný Petře a následně Sereně, krásně v RLA :-)
Reagovat
tommr
aspoň je příležitost k odvetě ... :)
Reagovat
PH94
Tak Veselka si na los stěžovat nemůže, má šanci přeci jen odstartovat do sezony dobře :)
Reagovat
Haitik
http://www.ausopen.com/mobile/en_AU/scores/schedule/index.html

Přemýšlím, že budu vstávat hned v 01:00.. :D
Reagovat
darek.vrana
Veselý s Olivem, myslím, že si nemůže stěžovat. Docela věřím, že tentokrát by mohl prorazit. Karlovič ve druhém je taky hratelný a ve třetím asi Simon.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra s Kumkum to zahájí na centru v neděli po půlnoci 1.00(po) ,Týna se Sam už ukončí v pohodě ráno .Takže si domluvte pozdní příchod do práce
Reagovat
smazaný uživatel
Hráďu s Gavrilovou na Margaret aréně(2.největší) by v 1 hod po půlnoci(zahajuje) taky měli steamovat
Reagovat
bIbec
já neviděl ten zápas v roce 2014 a rozhodně neuvidím ani ten letošní. Tenis v noci max jenom závěrečná kola :-)
Reagovat
vrabejka
Ou tak s oběma se krutý los nemazlil. Stepec má sice hratelneho ITA ale hned následně Stana. A Kristýna dostala ve formě hrající Sam. Pro ní je ale určité úspěch i to 1.kolo třeba překvapí.
Reagovat
Fandina
Radek super a v prvním kole Ito, skore s ním má vyrovnané, tak doufám, že ho dá. Držím palce.
Reagovat
Fandina
Gratulka Týně, ráno jsem viděla score, že prohrává v prvním setu, tak jsem jí odepsala. Mám radost, že to takhle dopadlo. Škoda, že nedostala nějakou lehčí soupeřku než Sam. Držím palce!!!
Reagovat
bIbec
bude se hrát na centru, Sam může být nervózní před domácím publikem. Je to hratelné si myslím.
Reagovat
tommr
taky si myslím, že Stosurová není pro Kristýnu úplně nejhorší soupeřka. Našim holkám se proti ní docela daří ... :)
Reagovat
Fandina
Petra, to je hrůza, snad to tentokrát dopadne. Peti pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jste si to vydyndali! To bude nápor na nervy hned v prvním kole. A ty domácí hékalové! No paráda. Mě to teda netěší.
Reagovat
smazaný uživatel
Trapas s tou Khumkum.
Jiste pouhopouha nahoda.
Nu coz, treba letos Peta vyhraje Wimbledon.
Reagovat
George_Renel
Vstoupí Petra dvakrát do stejné řeky?
Snad ne.
Reagovat
PH94
Gratulace Radkovi i Týně. Ještě jsem večer sledoval na youtube přímý přenos zápasu mezi mým oblíbencem Fritzem a Zverevem. Na kvalifikaci naprosto parádní tenis. Zverev vedl 3-6 7-6 a 3-0 se dvěma breaky a v tu chvíli jsem si řekl, že už to zabalím a dokoukám ráno. Zverev měl dokonce 4-1 stále s těmi dvěma breaky a pak k mému potěšení Fritz začal excelovat a Zverev absolutně fyzicky odpadl :D Nakonec tedy Fritz 3.set otočil na 6-4 :) Nevím jestli tohoto mladíka taky tady jetě někdo sleduje, ale to co předvádí dejme tomu za poslední čtvrt rok je naprosto neuvěřitelné :)
Reagovat
smazaný uživatel
mladík je v MD , Misha Zverev je jeho starej brácha
Reagovat
miguel23
Předpokládám, že mladíkem myslel Fritze, když se nad rozplývá nad jeho zvratem...
Reagovat
smazaný uživatel
asi jo ,sorry
Reagovat
PH94
Správnej odhad :D
Reagovat
mkubis17
viděl sem Fritze naživo ve finále juniorky na USO, tam to bylo ve výměnách ještě slabý, ale servisem tam posílal neskutečný bomby...od tý doby se hodně zvedl, řekl bych že to vyhraný finále bylo takovej odrazovej můstek :-)
Reagovat
bIbec
Hádejte, koho Petra dostala do 1. kola? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Důkaz ,že to řídí někdo z hodně hodně z Vysoka
Reagovat
smazaný uživatel
a znovu na AO!?
Reagovat
bIbec
nj.. a kvalifikací prošla jak horký nůž máslem, takže má asi dobrou formu :-) Petra letos bez zápasu.. no bude to zajímavé =)
Reagovat
A.R.R.
Luksiku :-D
Reagovat
gedzitka
Přišel čas na odplatu:-).
A Tynda ma Sam,skoda,byly tam schudnejsi soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
Týna -Stosur,Puig,A.Radwanska(Bouchard)
Štšpec-?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak super zase půl mega v kapse:-)češi pojďme eeee
Reagovat
smazaný uživatel
dřív je Štěpec měl bez práce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist