Kr. Plíšková a Vondroušová začaly v Indian Wells vítězně. Šarapovová vypadla

8. 3. 2018, 06:07
Aktuality 46
WTA INDIAN WELLS - V Kalifornii odstartoval první letošní turnaj série WTA Premier Mandatory a české tenistky do něj vstoupily vítězstvím. Kristýna Plíšková si poradila s Číňankou Ying-Ying Duan a může se chystat na souboj se světovou jedničkou Simonou Halepovou, Markéta Vondroušová pak smetla domácí Madison Brengleovou. Ze hry venku je překvapivě Maria Šarapovová, jež prohrála s Japonkou Ósakaovou a utrpěla třetí porážku v řadě.
Kristýna Plíšková

Jako první z šesti českých tenistek vstoupila do turnaje v Indian Wells Kristýna Plíšková, která měla loni ve třetím kole mečbol proti Dominice Cibulkové, získat životní skalp, postoupit do svého největšího osmifinále a posunout se v žebříčku poprvé o Top 50 ale tehdy nakonec nedokázala.

Také letos pětadvacetiletá Plíšková odstartovala dvousetovým vítězstvím, když Číňanku Ying-Ying Duan zdolala za hodinu a půl 6-4 7-6. Ve druhém setu sice česká tenistka vinou jediného ztraceného podání přišla o vedení 4-2 a za stavu 5-6 čelila setbolu, ale zlikvidovala ho a následný tie-break zvládla lépe. 

Plíšková si tak připsala první výhru v hlavní soutěži od lednového postupu do čtvrtfinále turnaje v Shenzhenu, od té doby vyhrála pouze jeden zápas ze šesti - v petrohradské kvalifikaci porazila hráčku z druhé světové stovky.

O vyrovnání loňského výsledku si v Indian Wells zahraje proti současné světové jedničce Simoně Halepové z Rumunska, s níž se utká poprvé.

Kristýna Plíšková v Indian Wells startuje také ve čtyřhře se svou sestrou Karolínou, ve čtvrtek se utkají s nově složeným párem Andrea Sestini Hlaváčková a Monica Niculescuová.

Suverénně zvládla svou premiéru v Indian Wells Markéta Vondroušová. Osmnáctiletá Češka smetla dvakrát 6-2 Američanku Madison Brengleovou a první kolo tak vyhrála už na čtvrtém turnaji WTA po sobě. Mezitím zaznamenala pouze jeden neúspěch v kvalifiakci podniku v Dauhá.

Ve druhém kole se 54. hráčka světa Vondroušová střetne poprvé s Britkou Johannou Kontaovou.

Kateřinu Siniakovou čeká zápas prvního kola až ve čtvrtek, kdy se střetne s domácí Christinou McHaleovou. Další tři Češky jsou nasazené a v prvním kole mají volno, během prvního hracího dne se pouze dozvěděly jména svých soupeřek.

Kar. Plíšková, Kvitová a Strýcová vstoupí do boje až v pátek
Semifinalistka posledních dvou ročníků a letos pátá nasazená Karolína Plíšková se v Indian Wells znovu po roce střetne s Rumunkou Irinou Beguovou (h2h 1-1), letos jen o kolo dříve. Beguová na úvod zdolala 3-6 6-4 6-1 Srbku Alexadndru Kruničovou.

Teoreticky už v případném čtvrtém kole Plíšková může narazit na českou dvojku Petru Kvitovou. Třináct zápasů neporažená vítězka turnajů v Petrohradu a Dauhá vkročí do prestižního turnaje, na kterém byla nejdál ve čtvrtfinále (2013, 2016), prvním vzájemým soubojem s Kazaškou Julií Putincevovovou. Ta si v prvním kole poradila 6-0 2-6 6-2 s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou.

"Jen půjdu na kurt a budu se na něm snažit nechat maximum," řekla Putincevová před soubojem s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou. "Ještě jsem s ní nikdy nehrála, tak uvidím, co budu moct hrát. Doufám, že předvedu dobrý tenis," dodala Kazaška.


Barbora Strýcová se ve svém úvodním vystoupení utká s Petrou Martičovou (h2h 1-1), na kterou narazí po dlouhých sedmi letech. Chorvatská tenistka v prvním kole porazila snadno 6-3 6-1 Němku Tatjanu Mariaovou.

Šarapovová prohrála potřetí v řadě
Třicetiletá Ruska Maria Šarapovová utrpěla třetí porážku v řadě. V Indian Wells šampionka z let 2006 a 2012 prohrála v závěrečném utkání úvodního dne 4-6 4-6 s o deset let mladší Japonkou Naomi Ósakaovou. , která favoritku obrala celkem pětkrát o její servis.



"Věděla jsem, že je velká bojovnice, protože jsem ji sledovala, když jsem byla malá. Bylo mi ctí si s ní zahrát," řekla Ósakaová, která je stejně jako pětinásobná grandslamová šampionka v žebříčku v páté desítce.

"Každý ví, že ona bojuje o každý bod, tak jsem si řekla, že když budu také bojovat od začátku do konce, mohlo by to být vyrovnané," dodala Ósakaová, jež ve druhém kole vyzve polskou finalistku ze sezony 2014 Agnieszku Radwaňskou, s níž dosud nehrála.

Vůbec první postupující na letošním turnaji WTA Premier Mandatory byla nejmladší účastnice Amanda Anisimovová. Šestnáctiletá Američanka, jež loni vyhrála US Open juniorek, smetla dvakrát 6-2 Francouzku Paulinu Parmentierovou a připsala si premiérovou výhru na okruhu WTA.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.699.000 dolarů
středeční výsledky (07. 03. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Ying-Ying Duan (Čína) 6-4 7-6(5)
Vondroušová (ČR) - Brengleová (USA) 6-2 6-2
Ósakaová (Jap.) - Šarapovová (Rus.) 6-4 6-4
Anisimovová (USA) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-2
Putincevová (Kaz.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-0 2-6 6-2
Dolehideová - Rogersová (obě USA) 3-6 7-6(6) 6-3
Qiang Wang (Čína) - Bacsinszká (Švýc.) 6-0 4-6 6-2
Stosurová (Austr.) - Davisová (USA) 3-6 6-3 6-3
Sabalenková (Běl.) - Lepchenková (USA) 7-5 6-1
Martičová (Chorv.) - Mariaová (Něm.) 6-3 6-1
Bencicová (Švýc.) - Babosová (Maď.) 1-6 6-1 7-6(4)
Vickeryová (USA) - Bouchardová (Kan.) 6-3 6-4
Kanepiová (Est.) - Naraová (Jap.) 1-6 6-4 6-4
Sakkariová (Řec.) - Vekičová (Chorv.) 6-4 6-2
Keninová - Liuová (obě USA) 6-2 6-0
Beguová (Rum.) - Kruničová (Srb.) 3-6 6-4 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Strýcová/Su-Wei Hsieh Su-Wei (ČR/Tchaj-wan) - Rosolská/Spearsová (Pol./USA) 3-6 6-4 10-8
Aojamaová/Čao-süan Jang (Jap./Čína) - Voráčová/Smithová (ČR/Brit.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
Nola
sledujem zaznam Genie, nehrala zle, ale zial ona nedokaze prisposobit svoju hru danemu vyvoju na kurte, mozno jeden vydareny turnaj by jej pomohol, teraz to vyzera, ze WC dostava iba vdaka svojmu vzhladu a zalubenym fanusikom na soc.sietach, zatial zial premarneny talent
Reagovat
blixa
Když ona je chudák praštěná ... ;-)
Reagovat
Aussie
Kdysi jsem kdesi četl interview s ní. Na otázku s kým by nejraději šla na večeři odpověděla, že s Justinem Bieberem. Ano, musí být chudinka praštěná!
Reagovat
Enterprise
Tak zase v jejím věku ... Jako překvapilo by mě, kdyby řekla s Mickem Jaggerem nebo Billem Gatesem :-)
Reagovat
Nola
to ma vobec neprekvapuje, je to jej vekova kategoria, idol tinedzeriek, naviac je vo svojej brandzi extratriedou, Genie zrejme skonci niekde v soubiznise, taka Anicka Kurnikova - pozri kam to dotiahla, pozna ju cely svet
Reagovat
VlS
Ana toho dokázala tenisově zatraceně víc a ještě je hezčí holka
Reagovat
EllNino
tak to je subjektivní
Reagovat
VlS
to je, mě se hranatý brady na holkách nelíbí
Reagovat
George_Renel
Když dostane WC, pomyslím si něco o házení perel.....
Reagovat
VlS
fanouškům
Reagovat
Mayo
Žensky turnaj by mohol byt zaujímavý.
Reagovat
blixa
Ženský turnaj je vždycky zajímavý !!! ;-)
Reagovat
Mayo
Vo to strah nemam
Reagovat
VlS
Mayko, ty nezklameš :-)
Reagovat
lvicek
Tak konecne se neco deje a presne, jak jsem si myslela, sotva uvidim nejake zajimave zapasy :). Na druhou stranu, kdyz clovek usne u notasu se zapnutyma ukrajincema, tak si to pak muze pustit rano ;), i kdyz to pak neni uz ono. Takze Marketa pekne, jen tak dal :). A vtipny moment byl za stavu 2:2 ve druhem setu, kdy vystrihla ty dve exklusivni prasata za sebou, Madison z toho malem kleplo ;).
Reagovat
horska.kraslice
Jo, to byl unikát. A v dalším gamu dala ještě jedno malinké prasátko, ale to se zahrálo.
Reagovat
tommr
jj včera hrála sít s našima. I Kristýna si pomohla několika prasátkama ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mashu som s tym druhym kolom precenila, skoda:((
Reagovat
brixner
že ta tenistka, víte, ta ze Sibiře, no víte která, ne? Takže, mě se tedy zdá, že dopovala asi moc málo, jinak by pořád neprohrávala, né?
Pokud by ještě náhodou chtěla někdy vyhrávat, měla by si zadopovat trošku víc, prostě nad rámec dopování, které už nadopovala! Asi v tom má poněkud bordel a měla by si upravit dávky. Bez těch to, bohajeho, fakt ne a ne jít!
Reagovat
fretek
Markéta - dobrá základní hra; aby byla výborná, musela by hrát míň na střed. Nešly loby. Brengle se porazila dost sama (UE, pasivně).
Reagovat
horska.kraslice
Viděla jsem jen druhý set, ale v něm jsem viděla trochu jiný obrázek. Brengle to tam pálila velkou silou, Markéta se dobře bránila, doběhla hodně ztracených míčku, což se jí většinou vyplatilo. Líbilo se mi, že si byla vědoma toho, že musí tu palbu soupeřky narušit, a snažila se o to různým způsobem. Pro mě překvapivě často hrála na síti, tolik smečů jsem u ní ještě neviděla. Byla to bitva, hrály se dlouhé výměny, skóre je trochu zavádějící.
Reagovat
Patapuff
"Brengle se porazila sama". Markéta tam jen tak stála a občas se od ní odrazil nějaký balónek :-)
Reagovat
VlS
umět dobře stát je základ
Reagovat
Andrew89
Naše holky super. Maky jsem čekal a o Týnu jsem se bál. Nakonec to dopadlo všechno dobře. Ostatní výsledny mě tolik nepřekvapily, krom Maruš, ale Osaka umí zle zatápět a navíc Maria hraje prd.

No a dneska všechno nejlepší naší lvici! :)
Reagovat
tommr
první hrací den v IW našim vyšel nečekaně dobře. Já měl strach jak o Kristýnu tak o Markétu, protože Brengleová je velice nepříjemná soupeřka. To, že obě holky vyhrály beze ztráty setu je příjemný překvapení ... :)
Reagovat
EllNino
Petře Kvitové všechno nejlepší k 28. narozeninám :) Škoda, že dneska nehraje, asi by dostala od WTA dort :))

To tak strašě letí, 10 let od sezačního skalpu Venus v Memphisu uteklo jako nic :) Tak ještě pár let snad budeš rozdávat radost, hlavně ať drží zdraví a jsi šťastná :)
Reagovat
Nancy_z
+1000 :-)
Reagovat
Nenela
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Už po losu jsem si říkal, že Masha má z mých favoritek nejtěžší soupeřku. Ósaka hraje letos dobře a když už prohraje, tak je to většinou proti silné soupeřce (Svitolina, Halep, Sevastova). Navíc Masha na tom teď není ideálně a moc jsem nevěděl, co od ní mám čekat... Ale přestože to dneska výsledkově nedopadlo, tak si myslím, že Masha hrála podstatně líp než v Dauhá proti Niculescu. Viděl jsem teda hlavně 1. set, během druhého už jsem spíš stíhal koukat jenom na skóre. V tom 1. setu tam Ósace na začátku všechno padalo, ale pak se Masha hodně zlepšila a vyrovnala z 1:4 na 4:4. Jenže když už to vypadalo, že by to mohla otočit, tak v nejméně vhodnou chvíli ztratila servis. Druhý set byl podle průběhu docela podobný...

Druhá prohra za sebou v 1. kole mě štve, ale jak říkám, herně to dneska nebylo špatný. Mrzí mě, že se letos Mashe zatím nedaří, ale věřím, že na antuce se to může zlomit...
Reagovat
kada.tom
... tak rozhodně si může Sharapova na antuce něco zlomit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dávej bacha, aby se ti v tramvaji nezlomila páčka, demente...
Reagovat
EllNino
zvlášť teď když se zase jezdí jen po jednný koleji :D
Reagovat
EllNino
Obě holky mě překvapily, Markéta suverenitou a Týna tím, že se nesložila a vyhrála i ten 2. set ... Bohužl u té je 2. skoro 100% konec, protože si nějak nedovedu představit, čim by Simonu porazila ... To Markéta může JoKo Klidně porazit, pokud se jí nebude bát

Výhra Naomi nad Marií mě ani nepřekvapuje, Máša už není tak nebezpečná a hlavně je furt zraněná, takže je to spíš takový paběrkování, nojo, už jí není 20, podobně jako u Lucky Šafářové ...

Jinak naše holky už znaj soupeřky do 2. kola, Petru čeká již zmíněná Putina, která si poradila v divoké zápase s AVU, tam doufám, že neprohraje, to by mi dost vadilo, kdyby její šňůru přetrhla zrovna Yulia -_- ...

Barču čeká Petra Martič, což mi samozřejmě rve srdce, ta smetla Tatianu Mariu, která letos sbírá porážku za porážkou a na WTA asi opravdu nemá co dělat ... je vidět, že si cestu do top 50 klestila přes ITF, ale třeba narozdíl od podobné strategie Buzarescu nebo Markéty Vondroušové na tu vyšší konkurenci moc nemá, dostává celkem kotle, ale to už spíš souvisí se sebevědomím ...

Kája si zahraje po roce na stejném místě s Begu, což není úplně jednoduchý los na rozehrání, ikdyž se v 1. kole protrápila k výhře ...no snad to zvládne Kája lépe

Jinak Genie opět vyhodila WC oknem, Nara nevyužila vedení 6:1 4:1 nad Kaiou Kanepi a taky končí, překvapivě vyhrála Samantha, to už skoro není vidět ;) Předvedly se mladé Američkanky Kenin a Anisimova, zvláště Amanda Anisimova je pěkné děvče :))

Dneska to bude vřít hlavně ke konci programu, kdy nastoupí dámy světového tenisu Serena a Vika :) Jsem na ně zvědav

Nakonec to IW není zase tak hrozné
Reagovat
tommr
Petra i Karolína dostaly soupeřky, který jsem si přál. Jsem přesvědčenej, že Petra by měla s AVU víc práce a to samý platí i pro Karolínu s Krunicovou ... :)
Reagovat
George_Renel
Ještě mi někdo povídejte, že prevence není třeba .-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ona totiž v letech 2006-2015 neměla vůbec žádné výkyvy a furt jenom vyhrávala, že jo... Už je to fakt trapný, jak si tady do ní pár jedinců potřebuje neustále kopnout.
Reagovat
EllNino
že to furt řešíš, lidi už to tu píšou skoro záměrně, protože ví, že tě to vyprovokuje :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem poslední dobou zas tolik nechodím a píšou to i tak...
Reagovat
PetaM
Fotbalisté taky kopou do míče a nikdo jim nenadává :D
Reagovat
George_Renel
Neustále kopnout??? Tys nikdy neměl smysl pro humor. Nevím vůbec, jestli jsem k ní ztratil jeden příspěvek od začátku roku.
A ano, ztratila auru neporazitelnosti a ta se , zejmeéna v jejím věku, těžko vrací zpět. Možná ještě někdy něco většího vyhraje, ale v podstatě již bylo zahájeno odcházení. Každý kdo dělal nějký třeba i jen výkonnostní sport to zná. Prostě přijdeš do věku, kdy si ještě myslíš, že na to máš, ale v reálu zjišťuješ, že ti najednou schází 5cm, desetina, cokoliv. Prostě stárneš.
A z toho důvodu, pokud již budou od MS chodit jen takovéto výsledky, zůstane na jejích minulých vítězstvích těžká pochybnost čím si k nim pomáhala.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepomáhala si ničím zakázaným, stejně jako všichni ostatní. Tím bych tuhle diskusi s tebou uzavřel, protože je zbytečná.
Reagovat
Andrew89
no nevim..když kouknu na Serenu a Venus a přihlédnu k jejich věkům....jestli to spíš není tou čerstvou láskou :))))))
Reagovat
pepin
Myslím, že jsi to vystihl naprosto správně. Jsou vyjímky, kde věk není až takovou překážkou jako např. Roger či Jágr, ale těch je opravdu málo a mají to podpořené neuvěřitelnou dřinou a sebeobětováním. O tom druhém se raději nebudu vyjadřovat abych zde nejitřil situaci, ale každý normální a soudný člověk ví o čem a její kariéra po distanci je někde úplně jinde.
Reagovat
Andrew89
jj tak to je bez debat. Po té stopce už to není Maria, ze které jde strach a než jde na kurt už vyhrává 1:0 na sety. :)
Reagovat
VlS
No, Jarda v 35 byla pravda, teď to už pravda není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist