Kr. Plíšková končí opět v prvním kole. V Acapulcu zaváhala proti domácí Zarazuaové

28. 2. 2018, 06:54
Aktuality 15
WTA ACAPULCO - Kristýna Plíšková skončila na třetím turnaji po sobě hned v prvním kole. V Acapulcu pětadvacetiletá Češka překvapivě zaváhala proti domácí dvacetileté naději Renatě Zarazuaové, které podlehla ve dvou setech. Sérii osmi porážek a čekání na první výhru od triumfu na US Open ukončila v Mexiku předloňská šampionka Sloane Stephensová.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková začala sezonu skalpem Lotyšky Jeleny Ostapenková a postupem do čtvrtfinále turnaje v čínském Shenzhenu, od té chvíle ale vyhrála jediný z pěti zápasů a navíc jen v kvalifiakci proti soupeřce z druhé světové stovky. 

Na výhru v hlavní soutěži čeká už téměř dva měsíce. V prvním kole skončila v lednu v Hobartu a na Australian Open a lépe si nevedla ani včera v Acapulcu. A zatímco v Austrálii prohrála s Kirsten Flipkensovou a Agnieszkou Radwaňskou ve třech setech, v Mexiku neuhrála proti domácí Renatě Zarazuaové ani set. 

Pětadvacetiletá Češka prohrála s dvacetiletou Mexičankou, která se v žebříčku pohybuje kolem 250. místa a letos měla na kontě jedinou výhru, 3-6 4-6. Favorizovaná Plíšková vstoupila do obou setů prohraným servisem a manko nikdy nedokázala smazat, byť se jí v závěru utkání povedly dva brejky. Sama prohrála pět z deseti gamů na podání.

Zarazuaová si tak připsala premiérovou výhru na okruhu WTA a může se těšit na souboj s třetí nasazenou Auastralankou Darjou Gavrilovovou. 

První vítězný zápas od loňského triumfu na US Open, po kterém prohrála osm zápasů v řadě, oslavila Sloane Stephensová. Americká šampionka z roku 2016 ukončila černou sérii proti Francouzce Paulině Parmentierové, kterou porazila 6-4 6-0. Ve druhém kole se utká s Nizozemkou Arantxou Rusovou.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (27. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Zarazuaová (Mex.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 6-4
Stephensová (1-USA) - Parmentierová (Fr.) 6-4 6-0
Mladenovicová (2-Fr.) - Hesseová (Fr.) 6-2 6-2
Shuai Zhang (4-Čína) - Paoliniová (It.) 6-3 6-1
Petersonová (Švéd.) - Cornetová (6-Fr.) 6-2 6-4
Vögeleová (Švýc.) - Mariaová (8-Něm.) 6-2 7-5
Sakkariová (Řec.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 7-6(1)
Rusová (Niz.) - Dayová (USA) 4-6 6-1 6-0
Teichmannová (Švýc.) - Fettová (Chorv.) 7-5 7-5
Haddadová Maiaová (Braz.) - Watsonová (Brit.) 7-5 4-6 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Voráčová/Smithová (1-ČR/Brit.) - Brengleová/McHaleová (USA) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
předvedla proti tý snaživý Mexičance opravdu ostudnej výkon beze špetky bojovnosti. Pokud hodlá v podobných výkonech pokračovat i nadále tak se velmi brzo rozloučí s první stovkou ... :(
Reagovat
Dobry-den
Dostat hned v prvním kole hráčku 3. stovky není rozhodně nic příjemného. Snad bude mít Týna příště víc štěstí. ;-)
Reagovat
com
no tak treba dostane Serenu, ktera ani neni v zebricku :D
Reagovat
Nenela
S Kristynou to jde letos nejak z kopce. Lonsky rok (aspon zacatek) byl pritom tak slibny. Nevite, jestli jsou s Karolinou jednovajecna nebo dvouvajecna dvojcata? Jednovajecna maji stejny geneticky zaklad, tudiz by maly mit podobnou vykonnost, coz nemaji...
Reagovat
Torn
Co to je zase za blbost. Může mít úplně identický gentický materiál a nemusí nikdy hrát tak dobře jako Kája, hraje v tom roli tolik faktorů, že lze těžko se ohánět tím, zda jsou jedno nebo dvojevaječná. Na počátku jejihc kariéry byla jasně lepší Kristýna, že se to otočilo, za to genetiky určitě nemůže. Hraje tam roli hlava, přístup, štěstí na trenéra, štěstí na plno dalších věcí, co jedné vybuduje větší sebevědomí, než té druhé.
Reagovat
Nenela
Blbost to neni, i kdyz vnejsi faktory hraji svoji roli, ale geneticky zaklad dela vice nez vlivy prostredi. Proto jsem se ptala jestli sjou jedno nebo dvojvajecna. U dvojvajecnych neni ani geneticky zaklad stejny, takze je to jedno. Jednovajecna maji identicky genom a v tom pripade by mely mit i stejnou "hlavu". Pristup, treneri sjou uz samozrejme individualni zalezitost. Zajima me to prave proto, jak moc muze mit prostredi vliv na to, ze se lidi se stejnym genomem rozviji odlisne. Nikde jsem nenasla, jestli jsou jedno- nebo dvouvajecna.
Reagovat
Torn
No, já znám dvojčat několik, dokonce i jednovaječných a absolutně povahově odlišné osoby. :D
Reagovat
Torn
https://sport.idnes.cz/karolina-a-kristyna-pliskovy-na-australian-open-tenis-ppu-/tenis.aspx?c=A160121_210309_tenis_ten na konci článku píšou jednovaječná..:)
Reagovat
Nenela
Dik za clanek, konecne to vim! Co jsem zatim vzdycky cetla o rozdilnych jednovajecnych dvojcatech bylo o tech, co vyrustaly v uplne jinem prostredi nez to druhe dvojce. Piscata byla ale porad spolu. Tak nevim, jestli ty zakony genetiky, co nam ve skole tloukli do hlavy nemaji nejakou diru. Nebo je Kristyna proste jen pohodlnejsi :-)
Reagovat
marcel19752
výměna trenéra,...nebo Hrdličky?
Reagovat
molda
Pleteš si ségry:-)
Reagovat
marcel19752
jo pak jsem si to uvědomil ,že hrála Kristína nicméně s oběma to jde od 10 k 5
Reagovat
PetaM
Já bych to upravil. S Karolínou to jde od 1 k 5, s Kristýnou to jde od 50 ke 100 :D :D
Reagovat
tommr
Karolína a Kristýna se v současnosti vůbec nedají srovnávat - je mezi nimi obrovská výkonnostní propast ...
Reagovat
com
no to snad ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist