Kr. Plíšková v Eastbourne na životní výhru nedosáhla, Strýcová deklasovala Muguruzaovou

28. 6. 2017, 15:30
Aktuality 71
WTA EASTBOURNE - Kristýna Plíšková byla ve druhém kole turnaje WTA Premier v Eastbourne dva míčky od životní výhry. Proti světové jedničce Angelique Kerberové ale neudržela vedení a nakonec jí podlehla 6-4 1-6 5-7. Do třetího kola naopak postoupila Barbora Strýcová, jež deklasovala 6-1 6-0 Španělku Muguruzaovou. Karolína Plíšková, jež měla hrát proti Shuai Peng už o postup do čtvrtfinále, se na kurt kvůli dešti nedostala.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se po zklamání na French Open, kde překvapivě prohrála už v prvním kole s hráčkou třetí stovky Chloe Paquetovou, na trávě herně zvedla. V Hertogenboschi sice pětadvacetiletá Češka vypadla také v prvním kole, v němž nestačila na talentovanou Anett Kontaveitovou, nicméně na Mallorce si minulý týden zahrála čtvrtfinále a poslední generálku před Wimbledonem zahájila také vítězně.

Na právě probíhající akci WTA Premier v Eastbourne, kde před čtyřmi lety při své premiéře vypadla jako kvalifikantka v prvním kole, tentokrát vstup do hlavní soutěže zvládla, když porazila domácí divokou kartu Naomi Broadyovou. Dnes sahala po životní výhře proti světové jedničce Angelique Kerberové.

Kerberová se letos po mizerné antukové sezoně, během níž zaznamenala pouhé dvě výhry oproti čtyřem porážkám, dnes na trávě představila vůbec poprvé. Na Eastbourne má jen dobré vzpomínky, v letech 2012 a 2014 si totiž v britské metropoli zahrála finále.

Devětadvacetiletá Němka potřebuje v Eastbourne dojít co nejdále, jelikož jí hrozí ztráta postu světové jedničky, kterou se může již v pondělí stát Simona Halepová. Dnešní výhrou nad Plíškovou přerušila Kerberová sérii tří porážek.

Statistiky zápasu
Kerberová - Plíšková
4 esa 11
5 dvojchyby 4
66% 1. podání do kurtu 60%
75% úsp. po 1. podání 70%
56% úsp. po 2. podání 38%
39 vítězné míče 37
18 nevynucené chyby 36
4/4 brejkboly 2/2
čas 1:34

Do utkání přitom vstoupila lépe Plíšková. V prvním setu předvedla česká tenistka skvělý výkon. Jediný nabídnutý brejkbol v devátém gamu využila, vzápětí úvodní dějství suverénně dopodávala a potvrdila tak svou dominanci na servisu.

Ve druhé sadě ovšem ztratila koncentraci. Od srovnání stavu na 1-1 uhrála pouhé dva fiftýny. Kerberová nicméně předvedla bezchybný výkon, zahrála 14 winnerů oproti jen jedné nevynucené chybě, Plíšková však některé z úderů Němky nedobíhala.

Ani rozhodující set nezačal pro 44. hráčku světa dobře. Světová jednička šla po třetím gamu opět do výhody brejku. Plíškovou poté bodla vosa nebo včela a pětadvacetiletá Češka si vyžádala krátkou pauzu na ošetření.

Ta favorizovanou Kerberovou evidentně rozhodila, protože zbytečnými chybami Plíškovou vrátila do boje o postup. Poté si obě hráčky držely podání. Za stavu 5-4 a 30-15 z pohledu Plíškové minula Češka snadný forhend a připravila se tak o dva mečboly.

V následující hře předvedla hodně špatný servisový game, když čtyřmi nevynucenými chybami darovala soupeřce možnost souboj dopodávat. Zkušená Kerberová se šance chopila a stejně jako letos na Australian Open Plíškovou porazila.

"První kola jsou vždy nebezpečná. Ona výborně podávala, já se snažila soustředit na return a na konci jsem to zvládla. Jsem ráda, že jsem zpět na trávě, na kterou mám z loňska tak krásné vzpomínky," řekla Kerberová v rozhovoru na kurtu.

Ještě dnes vyzve Kerberová v boji o čtvrtfinále Laru Arruabarrenovou, s níž v předchozích třech vzájemných zápasech ani jednou neprohrála.

Jednatřicetiletá rodačka z Plzně Barbora Strýcová ve druhém kole předvedla parádní jízdu, když rozdrtila turnajovou jedenáctku Garbiñe Muguruzaovou 6-1 6-0 a prolétla tak do osmifinále. V něm česká tenistka v boji o čtvrtfinále narazí na Agnieszku Radwaňskou, nebo Lauren Davisovou.

Strýcová si proti předloňské finalistce Wimbledonu a jedenácté nasazené Muguruzaové pomohla pěti esy. Odvrátila všech pět brejkbolů, kterým čelila a Španělku porazila podruhé v kariéře, čímž snížila skóre ve vzájemné bilanci na 2-3.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 819.000 dolarů
středeční výsledky (28. 6. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kerberová (1-Něm.) - Kr. Plíšková (ČR) 4-6 6-1 7-5
Strýcová (ČR) - Muguruzaová (11-Špa) 6-1 6-0
Halepová (2-Rum.) - Ying-Ying Duan (Čína) 3-6 6-3 6-2
Kontaová (5-Brit.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-2
Wozniacká (6-Dán.) - Ósakaová (Jap.) 6-2 7-6(5)
Kuzněcovová (7-Rus.) - Barthelová (Něm.) 4-6 7-5 6-2
Mladenovicová (9-Fr.) - Shuai Zhang (Čína) 6-0 6-4
Vesninová (12-Rus.) - Cepedeová (Par.) 6-3 6-3
Pcheng Šuaj (Čína) - Bacsinszká (15-Švýc.) 7-6(7) 2-6 6-4
Pironkovová (Bulh.) - Niculescuová (Rum.) 6-0 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Melicharová/Smithová (USA/Brit.) - Hradecká/Siniaková (4-ČR) 7-6(5) 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

71
Přidat komentář
Fandina
Caro vyhrála první set nad Vesninou a ve druhém taky vede, super.
Reagovat
Fandina
6:1 6:2, hezky Caro, jen tak dál!!!
Reagovat
Krisboy
Nemá náhodou narozeniny? Pan Berdych 6:3, 6:2, paní Strýcová 6:1,6:0. To vypadá, že se na ní domluvili, aby ji udělali radost :)
Reagovat
Krisboy
Svinská vosa. Fucking wasp. Škoda, Týna byla kousek. Bára válec jaxviň.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/ashishjena94/status/880052389474033664
Reagovat
Fandina
Záznam celého zápasu teď zrovna běží na O2 Tenis :-))
Reagovat
vendulkabendulka
Toto mi k ní přesně sedí.
"Mouchy, sežerte si mě."
Reagovat
Fandina
Tady to bylo spíš naopak, chválala na další podání a asi nevěděla, že míč předtím šel do kurtu :-))
Reagovat
brixner
Co to ta Baruna vyváděla s Lanem???? Není to nějaký tiskový šotek??? Viděl to někdo??? Čovek si de upíct kus, ještě nedávno živýho, prasátka a tady je zase peklo!;-)
Reagovat
Fandina
Reagovat
Mac
Ta kerber, kdyby nebylo Češek, tak snad letos nevyhraje ani jeden zapas....
Reagovat
Fandina
:-)) z dvaceti výher byly dvě Češky, jedna dvakrát :-))
Reagovat
Mac
fakt letos vyhrala 20 zapasu? kdyz jsem ji videl tak to vzdycky dostala, jednou to i trapne vzdala aby se vyhnula kanaru...takze jsem mel dojem, ze ji to kazdej nanda, krom hodnejch cesek ktery se snazi ji zvednout moralku (a navic to byla jedna a ta sama)...;-) ale dik za info
Reagovat
Mac
jeste je tam jednou siniakova, taky ji myslim mela na lopate....
Reagovat
Fandina
jj to je ta druhá Češka
Reagovat
EllNino
že pokud se Agniezsce bude dařit, odehraje zítra dohrávku 2. kola, případně i osmifinále a čtvrtfinále ??
Reagovat
dunphy
Ano. Ale já mám pocit, že se jí, chudákovi, dařit zrovna nebude.
Reagovat
A.R.R.
Aga to odehraje všechno v sobotu, od dohrávky až k titulu :-D

Ale ne, forma pořád nikde, takže bych nedal ruku do ohně ani za tu dohrávku.
Reagovat
PetaM
Chápeš to špatně. Aga zítra končí v prvním zápase, takže se nemusí stresovat, že bude hrát 3 :D
Reagovat
sprchon
Zakázal bych turnaje tejden před GS. :D Nic z toho nemám a hráči taky ne.
Reagovat
Fandina
To spíš zakaž déšť, to pomůže.
Reagovat
horska.kraslice
Je fakt, že je to takové, jak bych to řekla, méně regulérní. Spousta odhlášek ad hoc, tím pádem zázračné posuny LL. Šetřící způsob hry některých účastníků. Předpokládám, že kvůli dešti nastanou další odhlášky resp. skreče. Asi se skoro nikomu nechce pár dní před vypuknutím GS hrát dva tři zápasy za den, že. :-(
Reagovat
sprchon
Přesně z toho důvodu. Možná ne skreče, ale spíš odevzdaný výkony favoritů a favoritek... Málokdo se bude hnát za něčím za cenu vyčerpání nebo dokonce zranění pár dní před Wimbledonem. Zase je fakt, že na GS se hraje obden, pokud vychází počasí.
Reagovat
horska.kraslice
Jo, někteří to můžou brát tak, že si příští týden obden odpočinou.:-))) Anebo prostě podle hesla těžko na cvičišti, lehko na bojišti :-)))
Reagovat
sprchon
Každopádně skreče a výpadky favoritů jsou menším překvapením než obvykle... Navíc teď na nevyzpytatelný trávě. Dobře se to tipuje. :D
Reagovat
vendulkabendulka
Pro dnesek hotovo, presunute na zitra
Reagovat
George_Renel
Byl někde ten zápas k vidění? úplně mi to bohužel uniklo. Škoda, takový výprask.
Reagovat
Pe3k
Pěkně si ho namazal na chleba...
Reagovat
tommr
protože hrozí, že se ani Karolína ani Bára dneska ke svým osmifinálovým zápasům nedostanou čímž příjdou o značnou výhodu jelikož by jinak hrály proti unaveným soupeřkám. A naopak jim hrozí, že v případě postupu budou muset zítra hrát dva zápasy ... :(
A to ani nemluvím o tom, že Halepce to přerušení zachránilo krk ... :(
Reagovat
svetova.dvojka
Zase to tak neprožívej..., děláš jako kdyby už šlo o wimbledonský talíř...
Reagovat
smazaný uživatel
body
Reagovat
vendulkabendulka
Mladenovic-Kuznecova taky dneska skoro jiste nebudou hrat, takze Karolina bude mit v pripadnem druhem zitrejsim zapase proti sobe stejne polomrtvou souperku jak ona sama :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo umí zahrát na trávě, tak Kvitka.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
svetova.dvojka
Dneska fotbal jako víno Portugalsko-Chile, už se moc těším, nic proti Plíškovým , ale tohle bude jiný kalibr...
A koukám, že Wimbledon začíná už 3.července, to to uteklo...
Reagovat
ttopi
To teda bylo něco... 0:0 ...
Reagovat
vrabejka
WHAT?
Reagovat
kodkar
Barča bravo, to byl notnej vejprask.
Reagovat
Bloody13
To byl vejprask jako kráva :D
Reagovat
tmora
To hraje Megahruza tak blbe nebo Barbra hraje svuj tenis?
Reagovat
Chrenda
masí Garbine tedy fakt velkolepě. Doufám, že jí to vydrží. :-)
Reagovat
Chrenda
6:1, 4:0
Reagovat
Chrenda
Tak jí spláchla i kanárek zazpíval. Paráda. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tynda vlastne podle predpokladu, tak daleko jsem vazne nedosla, abych cekala, ze porazi Kerber. Ted jsem vsak nastvana, jako by to byly moje penize.. ;-) Skoda toho FH, co chybelo a bylo (6:4).... a mohla si zase zahrat s Ostapenko. Tynda krasne vypada, ale nema vitezny lauf, to musi jit na krev a takhle ona to evidentne neciti. Jinak "Kerberka" :-)) neskutecne spatna, nepekny pohled na svetovou jednicku.

A ze ta Strycova Muguruzu nekdy nevypece a neni pripravena na prijmu. Jeste jsem snad nikoho takhle podavat nevidela, nepodiva se do pole, na souperku, nic, neprijemne, sebestredne, ale asi i totalne necitelne...
Reagovat
EllNino
jono, hrozně mě to vytáčí ... ani pohled prostě

Jinak teda Baruna ji dokonale rozložila v 1. setu :)
Reagovat
sprchon
Bařena na trávě umí a Blanka je evidentně myšlenkami mimo zápas. :)
Reagovat
Chrenda
Periferní vidění. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nepisu, ze nevidi, ale vratit ji to, pusobi arogantne..
Reagovat
George_Renel
Mně připadne jako lama. Ty pohyby, ta unylost, ten tupý pohled.
Reagovat
Pedronegro
jejda, ještě že jsem to neviděl, mohlo by mi ji to zošklivit a to bych teda nechtěl :)
Reagovat
gigin
https://twitter.com/ashishjena94/status/880049352248446976
Reagovat
d@ve
Hm a zrovna do levý.. :/
Reagovat
brixner
Koukám, že tenhle turnaj je docela dobře obsazen!
Asi i Aga by potřebovala nějakou vzpruhu, poslední dobou to šmrdlá jako já:-( Loupe mi nějak podezřele v hrbu, já vám říkám, že letošní Wimbl bude fakt zajímavej!!!
Reagovat
cheeky
Já Kristýně (narozdíl od její sestry) hodně fandím, ale ta holka je fakt asi marná. Dvakrát za rok záblesk toho, na co opravdu má a zbytek roku je zatažená a připosr.... Výhra v prvním, hrůza v druhém a těsná prohra ve třetím jako stoosmdesatmilionpetsetdesettisicsedmsettřicetšestkrát před tím... Měla by si na to dát ochrannou známku, řeklo by se Týna match (ekvivalent Tilden game) a každý by hned věděl. :D
Reagovat
tommr
dneska to ale bylo trochu atypický utkání, protože obvykle Kristýna neštastně prohrává druhej set a ten třetí už jen odchodí ...
Reagovat
Dobry-den
Věřím tomu, že pokud by se tenis hrál jenom na 1 vítězný set, tak je Týna v top 10. Na to tata.
Reagovat
svetova.dvojka
To není žádná ostuda , prohrát se světovou jedničkou...
Reagovat
Jiri
.....zvlast po takovem vykonu.
Reagovat
EllNino
mně by nevadilo, kdyby takhle prohrála, a Angie byla na konci třeba lepší ... ale Týna měla v závěru 3,4 míče na jasnej winner (pár pozic byla opravdu loženejch) ... Angie se o výhru ani moc nezasloužila
Reagovat
slacker
je videt ze si nedrzel raketu v ruce, jinak bys tohle nemohl napsat :_D
Reagovat
EllNino
:D :D
Reagovat
Pedronegro
viděl jsem jen konec a to vypadala dost odevzdaně, hlava dolů, žádný povzbuzení se ... škoda, dnes na ni asi měla ...
Reagovat
George_Renel
Škoda, že Fassati nevypustil ještě jednu včelku.
Reagovat
Jiri
Z vykonu mam rozhodne dobry pocit. Verim, ze se prokouse do druheho tydnu! Teda pokud nenarazi na dve nejvetsi favoritky podle sazkovek :)
Reagovat
horska.kraslice
No je fakt, že Kristýnin největší strašák je být nalosovaná "proti ségře" .....
Reagovat
EllNino
to myslím, že klidně může Týna dát naopak, to je strašák pro Káju bych řekl
Reagovat
Paseka
We Wimbledonu přístí týden už jí porazí !!! :-)
Reagovat
dadaft
slušný tenis,
neslavný konec.

ano, stává se to, jen se to mohlo stát někomu jinému. ))
Reagovat
historik
Tak havně, že na to takovou dobu čučím, abych pak viděl, jak Kerberovce daruje vítězství. Kristýna se může chytit za ruce s Terezou Smitkovou. Což o to, obě sice pěkný údery, ale když ta hlava na to nemá, tak to je těžký.
Reagovat
EllNino
No ... Týna má přece jenom lepší úspěchy, Tereza krom Wimbledonu 2014 nic
Reagovat
sprchon
Třeba ten titul, kterej utrpěla loni v Dalianu. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist