Kr. Plíšková v Shenzhenu zaskočila Ostapenkovou

2. 1. 2018, 08:10
Aktuality 47
WTA SHENZHEN - Kristýna Plíšková zahájila letošní sezonu velmi cenným vítězstvím. Česká tenistka na turnaji WTA International v Shenzhenu v prvním kole přehrála sedmou hráčku světa a vítězku loňského French Open Jelenu Ostapenkovou a slaví nejcennější výhru ve své kariéře. Ve druhém kole se utká s Rumunkou Anou Bogdanovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková v čínském Shenzhenu znovu po roce zaznamenala vítězný vstup do sezony. Dnes podruhé v kariéře a poprvé po proměnění mečbolu postoupila přes hráčku Top 10, když porazil hladce 6-1 6-4 Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

"Ve druhém setu jsem cítila trochu nervozitu, ale servis mi fungoval a to byla velká pomoc," řekla Kristýna Plíšková, dvojče světové čtyřky Karolíny a 61. hráčka žebříčku, pro stánky WTA.

Loni před French Open Ostapenkovou porazila na antuce v rámci J&T Banka Prague Open a dnes v Shenzhenu v prvním kole uspěla znovu. Pomohla si 12 esy, 16 vítěznými údery a proměnila pět brejkbolů z jedenácti.

Do prvního zápasu nového roku pětadvacetiletá Plíšková vstoupila suverénně, o pět let mladší Lotyšce povolila první game až za stavu 0-5. Ve druhém setu rozhodla brejkem v deváté hře a při vlastním servisu využila první mečbol. Ostapenková přitom na sobotní exhibici v Abú Dhabí dokázala porazit Serenu Williamsovou, která hrála první utkání po zářijovém porodu.

"Je fajn vyhrát první zápas sezony, navíc proti hráčce světové desítky," řekla česká tenistka. Přes soupeřku z nejlepší desítky žebříčku postoupila po téměř dvou letech, v březnu 2016 v Miami jí vzdala Belinda Bencicová. "Mým cílem je, stejně jako loni, dostat se do dvacítky. Snad to letos vyjde," dodala Plíšková.

V boji o zopakování loňského čtvrtfinále, v němž může narazit na krajanku a obhájkyni titulu Kateřinu Siniakovou, ji čeká Rumunka Ana Bogdanová.

Už do čtvrtfinále dnes postoupila Maria Šarapovová, snadné to však neměla. S Alison Riskeovou sice vyhrála i třetí vzájemné střetnutí, ovšem až po téměř dvou a půlhodinovém boji. Ruská favoritka byla set a brejk dole (4-6 a 1-2), než nakonec zvítězila 4-6 6-3 6-2.

"Alison odehrála skvělý zápas a nedala mi nic zadarmo. Musela jsem pořádně zabrat, abych měla šanci to otočit," přiznala třicetiletá Šarapovová.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
úterní výsledky (02. 01. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krist. Plíšková (ČR) - Ostapenková (2-Lot.) 6-1 6-4
Bogdanová (Rum.) - Giorgiová (It.) 6-4 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Dijasová (Kaz.) - Shuai Zhang (3-Čína) 6-3 6-7(5) 6-4
Babosová (8-Maď.) - Linetteová (Pol.) 6-2 6-1
Šarapovová (Rus.) - Riskeová (USA) 4-6 6-3 6-2
Sabalenková (Běl.) - Koviničová (Č. Hora) 6-1 6-0
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Koviničová/Rodinová (Č. Hora/Rus.) 6-2 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

47
Přidat komentář
George_Renel
když to půjde trošku podle plánu, tak o půl sedmé Katka, o půl desáté Kristýna a o půl dvanácté Karolína. Hezky nám to porovnali. :-)))
Reagovat
EllNino
až na tu Báru od pul 1 :D
Reagovat
George_Renel
Tu vynechám. .-)
Reagovat
Jabadu
Právě jsem se vrátil z Hra .. z hokny.
A jako ... co to vidím? ... Co to vidíme?!
Já si myslím, že Plíščata a Petra něco šijou.
:-)
Reagovat
skott
velmi pohledný zápas. Do stavu 3-2 ve druhém setu měla Belinda navrch, hýřila dokonce při hře úsměvy a zdálo se, že ji nemůže nic zastavit. Ale pak při jednom z brejkbolů pomohlo Nastě hawkeye, když už si Belinda myslela že gem získala a šla si sednout na lavičku. Od té chvíle se ráz zápasu změnil, Nasťa ožila a donutila Belindu ještě pořádně zabojovat o vítězství. Od Belindy určitě lepší výkon než, co jsem viděl první set ze zápasu s Osakou a Nasťa se mi zdá, že také na sobě zamakal, přestože zatím svoje singly prohrála.
Reagovat
EllNino
jj moc dobrý zápas, trochu mi zatrnulo, když nabíhala Bel na drivevolej a zaškobrtla a lehce se jí skřípnul kotník, to jsem měl strach :) ale snad to rozchodila :D .... jinak Nasťa kdyby proměnila ten BP na 3:4, tak by to bylo ještě zajímavé, ale klíčové okamžiky 3. setu dneska pro Bel, mimocodem 17. výhra v řadě :) Nechtěl bych ji dostat do pavouka na AO
Reagovat
skott
pořádně to natahuje Belinda, z toho jen dva ztracené sety. Jak to vidíš s Coco? Psal jsi, že hrála taky dobře. Osobně hlavně doufám, že se zas nebude rohodovat v mixu jako loni, když vidím, že i po roce pořád všichni tápou v pravidlech...
Reagovat
EllNino
nechápu ty pravidla pořád :D a celkem znehodnocení toho jinak zajímavýho mixu :) ...Já myslím, že Bel muže klidně vyhrát, vrátí toho víc než Nasťa a dneska Inglis, a zároveň nedělá tolik chyb jako ony dvě ... ale uvidíme :)
Reagovat
dadaft
dobře ona
Reagovat
Haitik
Tak Maruš to nakonec urvala, ale byl to teda šílený boj.. Alison hrála fakt dobře, především tedy v prvním setu, od té doby ovšem šla kvalita zápasu hodně dolů.. Mashe dneska vůbec nefungoval backhand, ten strašně vyhazovala, v tom druhém a ani třetím setu nehrála moc dobře! I na začátku třetího setu vypadala, že toho má celkem dost.. Ale je cennější vyhrát, když se nedaří, než když jde vše lehce.. Tak jedem dál Maruš!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho, co píšeš, to vypadá, že Masha hrála nejlíp v 1. setu. :D Já jsem viděl jenom 1. set a tam teda Masha dobře nehrála. Riske stačil první servis a sem tam dobrá obrana, Masha toho dost vyházela a neproměňování brejkbolů jako by si přenesla z loňska. Ale fakt si nemyslím, že by Riske hrála nějak bůhvíjak dobře... Mám radost, že to Masha nakonec otočila. Při vší úctě k Riske, pokud se chce Masha vrátit na svoje dřívější pozice, tak musí takové soupeřky porážet. Navíc takhle vyčištěnou půlku pavouka asi Masha jen tak mít nebude, byla by škoda toho nevyužít...
Reagovat
EllNino
že by si konečně Katka zahrála se svým idolem ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by to dobrý. :D
Reagovat
lars
spis by ho mela Katka porazit nez si s nim jen zahrat
Reagovat
lars
Myslis spatne. Riske hrala az do stavu 3:2 v 2.setu dobre. Pak dvemi DF prohrala svuj serGame a v nasledujicim game dala Bp do site. Pak uz se nevratila k vykonu z 1.setu
Reagovat
EllNino
označení "serGame" je velmi příhodné v souvislosti se dvěma dvojchybami :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi mám trochu jiná měřítka. Jak říkám, viděl jsem jenom 1. set a je dost možný, že pak Riske hrála hůř. Ale asi se shodneme na tom, že existují daleko silnější soupeřky než Riske...
Reagovat
EllNino
to rozhodně :) ale Riske v Shenzhenu určitě snese přísná měřítka, protože jí to tam hodně sedí :) takže Maria má vcelku dobrý skalp, určitě lepší než z 1. kola, ikdyž Buzarnescu hrála na konci roku hodně dobře a přes ITF a poté i WTA se dostala hodně vysoko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to asi jo. Buzarnescu jsem vůbec neznal...
Reagovat
EllNino
btw. Aryna se dneska na kurtu moc nezdržovala :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, stihla vyhrát, než jsem stačil dojet do práce... :D
Reagovat
EllNino
no jsem zvědav, co předvede proti Halep (nebo Duan, ikdyž to asi není moc pravděpodobný) :))
Reagovat
lars
jsou silnejsi, ale Riske hrala v 1. setu s vykonem top20, a ne jako asi 70.
Reagovat
horska.kraslice
Riskina je známá tím, že začne suprově, ale postupně jí ubývají fyzické síly. Dojde-li zápas do třetího setu, je to pro ni konec. Ty její zápasy jsou většinou jako přes kopírák.
Reagovat
Haitik
Mě teda přišlo, že v tom 1. setu hrály obě hodně dobře, pak šly výkony obou hodně dolů.. :D Takže pro mě, Maria hrála nejlepší tenis v tom první setu, který i tak prohrála.. :D
Ale souhlasím, že to neproměňování brejkbolů je opět šílený, jako loni, jak píšeš.. To musí vylepšit, přijde mi, že to chce uhrát už vítězným returnem, ale vždy ten return pošle úplně do p*dele.. :D
Reagovat
EllNino
to proměňování brejkbolů winnerem už těžko bude dělat jinak v téměř 31 letech, má rostě takovou mentalitu :D
Reagovat
lvicek
Kdo z vas je vice zkuseny ve sledovani O2 TV - je mozno nejak zjistit program, kdy vysilaji jaky zivy prenos a potom take zaznamy utkani? (coz se hodi hlavne ted v australske serii) Treba by me zajimalo, jestli dneska budou opakovat nejaky nocni zapas nasich - jsou na to nejake stranky? Diky!
Reagovat
jirkaS
mám O2TV free
pokud je př.přenos, dají prvních 10min z každého setu,
když dají záznam, tak druhý den,
program je sice v EPG, ale nesedí :-(
Reagovat
lvicek
No ja mam moznost sledovat primo O2 TV, ale jak nemam ten program, tak mi to prijde uplne naprd. Prece clovek nemuze furt kontrolovat, jestli ted zrovna neopakuji ten zapas, ktery bych chtela videt.
Reagovat
jirkaS
já to tak dělám :-/
Reagovat
lvicek
No hele, ted jsem to nahodne pustila a je tam Barca. To je teda neskutecne blbej system, skoro to straci smysl mit O2 TV.
Reagovat
lvicek
ztraci
Reagovat
Lunej..
O2 TV tenis uprednostnuje nase hracky a kdyz neni zive vysilani, dava zaznamy. Jinak pri vice turnajich je vzdy multi dimenze, kde si vyberes. U EPG mas vzdy napsano,kdo bude hrat. Nekdy se stane, ze nedavaji zrovna zapas,co chces, ale to se stava....
Reagovat
lvicek
Nedaji se ty informace z EPG zjistit nekde na internetu nebo treba v nejake aplikaci?
Reagovat
Lunej..
To nevim, zkus si jedine zavolat do 02.
Reagovat
lvicek
OK, diky za rady.
Reagovat
Lunej..
Nemas vubec zac, moc jsem ti toho neporadila:)
Reagovat
jirkaS
s telefonátem do O2 pochybuji o úspěchu :-(
kdyby, hoď to sem ;-)
Reagovat
janek_da
Abych pravdu řekl, tak Kikina zakočila i mě tady, v Šenengenu.
Reagovat
sprchon
Jojo, kočky kočej všude po světě...
Reagovat
Haitik
Riske zatím hraje parádně, Maruš až na pár vyhozených returnu hraje ale taky dobře, tak snad to otočí ještě! :D
Reagovat
sprchon
Jojo, jak jsem psal včera... Alison to v Shenzenu fakt sedí a vypadá to, že klidně může vyhrát. Ale spíš ještě čekám drama. ;)
Reagovat
sprchon
To jsem nečekal. :) Tak nakonec ten vstup do nový sezony nebude až tak špatnej...
Reagovat
Krisboy
Kristýna jde za ségrou do Top 10. Top 5. Top 3. Top 2 :)
Reagovat
George_Renel
A tak nic nového k již napsanému nedodám :-).
Kristýna dnes skvěle
Opravdu slušný výkon. Pořád jsem čekal kdy přijde ten výpadek a ono nic :-). Vše klaplo, včetně povolání kouče před posledním gamem. (I když to bylo skoro na me too ban .-))).
Zlepšený pohyb a konstantní servis byly základem úspěchu. Paradoxem je, že v podstatě rozhodl již druhý game zápasu. Ostapenko znervózněla a Kristýna nezhalepovala.
Reagovat
EllNino
Ať byla Penko hodě za svými možnostmi a dělala rozně moc chyb, výhra nad ní se prostě počítá :) A začít rok výhrou ad hráčkou top 10, která před pár dny porazila Serenu, to nezní špatně ne ? :D (trocha nadsázky) ...

Snad Katka i Týna vyhrají své zápasy osmifinále a potkají se v nejlepší osmičce :)

Dvojčata porazila Aljonu během pár dní naprosto identickým výsledkem 6:1 6:4 :))
Reagovat
com
Jo Pliskova dneska super, kdyby ji to tak vydrzelo celej rok :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist