Krach favoritů v Delray Beach. Ve druhém kole vypadli Raonic, Sock i Isner

22. 2. 2018, 07:38
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Zatímco v prvním kole si připsali první letošní výhru, ve druhém všichni v roli papírových favoritů nečekaně zaváhali. Do čtvrtfinále turnaje v Delray Beach nepostoupili Milos Raonic, nasazená jednička a obhájce titulu Jack Sock a po nevyužití tří mečbolů ani John Isner.
Milos Raonic

Až v 8. týdnu sezony 2018 zaznamenali první letošní postup na turnaji. Bývalí či současní členové Top 10 Jack Sock, John Isner a Milos Raonic se dočkali v Delray Beach, kde však zároveň všichni tři včera nezvládli následné druhé kolo.

Milos Raonic, který loni v létě podstoupil operaci zápěstí a jeho podzimní návrat zastavilo zranění lýtka, na začátku sezony prohrál s australským mladíkem Alexem De Minaurem i Slovákem Lukášem Lackem. Porazit dokázal až v Delray Beach hráče z druhé světové stovky Japonce Tara Daniela.

Loňské finále, do kterého před rokem kvůli zranění hamstringu nenastoupil, ale na Floridě neobhájí. Ve druhém kole sedmadvacetiletý Kanaďan prohrál 2-6 4-6 s domácím Stevem Johnsonem, který si skalp bývalé světové trojky připsal na čtvrtý pokus

Osmadvacetiletý Johnson se ve čtvrtfinále střetne s Rusem Jevgenijem Donským (h2h 2-0)., který výhrou nad Donaldem Youngem zabránil čistě americkému souboji o semifinále.

John Isner měl na letošních turnajích bilanci tři zápasy a tři porážky. V Aucklandu podlehl Korejci Hyeon Chungovi, v Melbourne nestačil na domácího Matthewa Ebdena a před týdnem ho v hale New Yorku zaskočil Radu Albot. Proti Moldavskému sokovi se v Delray Beach dočkal úspěšné odvety, ale druhou výhru nepřidal.

Ve druhém kole dvaatřicetiletý Američan podlehl v utkání bez jediného brejku 6-7 7-6 6-7 Němci Peteru Gojowczykovi. Isner se k prvním brejkbolům dostal až v samotném závěru zápasu, za to však za stavu 6-5 a 40-0 v rozhodujícím setu, což znamenalo i tři mečboly. Jenže žádný z nich nevyužil a ve dvouhře skončil.

Ve večerním programu nezachránil pověst favoritů ani Jack Sock. Po nezdarech v Aucklandu a Melbourne, kde ho přemohli Gojowczyk a Sugita, v Delray Beach porazil Australana Smithe, ale stejně jako Raonic a Isner druhou letošní výhru nepřidal. 

Pětadvacetiletý Američan, který na konci loňské sezony ovládl Masters 1000 v Paříži a při premiéře na Turnajji mistrů postoupil do semifinále, se nechal zaskočit méně známým krajanem Reillym Opelkou. Dvacetiletý Opelka, až 228. hráč světa, zvítězil po úspěšném obratu 4-6 7-5 6-3.

Přemožitelé domácích favoritů Gojowczyk a Opelka se ve čtvrtfinále utkají ve třetím vzájemném duelu. Ty předchozí dva vyhrál tenista z Německa.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 622.675 dolarů
středeční výsledky (21. 02. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Opelka (USA) - Sock (1-USA) 4-6 7-5 6-3
Gojowczyk (Něm.) - Isner (6-USA) 7-6(3) 6-7(4) 7-6(5)
Johnson (USA) - Raonic (9-Kan.) 6-2 6-4
Donskoj (Rus.) - Young (USA) 7-6(6) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist