Krejčíková: Míčky tu strašně lítají. A nejsem robot, abych jen vyhrávala

11. 11. 2021, 01:05
Rozhovory 23
S nadšením nastupovala Barbora Krejčíková do svého prvního zápasu dvouhry na Turnaji mistryň. V utkání s Anett Kontaveitovou ale v náročných podmínkách v Guadalajaře chybovala a Estonce podlehla ve dvou setech.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© AFP)

"Zápas jsem zahrála docela solidně, ale nebylo to úplně to nejlepší, na co jsme asi byli všichni zvyklí, že jsem hrála o hodně líp. Beru to, jak to je a budu se snažit zlepšovat. Prostě nejsem robot, nemůžu pořád vyhrávat," uvedla Krejčíková při on-line tiskové konferenci.

V utkání udělala vítězka Roland Garros 34 nevynucených chyb. V řidším vysokohorském vzduchu měla potíže s kontrolou úderů. "Lítá to, strašně to lítá," řekla k podmínkám. "Člověk jde do zápasu z tréninku a představuje si, jak by hrál a chce do toho naskočit stejně. Najednou přijde a je to úplně něco jiného. Snažila jsem se s tím vypořádat, ale lítalo všude možně."

Doufá, že si postupně zvykne. Minimálně má před sebou ještě dva zápasy dvouhry a tři čtyřhry "Pro mě to je ještě náročnější po cestě a že jsem minulý týden hrála v hale. Doufám, že výkony půjdou nahoru a na konci týdne to bude trošku veselejší," řekla s nadějí Krejčíková.

Přes prohru má stále šanci postoupit ze skupiny, Před sebou má ještě zápasy s Karolínou Plíškovu a se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. "S Kájou i Garbiňe očekávám náročné zápasy, holky hrajou dobře a jsou jedny z nejlepších. Derby je vždycky zajímavý, čeští fanoušci si to užijou. Těším se, dlouho jsme nehrály a bude to dobrá zkušenost," řekla Krejčíková.

Stále si přijde mezi světovou špičkou trošku nepatřičně, "Je to takový divný, že najednou patřím mezi ně. Potřebuju hrát tuhle úroveň delší dobu a trošku se s tím vyrovnat," uvedla.

Zopakovala, jak je ráda, že se na vrchol sezony ve dvouhře kvalifikovala. Vždyť se teprve před rokem po dlouholetém snažení dostala do stovky žebříčku WTA. "A teď jsem tady třetí a můžu si zahrát Turnaj mistryň - to je neskutečný! Mám radost, že tady můžu být a podařilo se mi to v singlu i v deblu. Užívám si to. Je to moc hezký turnaj, ať to dopadne jakkoli," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
lvicek
"Stále si přijde mezi světovou špičkou trošku nepatřičně, "Je to takový divný, že najednou patřím mezi ně. Potřebuju hrát tuhle úroveň delší dobu a trošku se s tím vyrovnat," uvedla." Jojo a presne takovy dojem mam i ja. Jsem zvedava, jak si s tim poradi pristi sezonu. Podle meho by bylo nejlepsi se usidlit nekde do ty dvacitky a nehroutit se z poklesu v zebricku (FO asi tezko obhaji) a proste posbirat zkusenosti a taky klid v tech vysokych patrech.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tím co teď Bára prochází není jednoduché období. Musely tím projít všechny. Prostě vyhrála turnaj a media se s ní snaží udělat hvězdu, no a na to navazují očekávání dalších vítězství, bezchybnosti, dokonalosti a frustrace z proher - nesplněných očekávání. Až jednoho dne jí tohle všechno začne být jedno a začne si znovu užívat tenis. Tentokrát už na lepší úrovni -nashromážděné zkušenosti i z proher se projeví.
Reagovat
vladka
ach jo, míčky lítají všem stejně a Bára hrála taky pořád stejně.., bylo mně to líto, ale výhra A.C. byla zasloužená
Reagovat
Fandina
Lítají podobně, ale některá si s tím umí líp poradit. Bára ho doběhla a rychle odehrála a bylo z toho moc UE.
Reagovat
lvicek
Proc to furt kazdej pise? Je to pro vsechny stejne - ok - ale taky vsechny ostatni si tam na to zvykaji o dost dyl (vcetne casoveho posunu). Stejne jako na nadmorskou vysku. A nekomu to vadi vic a nekomu min. A jeste ke vsemu rikala Karolina, ze i kurty jsou krive a potom ty necekane odskoky chodi ruznym hrackam v ruzne dulezitou chvili a to neni pro vsechny stejne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měli by to zadat IBM AI a vidělo by se, komu to tam vyhovuje nejvícesmile
Pro všechny stejné to rozhodně není, už jenom jestli odpoledne nebo večer je rozdíl a to je jedna z mnoha proměnných.
Reagovat
vojta91
Bára díky trapnemu BLKC cupu se v premiere a zároveň derniere na turnaji mistryň protrapi dvěma prohrami 0:2 a do třetího zápasu nenastoupi

vojta91, tenisportal.cz, několik dni zpět

Tesat do kamene moje slova!
Reagovat
Fandina
Kdyby nechtěla hrát, tak by tam nehrála. Neuvěřitelné kecy tohle.
Reagovat
vojta91
Fandino, děláš taky něco jiného, než že vysedáváš u tenisportálu, mačkáš dokola F5 a cekáš, až přibude můj komentář, abys mohla okamžitě a zcela mimo mísu komentovat?smilesmile
Reagovat
Fandina
Trapné
Reagovat
Pavol
Bude to sesterský boj ale ďalej môže ísť len jedna. smile
Reagovat
tommr
zatím je tady pořád i možnost že ještě postoupí obě. I když je to spíš teorie ...
Reagovat
FulnekUltras
plech krejčíkovou rozbije na cimpr
Reagovat
Fandina
Baruško nechvátej v příštích zápasech. Zdá se mi, že dřívější letošní pohoda je pryč a na všechno nějak pospícháš. V každém případě držím palce do dalších mačů. Pojď!!!
Reagovat
baba
naprosto s tebou souhlasím,proč chvátá. Asi by chtěla být aktivnější, ale zatím je zbrklá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bo nesíhá - rychlý povrch. Ale někdy to tak je, mohla by si zakončení lépe připravit, namísto toho pálila hlava nehlava jak Kvítísmile
Reagovat
FulnekUltras
nejsem žádný stroj ani mašina na stáčanie

ale i přes to se u nás ještě pořád najdou hňupi, kteří by kvůli tomu chtěli pokud možno urychleně aktivovat článek 66
Reagovat
Fandina
A jak souvisí aktivace článku s Bárou.

Možná tak, že jsi chtěl existenci hňupů předvést v praxi.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
annah
Písmena se tam objevila sama od sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist