Krejčíková odvrátila mečboly a po tříhodinovém maratónu postoupila do finále

25. 3. 2017, 07:33
Aktuality 2
ITF MORNINGTON - Barbora Krejčíková na antukovém turnaji ITF 25k v australském Morningtonu udolala po odvrácení pěti mečbolů a 3 hodinách a 15 minutách boje 6-4 4-6 7-6 domácí nasazenou jedničku Lizette Cabreraovou a poprvé od srpna 2015 postoupila do finále. O svůj jubilejní 10. titul si jednadvacetiletá Češka zahraje s další Australankou - teprve šestnáctiletou Destanee Aiavaovou.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková v posledních týnech startuje na turnajích ITF v Austrálii, kde si konečně zvedá sebevědomí. Minulý měsíc si po roce a půl zahrála v semifinále a dnes na své první letošní akci na antuce postoupila poprvé od srpna 2015 do finále. 

Jednadvacetileté Češce se daří na podniku ITF 25k v Morningtonu, kde vyhrála už čtyři zápasy, včetně tří třísetových bitve - z toho dvou tříhodinových. Tu poslední svedla v dnešním semifinále s nasazenou jedničkou Lizette Cabreraovou, kterou udolala po 3 hodinách a 15 minutách 6-4 4-6 7-6.

První set Krejčíková získala po obrtau z 2-4 na 6-4. V druhé sadě naopak neudržela vedení 4-2 a prohrála 4-6. Rozhodující dějství divákům nabídlo velké drama. Česká tenistka nejprve vyrovnala z 0-3 na 3-3 a měla brejkbol, ale nevyužila ho, prohrála devět míčků v řadě a za stavu 3-5 a 15-40 čelila dvěma mečbolům. 

Krejčíková je však dokázala zlikvidovat a vyrovnala. Dalším třem mečbolům čelila za stavu 5-6 při svém podání, i tetokrát však byla při jejich odvracení úspěšná. A když pak vyhrála devět výměn v řadě, v tie-breaku si vypracovala vedení 6-0 a šest mečbolů. Při prvním sice spáchala šestou dvojchybu, ale třetí pokus už využila a mohla se radovat z těžce vydřeného vítězství.

O svůj jubilejní 10. titul na turajích ITF si brněnská rodačka zahraje s šestnáctiletou Australankou Destanee Aiavaovou, která vyhrála 12 z posledních 13 zápasů.

• ITF 25k MORNINGTON •
Austrálie, antuka, 25.000 dolarů
sobotní výsledky (25. 0. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Krejčíková (7-ČR) - Cabreraová (1-Austr.) 6-4 4-6 7-6(2)
Aiavaová (4-Austr.) - Taylorová (Brit.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Aussie
Už ten zápas Krejčíková prohrála, ve 3 setech. Destenee Aiava je ovšem veliká nová naděje australského tenisu, v lednu v Brisbane porazila Mattek-Sands a jako první hráčka narozená po r. 2000 vyhrála zápas v WTA turnaji.
Otec i matka pocházejí ze Samoy, on je vzpěrač, matka "kick boxer", no nazdar, tohle vypadá, že holka by se mohla umět prát a navíc mít sílu! Také na to vypada, jako asi všichni Samoánci. Narozená je ale tady, čili legitimní Australanka.
Reagovat
tommr
předvedla další horrorovej zápas tentokrát s dobrým koncem. K těm mečbolům ale vůbec nemuselo dojít kdyby Bára dotáhla druhej set ve kterým už vedla 4:3 40:0 při vlastním podání a byla do tý doby jasně lepší. Koncovku druhýho setu ale vůbec nezvládla a set soupeřce doslova darovala. Cabreraová jí to ovšem vrátila i s úrokama ve třetím setu ve kterým promarnila 5 mečbolů a v TB pak úplně selhala ...
Ještě bych chtěl poznamenat něco k tý délce zápasu. Je třeba vzít taky v úvahu, že hráčky neměly k dispozici sběrače a dávaly si se sbíráním míčků opravdu načas. Nejednalo se tudíž o nějakej extrémně dlouhej zápas ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist