Krejčíková se Siniakovou jsou po českém souboji ve finále French Open!

8. 6. 2018, 17:17
Aktuality 30
FRENCH OPEN - České semifinále na French Open vyhrály Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které přehrály Andreu Sestini Hlaváčkovou a Barboru Strýcovou a poprvé si tak spolu zahrají o grandslamový titul. Jejich soupeřkami v nedělním finále bude překvapivě dvojice Eri Hozumiová a Makoto Ninomijaová, první japonský pár v grandslamovém finále čtyřhry.
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková

Ve dvouhře se čeští tenisté na letošním French Open neprosadili, ve čtyřhře žen ale byla už před semifinálovými zápasy jistá česká dvojice ve finále. Dnešní český semifinálový souboj zvládly lépe Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které porazily zkušenější krajanky Andreu Sestini Hlaváčkovou a Barboru Strýcovou 6-3 6-2. 

Siniaková s Krejčíkovou lépe podávaly a jediný brejkbol ve druhém setu při servisu Siniakové zažehnaly. Třikrát naopak vzaly podání Strýcové, a to hned v první hře utkání a shodně na závěr setů. Jednou neudržela servis i Hlaváčková.

Hodinu a osm minut dlouhý duel skončil po druhém mečbolu. První mečbol Hlaváčková odvrátila volejem, při druhém ale trefila Strýcová od základní čáry síť.

"Super zápas. Hrály jsme aktivně a tlačily jsme na síti. Povedlo se nám to přesně podle představ," řekla Siniaková pro web Tenisový svět a Radiožurnál. "Taktiku jsme do puntíku splnily a odpovídá tomu i výsledek," doplnila Krejčíková.

"Zasloužily si postoupit a zaslouží si vyhrát titul. My jsme neměly na nic odpověď," přiznala Strýcová. "Musely bychom mít fakt hodně štěstí, abychom to dokázaly otočit," řekla Hlaváčková. Se Strýcovou hrály první společný grandslam.

Krejčíková a Siniaková mohou ve 22 letech v Paříži navázat na juniorský triumf ve čtyřhře, který získaly před pět lety. Tehdy se jim mezi juniorkami dařilo - ovládly debla také ve Wimbledonu a na US Open. Nyní obě útočí na první grandslamový titul mezi ženami.

Siniaková sice na letošním French Open prohrála se Strýcovou ve třetím kole dvouhry, ale ve čtyřhře ji na grandslamu porazila v semifinále podruhé v krátké době. Loni na US Open s Lucií Hradeckou přehrály Strýcovou s Lucií Šafářovou, ve finále ale neuspěly.

O životní úspěch si Krejčíková se Siniakovou zahrají v neděli proti Eri Hozumiové a Makotě Ninomijaové., které v Paříži vyřadily už čtyři nasazené páry včetně jedniček Babosové s Mladenovicovoou. Dnes smetly 6-2 6-2 tchajwansko-čínské duo Hao-Ching Chan a Zhaoxuan Yang

Český pár může dámskou čtyřhru na Roland Garros vyhrát potřetí v historii. Jana Novotná s Helenou Sukovou uspěly jako první v roce 1990 a Sestini Hlaváčková s Hradeckou kralovaly před sedmi lety.

Loni a před třemi lety slavila v deblu v Paříži Lucie Šafářová. K titulu došla vždy s americkou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 39.197.000 eur
páteční výsledky (08. 06. 2018)
• Čtyřhra žen - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (6-ČR) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) 6-3 6-2
Hozumiová/Ninomijaová (Jap.) - Hao-Ching Chan/Zhaoxuan Yang (8-Tchaj-wan/Čína) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Krisboy
Tak paráda, jsem rád, že naše holky vyhrály.
Reagovat
Krisboy
Ale trochu mi radost kalí fakt, že naše holky prohrály :(
Reagovat
Frick
Inu, hře v tenis chybí remisy.
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2504302-muz-obvineny-z-utoku-na-kvitovou-byl-na-miste-cinu-podle-policie-ho-usvedcily-pachove

Takže zřejmě stačilo, aby si někdo z PČR řekl - "Hele, ten na to dost sedí, neřešme alibi, ty nejsou 100% skoro nikdy. Ať se na jeho fotku ta Kvitová podívá. Co kdyby."

Lépe řečeno, bekovkář pověsil KriPo bulíky na nos v podobě falešnýho alibi.
Reagovat
Frick
Samozřejmě - já osobně jsem rád za to, že se neprokázaly "divoký" teorie o tom, že Petra extrémně popletla věk vinou rozrušení, jak se mne tu snažila vehemantně přesvědčit třeba paní F.
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu, já nepsala nic o rozrušení, já psala o tom, že věk těžko určíš.
Reagovat
Frick
Ty možná, ale Petra ho určila dobře.
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jako bys tu měsíc nepsal, jaký je to problém, že je to narkoman, z podsvětí a najednou si tu myješ ruce, jako bys to tu nerozebíral, že je to problém.
Reagovat
Frick
Ano, je to problém. Když veřejnoprávní ČT vypouští NEOVĚŘENOU informaci, která je ve výraznem rozporu s oficiálním popisem. Pokud mám NEOVĚŘENOU zprávu, která je v příkrém rozporu s ofiko verzí, tak by jí ČT neměla vůbec dávat ven.
Reagovat
Fandina
Protože si blb, který rozebírá každé slovo, místo, aby ses nad tím zamyslel a vyvodil si z toho svoje, tak budeš rozebírat co kdo kde napíše. Za týden svoje slova dementují, ale ty budeš celý týden trvat na svém. Příště mysli hlavou a neřeš nesmysly.
Reagovat
Frick
Mne přijde, že ani ztoho příspěvku nelze vyčíst, co se mi snažíš sdělit.

Prostě veřejnoprávní medium přišlo s falešnou informací o věku pachatele i přes existenci informace (oficiálního popis pachatele), která to rozporovala. To by se stávat nemělo.
Reagovat
Fandina
Snažím se ti sdělit, že řešíš nesmysly.

Veřejnoprávní médium určitě nežádalo o něco občany. Informovalo o vyšetřování. Tak z toho nedělej vědu.
Reagovat
EllNino
Stalo se, a ? Co s tim, Fricku, uděláš, pověz mi, upřímně ;)
Reagovat
Frick
Neudělám s tím nic. Ale veřejnoprávní medium tím ztratilo na důvěryhodnosti.
Reagovat
Fandina
Něco uvedli, teď zase něco jiného, to je normální a je to jedno, jestli je to veřejnoprávní nebo jiné médium. Alespoň nebudeš všemu věřit, co se kde píše. To je jako ty s daněma. Něco přečteš a máš to za svaté. V životě to tak chodí, že se lidi pletou.
Reagovat
bella
Ze se s tim ubozakem vubec bavis!!! Sam to tu vecne rozmazaval a vymejslel divoky konspirace a ted bude utocit???? Ubozak je to, nic jinyho. Nechapu, proc si tady takovy nechutny lidi, jako je on a tommr nechavate a jeste se jich zastavate, hovada to jsou. Kolik lidi zase urazil tommr, jaky blaboly tady zase napsal Frick? Ja sem chci chodit kvuli tenisu a tesit se ze zapasu a ne cist takovy bludy a negativni rozklepany soudy, ktery jedine jsou platny, protoze tak rekl tommr.
Reagovat
tommr
co si mě zase bereš do huby ty dementní krávo. Zalez už konečně někam a chcípni ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tommře, kroť se!
Reagovat
Fandina
bella má pravdu. Jsi sprostý a nemáš důvod. Jestli si myslíš, že jsi geroj, kterému se všechny jeho názory líbí. Jsi na omylu. Já spoustu tvých názorů nesdílím, ale nejsem tu od toho, abych každému vyvracela, co napíše. A když ti to napíše bella, tak jsi sprostý a nadáváš jí.
Reagovat
Fandina
Oprava, nejsi geroj, jehož názory se každému líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukej na Barrandov nebo si pořiď mědvídka mývala.
Reagovat
hippos
ja mam zkusenost, ze kdyz je zenska vulgarni, tak i dobre sousta..proste tam nejsou zabrany v rejdu
je skoda bary:(
Reagovat
tommr
a pokud se holky nerozejdou nebo nezraní tak je vysoce pravděpodobný, že na letošním deblovým TM budeme mít minimálně dvojí zastoupení. V letošní Race je pár Krejčíková/Siniaková třetí a Hlaváčková/Strýcová jsou sedmé ...

V deblovým žebříčku máme momentálně opět 4 hráčky v top-20 jen tam Lucku Šafářovou vystřídala Bára Krejčíková. Momentální pořadí je:
...

5. Andrea Hlaváčková
6. Bára Strýcová
7. Katka Siniaková
...
14. Bára Krejčíková
...

V případě výhry ve finále by se Katka posunula na 6.místo a Bára Krejčíková na 11.místo ...
Reagovat
Fandina
Báře s Katkou. Koukala jsem jako puk, jak dneska hrály, faktem je, že podobně hrály i ve QF, tam to také bylo takhle s přehledem. Katka je aktivní hlavně u sítě, Bára zase v uvozovkách vládne na základní čáře. Takže držím palce do finále.
Reagovat
tommr
překvapivě jednoznačný vítězství našeho mladšího páru. Svoje zkušenější soupeřky předčily ve všech směrech. Obzvláště skvělej výkon podala Katka Siniaková ... :)
Na finále se těším, ale mírný favoritky pro mě budou Japonky, který dneska hrály prostě fantasticky. Bára Krejčíková je příliš pomalá a neohrabaná a obávám se, že šikovný Japonečky toho budou ve finále hojně využívat ...
Reagovat
Fandina
To jsou zase řeči, pomalá, neohrabaná. Když bude hrát tak, jako dneska, tak to bude dobré.
Reagovat
tommr
když bude hrát Bára tak jako dneska tak dostanou od Japonek klepec. Katka to sama neuhraje ...
Reagovat
Fandina
Jako obvykle si mimo. Obě byly platné.
Reagovat
aligo
Achjo...
Reagovat
com
achjo by bylo, kdyby vyhrala Selestina se Strycovou :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist