Krejčíková se Siniakovou v Miami první společný titul nezískaly

1. 4. 2018, 22:40
Aktuality 8
WTA MIAMI - Barbora Krejčíková a Kateřina Sinikaová v Miami první společný titul z turnaje WTA a zároveň nejcennější triumf v kariéře nevybojovaly. Ve finále české naděje utrpěly debakl s australsko-americkým tandemem Ashleigh Bartyová a Coco Vandewegheová.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v sezoně 2013 vyhrály deblovou juniorku na Roland Garros, ve Wimbledonu a na US Open. Mezi ženami zatím posbíraly dvě společné trofeje na okruhu ITF a před dvěma lety se dostaly do semifinále French Open či čtvrtfinále US Open. 

Na první trofej na okruhu WTA ale čekají. Letos se dostaly dvakrát do finále, v lednu v Shenzhenu ani dnes v Miami však na celkové vítězství nedosáhly.

Po třech třísetových výhrách, včetně té čtvrtfinálové po odvrácení čtyř mečbolů, ve finále snadno a rychle prohrály. Po hodině hry podlehly 2-6 1-6 Australance Ashleigh Bartyové a Američance Coco Vandewegheové.

Obě české naděje ale již ví, jak chutná deblový triumf na okruhu WTA. Dvaadvacetiletá
Krejčíková v roce 2015 triumfovala v Québecu s Belgičankou Mestachovou, jednadvacetiletá Siniaková zvítězila se Srbkou Kruničovou v Taškentu 2014 a se Švýcarkou Bencicovou v Praze 2015. K tomu loni přidala dva triumfy ve dvouhře (Shenzhen a Bastad).

Bartyová a Vandewegheová hrály na teprve druhém společném turnaji a proměnily ho v cenný triumf, když na Floridě porazily i vítězky Australian Open Babosovou s Mladenovicovou či nasazené jedničky Makarovovou s Vesninovou.


Šestadvacetiletá Vandewegheová získala třetí deblový titul a znovu s jinou partnerkou. Jednadvacetiletá Bartyová přidala do sbírky šestý triumf, přičemž všech 12 předchozích finálových zápasů odehrála s krajankou Casey Dellacuaovou. S tou si zahrála i finále na všech grandslamech, ale titul spolu získat nedokázaly.

Krejčíková se Siniakovou se nyní přesunou na zelenou antuku do amerického Charlestonu, kde Siniakovou čeká i dvouhra. V prvním kole se utká s krajankou Kristýnou Plíškovou a pokud ji porazí, narazí na další Češku Petru Kvitovou.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
nedělní výsledky (01. 04. 2018)
• Čtyřhra - finále •
Bartyová/Vandewegheová (Austr./USA) - Krejčíková/Siniaková (6-ČR) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda!
A teď se prosadit i v singlu - hlavně Ash :-)
Reagovat
aligo
Tak Američani úspěšní v Miami na 100% to je krásný počin
Reagovat
Krisboy
Budiž jim to přáno. Jen ta Ashleigh jim to trochu kazí.
Reagovat
Torn
On to někdo přál Coco? :D
Reagovat
kada.tom
furt lepší Vandeweghe jak ty naše dvě kakabusky, teda ..
Reagovat
tommr
ve finále předvedly špatnej výkon a ke konci už ani nepředstíraly, že bojujou. Katka byla tentokrát stejně tragická jako Bára ... :(
Jejich výkony na turnaji měly jasně sestupnou tendenci. Začaly famózním výkonem proti Ruskám, ale pak se kolo od kola zhoršovaly a vyvrcholilo to ostudným výkonem ve finále. Je to velká škoda, protože jejich finálový soupeřky nijak neoslnily a byly rozhodně hratelný ...
Reagovat
Serpens
stav 1:3 ve druhém. 0:30, šance na rebreak, zabijácká chyba Siniakové, od té doby bylo po všem.
Reagovat
Dobry-den
Prej bojují haha :D 3 gemy :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist