Krejčíková si v kvalifikaci na turnaj v Indian Wells připsala třetí výhru v sezoně

6. 3. 2018, 06:44
Aktuality 6
WTA INDIAN WELLS - Barbora Krejčíková v prvním kole kvalifikace turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells zdolala 7-5 6-4 Američanku Alison Riskeovou, přerušila sérii čtyř porážek a připsala si teprve třetí singlovou výhru v sezoně. O první letošní start v hlavní soutěži si dvaadvacetiletá Češka zahraje se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková letos dosahuje solidních výsledků ve čtyřhřem ale ve dvouhře se jí zatím nedařilo. Představila se na pěti různých akcích od podniku ITF 60k až po kvalifikaci grandslamu, ale vyhrát dokázala jen dva zápasy. Oba v kvalifikaci Australian Open, od té doby téměř dva měsíce čekala na vítězný zápas.

Sérii čtyř porážek ukončila až včera večer v americkém Indian Wells, kde se už minulý týden zúčastnila klání kategorie WTA 125k. Do dvoukolové kvalifikace prestižního turnaje WTA Premier Mandatory vstoupila výhrou 7-5 6-4 nad domácí 107. hráčkou světa Alison Riskeovou.

O první letošní start v hlavní soutěži podniku WTA si dvaadvacetiletá Češka zahraje proti druhé nasazené Tchajwance Su-Wei Hsieh, s níž se utká poprvé. Su-Wei Hsieh má letos na kontě už několik cenných skalpů - cestou do semifinále v Aucklandu porazila Strýcovou, do osmifinále Australian Open se dostala přes Muguruzaovou či Radwaňskou.

Hlavní soutěž rozlosována. Vrací se Serena i Azarenková
V Indian Wells už byla rozlosována i hlavní soutěž, v níž má start jistý šest českých tenistek.

WTA PREMIER MANDATORY
INDIAN WELLS
los dvouhry

Krejčíková by v případě úspěchu v kvalifikaci mohla v prvním kole vyzvat Markétu Vondroušovou, nebo Kristýnu Plíškovou, která by už ve druhém kole mohla vyzvat světovou jedničku Simonu Halepovou. Kateřina Siniaková odstartuje soubojem s domácí Christinou McHaleovou. 

Další tři Češky jsou nasazené a mají v prvním kole volný los. Barbora Strýcová ve druhém kole čeká na lepší z dua Martičová-Mariaová. Petra Kvitová a Karolína Plíšková na sebe mohou narazit už v osmifinále.

Po dlouhé době se na profi okruh vrací bývalé světové jedničky Viktoria Azarenková a Serena Williamsová. Běloruska, která od porodu v prosinci 2016 odehrála vinou soudnímu sporu o péči o snya jen dva loňské turnaje na trávě, začne proti Britce Heather Watsonové. Američanku v prvním zápase od loňského porodu (1. září) vyzve Kazaška Zarina Dijasová.

Hlavní soutěž dotované takřka osmi miliony dolarů startuje ve středu. Pro případného vítěze dvouhry i čtyřhry je letos připraven speciální bonus 1.000.000 dolarů.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.699.000 dolarů
pondělní výsledky (05. 03. 2018)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Riskeová (USA) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
výhra nad Riskeovou je nečekanej úspěch. Snad na to Bára naváže i v zápase proti Hsieh, která ale bude ještě mnohem těžší soupeřkou ...
Docela by mě zajímalo proč v kvalifikaci nehrála i Denisa Allertová. Není zase nějak zraněná?
Reagovat
EllNino
Hraje v Zhuhai, kde je 1. nasazenou hráčkou, obhajuje titul, asi se nedostala do cutu pro IW kvaldu, protože do stovky se dostala až po Australian Open
Reagovat
tommr
to jsem úplně přehlíd. Snad se jí tam podaří obhájit titul, protože jinak by mohla zase vypadnout z první stovky ...
Reagovat
com
No zrovna pro Allertovou je teda obhajoba tohoto ITF titulu za ktery dostane nakejch 70bodu uplne na nic.. Radsi kdyby udelala 2 kola v Indiane, nebo Miami, furt by na tom byla lip, nez kdyby vyhrala v Zhuhai :D
Reagovat
EllNino
ona tam nemohla jen, nedostala by se do kvalifikace ...
Reagovat
tommr
za titul v Zhuhai je 80 bodů což je víc než za druhý (35 bodů) nebo třetí (65 bodů) kolo v Indian Wells. Obhajoba ale bude velice těžká, protože se tam sešla docela slušná konkurence ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist