Krejčíková: Teprve se učím a nemám se za co stydět. Snad se první výhry v budoucnu dočkám

5. 11. 2021, 00:15
Aktuality 11
Ani napodruhé se Barboře Krejčíkové nepodařilo ve dvouhře v týmové soutěži bodovat. Kometa sezony, která letos i díky triumfu na Roland Garros vystoupala na třetí místo světového žebříčku, zažila v Praze prvně roli české jedničky a v těžkých zápasech neuspěla.
Profily hráčů
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

V pondělí Krejíčková podlehla v třísetové bitvě bývalé světové jedničce Němce Angelique Kerberové a včera večer prohrála s olympijskou vítězkou Švýcarkou Belindou Bencicovou.

"Jsem smutná. Bylo by to bylbý, kdybych nebyla zklamaná, že jsem týmu nepomohla ve skupině. Ale všechny holky, který tady hrají, tak mají větší (týmové) zkušenosti. Já se to učím a věřím, že jsem to zvládla dobře. Nemám se za co stydět. Oba zápasy jsem bojovala o každý balon. Do budoucna už se to nestane a snad si taky odbudu premiérovou výhru," doufala Krejčíková.

V druhé půlce roku zažívá skoro každý týden něco nového. Nyní se musela poprvé sžívat s tlakem hvězdy, od které se očekávají body. "Je to těžký, náročný," připustila Krejčíková a dodala: "Popasovala jsme se s tím docela dobře, akorát mi to o kousíček uteklo. Zase to jsou cenné zkušenosti do budoucna. Vidím to pozitivně a věřím, že v budoucnu budu týmu víc prospěšná."

Utkání s trojnásobnou grandslamovou šampionkou Kerberovou dohrávala s křečemi v pravém lýtku. Proti Bencicové měla na noze tejp. "Byla to prevence kvůli pondělku, ale noha byla dobrá. Z toho jsem měla radost, vůbec mě to nelimitovalo a mohla jsem hrát," řekla Krejčíková.

V pražské O2 areně ocenila atmosféru. "Byla suprová," poděkovala za povzbuzování divákům, kterých přišlo podle pořadatelů skoro devět tisíc. "Škoda, že se mi to nepodařilo, že jsem do kabiny nepřinesla bod, ale fanoušci mě vedli dopředu. Bohužel může vyhrát jenom jedna."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
peggy
Výhra v Paříži bylo zahození a nyni je stav, ze kterého vycházela.smile
Reagovat
Drzymalski
Atmosféra? Povzbuzování, skandovaný potlesk ANO. Trubky, otravné vuvuzely, bubny NE. I naše hráčky někdy potřebovaly před servisem spíše klid. Partička starých pardálů z Prostějova se už přežila. Poslouchat ve třech či čtyřech dnech, stále dokola, mezi každou výměnou stejné oddrhovačky, to je na palici.
Reagovat
vojta91
Amen
Reagovat
Djokovic83
Báře jednoznačně sedí pozice šedé myšky někde v hloubi startovního pole. Bohužel na to být jednička národního týmu ve finále FED Cupu navíc před domácími fans musí mít člověk taky hlavu. Osobně nevěřím, že se může Bára na těchto pozicích dlouhodobě udržet. No uvidíme, budu ji držet palce smile
Reagovat
smazaný uživatel
Né, ona to zvládne jako všichni.smile
Reagovat
pumpier
Kouzlo Novotné přestalo fungovat co předváděla za divadlo a simulování.Krasavice inteligentní mluví nesmysly. Od kdy je tenis kolektivní hra ( ještě tak 4hra a tu hraje). Proč neřekne na rovinu že je z formy . To měl Pála jako trenér , spíše maskot na lavičce , poznat. Na současný ženský tenis se nedá koukat , proto jsem si spravil náladu na utkání Korda - Nedvěděv.
Reagovat
peggy
Máte pravdu,ty její bláboly o Novotné zdržování atd.svetove trojce neodpovídá.Je to i špatný maskot.
Reagovat
baggik
Tohle bych vůbec neřešil, Bencic má formu dobrou, repre akce jí sedí, spíš nechápu proč jí Pála neposlal radši do čtyřhry.
Reagovat
vojta91
Jsem zvědavý co předvede teď v Mexiku.
Vidim to na 3 prohry a skóre 0:6
Hlavně ze musela, asi jo musela když to každý jiný odmítl být na BJKC
Reagovat
Jan
Kdyby to vyhrály, mluvíš jinak. Já jsem rád, že hrála, ale týmové soutěže jí nesedí. Selhala takhle podruhé (poprvé v roce 2019).
Reagovat
peggy
Je to na kanary.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist