Krejčíková: Udržet se ve špičce? Musím se učit novým věcem a situacím

8. 9. 2021, 11:15
Aktuality 11
Báječný grandslamový rok ukončila Barbora Krejčíková účastí ve čtvrtfinále US Open. Letošní senzační šampionka antukového Roland Garros se díky strmému posunu do světové špičky dostává do nových situací, které se musí naučit zvládat.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

"Jestli chci hrát na nejvyšší úrovni, tak se budu muset podle toho připravovat a zvyknout si na to. Je to velice těžký, ale všechno se dá naučit a překonat. Musím na tom začít pracovat, všechno to jsou nové věci a nové věci chvilku trvají," řekla Krejčíková novinářům.

Před rokem byla pětadvacetiletá tenistka na 117. místě světa a US Open kvůli koronaviru vynechala. O 365 dnů později je světovou devítkou, grandslamovou šampionkou, olympijskou vítězkou ve čtyřhře a má za sebou letos ve dvouhře, deblu a smíšené čtyřhře už 105 zápasů.

Je více sledovaná a na US Open hrála i večerní zápasy. "Nejsem zvyklá hrát večerní zápasy a pro tělo je to hodně náročný. Je nastavený na nějaký rytmus a když máte o půlnoci podat nejlepší výkon a hrát tenis, tak je to náročný. To je potřeba se naučit," zopakovala.

Osmifinále s Garbiňe Muguruzaovou možná i proto končila vyčerpaná a točila se jí hlava. "Když mi pomohli z kurtu, bylo mi strašně. Dostávala jsem křeče a cítila se hrozně. Nikdy jsem nic podobného nezažila," popisovala Krejčíková svůj stav a byla smutná, že ji Španělka poté u sítě obvinila z neprofesionality. "Podívala jsem se na záznam a musím říct, že jsem byla ponížena grandslamovou vítězkou, to bych nikdy nečekala." řekla Krejčíková.

Po utkání s Muguruzaovou, který skončil hodinu a čtvrt po půlnoci, vstávala v poledne. "Šli jsme s trenérem na oběd a pak jsem šla znovu spát," popisovala svůj pondělní program. "Kolem páté jsem začala pracovat s fyziem. Byla jsem tři hodiny na stole a snažil se mě dát do kupy. Pak jsme byli na večeři a šla jsem zase spát, abych byla ready na zápas," uvedla.

V úterním čtvrtfinále proti Bělorusce Aryně Sabalenkové bojovala, ale světové dvojce nestačila a uhrála jen pět her. "Snažila jsem se co nejvíc, ale nádrž je prázdná," konstatovala Češka.

Vyčerpání během turnajů vzhledem k náročném programu pociťovala už na olympiádě v Tokiu i na turnaji v Cincinnati. Bude proto řešit, jak nejlépe regenerovat, aby zátěž zvládala. "Je těžké říct, co přesně udělat, abych dobila baterky. Musím vyzkoušet víc věcí a co bude fungovat, to pak musím častěji dělat. Tady jsem se snažila hodně odpočívat, hodně spát," řekla Krejčíková.

Sezona už se blíží ke konci, ale před Krejčíkovou jsou ještě velké výzvy. "Ještě mě toho čeká docela dost. Základ je si co nejvíc odpočinout, abych se nezranila," uvedla.

Přihlášená je na turnaj v Ostravě, pak je v plánu odsunuté Indian Wells a v listopadu v Praze finále soutěže družstev. "Budu čekat, jestli budu nominovaná," řekla skromně.

Otazník ještě visí nad Turnajem mistryň. Vrchol sezony zatím nemá dějiště ani termín. "Nic o něm nevím, ale ráda bych, aby se hrál, protože se můžu kvalifikovat v singlu i deblu. Bylo by úžasný, kdyby se to podařilo, takže si hodně přeju, aby někde byl," řekla Krejčíková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
zbytek sezóny tak jak ho má naplánovanej už moc náročnej nebude a měla by ho bez problémů zvládnout ...
Jedinej problém vidím v případný kolizi termínu finále BJKC a TM (pokud by se tedy letos TM hrál). To by se pak musela Bára rozhodnout co bude hrát protože obojí by asi nezvládla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud chce do budoucna hrát TOP ve dvouhře, tak se čtyřhrou musí skončit. Nemá na to podle mě tělo, aby hrála oboje.
Reagovat
Titan
BJKC je parodie, to by měla ignorovat. S FED Cupem to nemá nic společného... Ale když chce hrát mizernou Ostravu, tak to má asi posunuté jinak...
Reagovat
vojta91
Nové věci už umí, přebírá aspekty od jiných top hráčů. Třeba do Tsitsiho systematické zdržování a hajzlikovánísmilesmilesmile
Reagovat
PetaM
Člověk, aby se prostému lidu omlouval i za sraní.
Reagovat
Fandina
Nevidím hajzlíkování, ale vím, že někdo podává i hraje rychleji, někdo pomaleji a má delší přípravu. A nejde jen o tenis. Někdo chodí rychle, jiný se plouží a neznamená to nic.
Reagovat
com
tak tak, dneska s tebou musim souhlasit - kdyz musis, tak musis.. nekdo sedne na misu a udela zblunk smile jinej tam tlaci a tlaci a ctvrt hodka v cudu smilesmile
Reagovat
Mantra
perex fotky nějaké prsa má, za mě v pohodě. Ale jsou tu favoriti přes sousedkovic psy tak nevím smile
Reagovat
smazaný uživatel
no jako Julča Goerges to není, bohužel ani tvář není nic moc, trochu šereda, ale na to se v tenise nehraje
Reagovat
com
ale s miliony na konte by sis seredu vzal hned co smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
vzal, ale píchal bych jiný smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist