Krejčíková v Norimberku postoupila už do finále, vyzve v něm obhájkyni titulu Bertensovou

26. 5. 2017, 19:55
Aktuality 5
WTA NORIMBERK - Barbora Krejčíková na antuce v Norimberku pokračuje ve svém životním turnaji. Jednadvacetiletá Češka, pro níž bylo maximem na okruhu WTA druhé kolo, dnes v Německu zdolala i Rumunku Soranu Cirsteaovou a postoupila do finále. O titul se utká s nasazenou jedničkou a obhájkyní titulu Kiki Bertensovou z Nizozemska.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková v Norimberku hraje poprvé v sezoně a poosmé v kariéře na turnaji WTA, na kterém byla až dosud jen třikrát ve druhém kole.

Na německé antuce své maximum už několikrát překonala. Včetně kvalifikace vyhrála šest zápasů v řadě a dostala se do finále.

V hlavní soutěži jí nejprve skrečovaly zápasy Rumunka Alexandra Cadantuová (za téměř rozhodnutého stavu) a Němka Laura Siegemundová (za stavu 4-6 a 5-5), ve čtvrtfinále odvrátila pět mečbolů proti další domácí tenistce Carině Witthöftové.

Dnes si jednadvacetiletá Češka poradila 6-4 4-6 6-0 se Soranou Cirsteaovou, jež si účast v semifinále zajistila až v dnešní dohrávce s druhou nasazenou Julií Putincevovou z Kazachstánu. Jejich duel byl ve čtvrtek přerušen ve třetím setu kvůli tmě.

V prvním setu Krejčíková nejprve nepotvrdila předchozí zisk soupeřčina podání, ale po dalším brejku ukončila sadu čistou hrou. Ve druhém naopak sama dotáhla ztrátu, ale v desáté hře nabídla Rumunce dva setboly a ten druhý neodvrátila. Rozhodující set začala Krejčíková brejkem, do konce utkání už neprohála ani game a poprvé na okruhu WTA soupeřce nadělila kanára.


Krejčíková se díky postupu do finále katapultuje z 254. na 142. místo světového žebříčku. Její maximum je jen o dvé příčky lepší. Pokud by své tažení dotáhla až na vrchol, stala by se 110. hráčkou světa.

O titul bude mladá Češka bojovat proti největší favoritce turnaje. V sobotu vyzve světovou devatenáctku Kiki Bertensovou (h2h 1-1), která obhajuje titul. Nizozemka letos v Norimberku neztratila ještě ani set, dnes jí za stavu 6-2 a 0-1 vzdala Japonka Misaki Doiová.

"Nikdo ode mě nic neočekává. Prostě do toho půjdu, zkusím hrát svou hru, své maximum, bojovat o každý míček a užít si finále," uvedla Krejčíková, jež mezi elitou získala jeden titul ve čtyřhře.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (26. 05. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Cirsteaová (Rum.) - Putincevová (2-Kaz.) 6-3 3-6 6-4
• Dvouhra - semifinále •
Krejčíková (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 4-6 6-0
Bertensová (1-Niz.) - Doiová (Jap.) 6-2 0-1 skreč D.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
r176
Velká gratulace!Trénuje ji ještě Jana Novotná?
Reagovat
bIbec
už ne.
Reagovat
fujtajblick
http://sport.idnes.cz/rozhovor-s-byvalou-tenistkou-janou-novotnou-fof-/tenis.aspx?c=A140516_104359_tenis_tny
Reagovat
EllNino
Jojo, tady vidím nevybroušený perspektivní talent, když se jí chopí někdo zkušenej, tak může být hodně dobrá, přeci jen, ne každá holka dospěje v 17 letech, viz Karolína ... Bára má výborně založené všechny údery, ale potřebovala by nějaké lepší vedení, protože se z ní dá vytvořit fakt hodně dobrá hráčka ...

Forehand, ten když vybrousí, tak to bude neskutečný kladivo ala Sam Stosur
Reagovat
sprchon
No jo, ale co ty zranění? Ještě jsem ji neviděl hrát, aniž by neměla něco zavázanýho?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist