Krejčíková ve finále další tříseťák nezvládla

26. 3. 2017, 08:53
Aktuality 3
ITF MORNINGTON - Barbora Krejčíková v australském Morningtonu čtvrtý třísetový duel nevyhrála a svůj jubilejní 10. titul nevybojovala. Ve finále jednadvacetiletá Češka 2-6 6-4 2-6 domácí šestnáctileté naději Destanee Aiavaové.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková na antukovém turnaji ITF 25k v Morningtonu vyhrála po sedmnácti měsících čtyři zápasy po sobě, když zvládla i tři třísetové bitvy včetně dvou tříhodinových. Ve včerejším semifinále přežila pět mečbolů a poprvé od srpna 2015 postoupila do finále. 

V něm už však další třísetový duel vyhrát nedokázala, když s domácí ve formě hrající šestnáctiletou nadějí Destanee Aiavaovou prohrála 2-6 6-4 2-6. Ve druhém setu sice česká tenistka otočila vývoj z 1-3 na 6-4, ale v rozhodující sadě si nechala uniknout začátek a ze stavu 0-5 se už zachránit nedokázala.

Aktuálně až 257. hráčka světa Krejčíková, jež byla v žebříčku nejvýše na 140. příčce, sice nevybojovala svůj 10. singlový titul z turnajů ITF, ale v Austrálii odehrála v posledních dvou měsících tři solidní turnaje. V únoru se dostala do semifinále v Launcestonu a do čtvrtfinále v Perthu.

Talentovaná Aiavaová vyhrála už 13 z posledních 14 zápasů a ve světovém žebříčku by se měla poprvé posunout do Top 200. V té jsou jen dvě sedmnáctileté tenistky Američanky Catherine Bellisová a Kayla Dayová, šestnáctiletá bude Aiavaová jediná.

• ITF 25k MORNINGTON •
Austrálie, antuka, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (26. 03. 2017)
• Dvouhra - finále •
Aiavaová (4-Austr.) - Krejčíková (7-ČR) 6-2 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Aussie
Přetiskuji zde, co jsem už napsal jinde.
Destenee Aiava je bezpochyby veliká nová naděje australského tenisu, v lednu v Brisbane porazila Mattek-Sands a jako první hráčka narozená po r. 2000 vyhrála zápas v WTA turnaji.

Otec i matka pocházejí ze Samoy, on je vzpěrač, matka "kick boxer", no nazdar, tohle vypadá, že holka by se mohla umět prát a navíc mít sílu! Také na to vypada, jako asi všichni Samoánci, ti jsou vždycky udělaní. Narozená je ale tady, čili legitimní Australanka.
Reagovat
VlS
No už to jméno "Osud" :-)
Reagovat
tommr
a zdá se, že bude osudem i našich tenistek: letos už stihla vedle Báry Krejčíkový porazit i Markétu Vondroušovou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist