Krejsová je letos podruhé v semifinále

9. 3. 2017, 11:05
Aktuality 1
ITF SOLARINO - Petra Krejsová zatím na podniku ITF 15k v italském Solarinu potvrzuje roli favoritky. Třetí nasazená porazila ve čtvrtfinále 6-4 6-1 domácí Tatianu Pieriovou a letos podruhé postoupila na okruhu ITF mezi nejlepší čtyři. O své druhé letošní finále si zahraje s turnajovou jedničkou Georginou Garcíaovou Perézovou, nebo domácí Dalilou Spiteriovou.
Profily hráčů
Petra Krejsová

Petra Krejsová letos střídá skvělé výsledky s těmi horšími. Na první akci letošní sezony ve Stammheimu prohrála hned úvodní zápas, o dva týdny později triumfovala na turnaji ITF 15k v Glasgow, za další dva týdny došla do osmifinále ve Wirralu a na probíhajícím podniku ITF 15k v Solarinu je tento týden už v semifinále.

Aktuálně 396. hráčka žebříčku tak v Itálii svou roli nasazené trojky splnila. Cestu turnajem ale neměla vůbec jednoduchou. Hned v úvodním kole musela do tří setů s Ylenou Inovou-Albonovou a v boji o čtvrtfinále absolvovala maratonskou bitvu proti své deblové partnerce Lauře-Ioaně Andreiové z Rumunska.

Do tří setů nemusela poprvé až v dnešním čtvrtfinálovém utkání s domácí Tatianou Pieriovou. I přes pět dvojchyb ztratila šestadvacetiletá Češka jen jednou podání. Naopak svou soupeřku, jíž patří až 807. pozice, hned pětkrát brejkla a po 79 minutách si suverénně došla pro povinné vítězství.

Podruhé si tak letos zahraje semifinále. V cestě do druhého letošního finále bude české tenistce nejspíše stát nejvýše nasazená Georgina Garcíaová Perezová ze Španělska, od níž se rovněž očekává povinné vítězství v duelu s domácí Dalilou Spiteriovou.

Krejsová navíc ještě dnes zabojuje o finálovou účast ve čtyřhře. Po boku Andreiové nastoupí proti druhému nasazenému páru Deborah Chiesaová/Alice Matteucciová.

• ITF 15k SOLARINO •
Itálie, koberec, 15.000 dolarů
čtvrteční výsledky (9. 3. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Krejsová (3-ČR) - Pieriová (It.) 6-4 6-1
Vajdová (SR) - Remondinaová (It.) 6-4 6-0
Čtyřhra - semifinále
Andreiová/Krejsová (4-Rum./ČR) - Chiesaová/Matteucciová (2-It.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
tak nakonec jí v semifinále přece jen čeká nejvýše nasazená Georgina Garcíaová Perezová ze Španělska. Na těchto menších turnajích ale nasazení nehraje příliš velkou roli ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist