Krejsová slaví v Istanbulu postup do svého největšího čtvrtfinále

12. 4. 2017, 10:41
Aktuality 1
ITF ISTANBUL - Petra Krejsová zvládla na turnaji ITF 60k v tureckém Istanbulu už pátý zápas v řadě. Úspěšná kvalifikantka ve druhém kole hlavní soutěže za 69 minut přehrála 6-3 6-4 Mihaelu Buzarnescuovou z Rumunska a zahraje si své největší čtvrtfinále v kariéře. V něm bude čelit běloruské tenistce Světlaně Piraženkové.
Petra Krejsová; © Jablonecký deník

Petra Krejsová má v posledních týdnech vynikající formu. Česká tenistka už na začátku února vybojovala titul v hale v Glasgow a další přidala ve druhém březnovém týdnu v italském Solarinu. O týden později si ještě v italském městečku zahrála finále.

Na právě probíhající akci série ITF 60k v tureckém Istanbulu zvládla tříkolovou kvalifikaci, když nejprve smetla Azradeniz Comlekovou a poté v tie-breaku rozhodující sady udolala Jekatěrinu Kazionovovou a Ralucu Georgianu Serbanovou.

Po téměř třech letech se tak probojovala do hlavní soutěže takto vysoko dotovaného podniku ITF. Naposledy se jí to povedlo v říjnu 2014 v Tampicu. A v turecké metropoli je v hlavní soutěži zatím suverénní.

Ve včerejším souboji kvalifikantek si poradila s Katarzynou Kawaovou a dnes si zajistila po výhře nad Mihaelou Buzarnescuovou postup do svého největšího čtvrtfinále v kariéře.

Obě hráčky dnes doslova excelentně servírovali. Krejsová trefila 90% prvních podání, její rumunská soupeřka dokonce ještě o čtyři procenta více. Česká tenistka navíc využila všechny tři brejkboly a čtyři z pěti hrozeb odvrátila.

O zisku první sady rozhodla šestadvacetiletá Češka hned ve druhém gamu, kdy Rumunce sebrala servis čistou hrou. V dalším průběhu úvodního dějství nečelila jedinému brejkbolu.

Druhý set odstartovala rychlým brejkem a přestože ve čtvrté hře náskok ztratila, Rumunka nedokázala brejk potvrdit a aktuálně 359. hráčka světa Krejsová o téměř 100 míst níže postavenou Buzarnescuovou znovu brejkla.

Vedení si poté stejně jako v úvodní sadě pohlídala a utkání zakončila čistou hrou na podání. Krejsová je tak už jen kousek od vyrovnání svého žebříčkového maxima, jímž je 319. pozice.

Ve svém největším kariérním čtvrtfinále narazí na Světlanu Piraženkovou. S o dva roky mladší Běloruskou, která také prošla kvalifikací, se nikdy předtím neutkala.

• ITF 60k ISTANBUL •
Turecko, tv. povrch, 60.000 dolarů
středeční výsledky (12. 4. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Krejsová (ČR) - Buzarnescuová (Rum.) 6-3 6-4
Kozlovová (1-Ukr.) - Terzijská (Bulh.) 6-3 6-1
Eraydinová (Tur.) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-1 6-2
Piraženková (Běl.) - Cadantuová (Rum.) 3-6 6-4 6-4
Lapková (Běl.) - Pieriová (It.) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
patří mezi příjemný překvapení letošní sezóny ... :)
Pokud by se jí podařilo vyhrát i ve čtvrtfinále tak by se posunula na nové kariérní maximum a byla by jen krůček od postupu do třetí světový stovky ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist