Krejsová v Istanbulu dominuje! Piraženkové povolila jen dvě hry a je ve svém největším semifinále

13. 4. 2017, 12:44
Aktuality 8
ITF ISTANBUL - Petra Krejsová zatím v hlavní soutěži podniku ITF 60k v tureckém Istanbulu podává výborné výkony. Beze ztráty setu dnes postoupila do svého největšího kariérního semifinále, když z kurtu v duelu kvalifikantek po setech 6-0 6-2 vypráskala Světlanu Piraženkovou z Běloruska. V semifinále Krejsová narazí na další běloruskou tenistku - Věru Lapkovou.
Petra Krejsová

Petra Krejsová má v posledních týdnech vynikající formu. Česká tenistka už na začátku února vybojovala titul v hale v Glasgow a další přidala ve druhém březnovém týdnu v italském Solarinu. O týden později si ještě v italském městečku zahrála finále.

Na právě probíhající akci série ITF 60k v tureckém Istanbulu zvládla tříkolovou kvalifikaci, když nejprve smetla Azradeniz Comlekovou a poté v tie-breaku rozhodující sady udolala Jekatěrinu Kazionovovou a Ralucu Georgianu Serbanovou.

Po téměř třech letech se tak probojovala do hlavní soutěže takto vysoko dotovaného podniku ITF. Naposledy se jí to povedlo v říjnu 2014 v Tampicu. A v turecké metropoli je v hlavní soutěži zatím suverénní.

V předchozích dvou zápasech s Katarzynou Kawaovou a Mihaelou Buzarnescuovou neztratila set a dnes podala soudě dle výsledku vůbec nejlepší výkon, když v souboji kvalifikantek povolila jen dvě hry Světlaně Piraženkové z Běloruska.

V úvodní sadě si Běloruska ani neškrtla. Krejsová ztratila pouhé tři fiftýny a po dvaceti minutách šla do vedení 1-0 na sety. Druhé dějství už bylo o poznání vyrovnanější a trvalo dvakrát tolik minut.

Češka ale měla stejně navrch. První brejk sice nepotvrdila, nicméně od stavu 2-2 vyhrála čtyři gamy v řadě a zápas po hodině hry ukončila. Krejsová excelovala zejména na returnu, kde vyhrála 27 výměn ze 38.

Ve svém největším kariérním semifinále bude mít možnost zdolat další běloruskou překážku. Premiérově se totiž utká s osmnáctiletou Věrou Lapkovou, která má také vynikající formu. Na turnaji rovněž neztratila set a vyřadila nasazenou šestku Viktorii Kužmovou, Jessicu Pieriovou a naposledy dvojku Sabinu Šaripovovou.

Krejsové, jež má po dnešní výhře jistotu vylepšení svého žebříčkového maxima (v pondělí by měla figurovat okolo 305. pozice), se navíc otevírá velice zajímavá možnost, jelikož do semifinále nepostoupila ani jedna z nasazených hráček.

• ITF 60k ISTANBUL •
Turecko, tv. povrch, 60.000 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 4. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Krejsová (ČR) - Piraženková (Běl.) 6-0 6-2
Frechová (Pol.) - Kozlovová (1-Ukr.) 6-1 6-4
Lapková (Běl.) - Šaripovová (2-Uzb.) 6-1 6-4
Eraydinová (Tur.) - Monovová (Rus.) 6-3 5-7 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
je letos k nezastavení. V průběžným žebříčku už figuruje na 306.místě a pokud by se jí podařilo postoupit do finále dostala by se poprvé v kariéře do třetí stovky ... :)
Reagovat
FulnekUltras
mohla by chytnout kontaovskou vlnu - ve WTA je nakonec možné vše ;) crazy, crazy, crazyová... ;)
Reagovat
tommr
na ty nejlepší už asi nikdy mít nebude, ale do třetí stovky by se mohla ještě letos probojovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohla by třeba dostat WCQ do Stromovky
Reagovat
Fandina
tak tak :-))

http://www.karel-gott.cz/karel-gott-krejzova/

Faktem je, že je jen o rok starší, než Konta a ta o sobě dává vědět poslední dva roky. Ale jejich postavení na žebříčku vypadá trochu jinak.

Konta
2017 7.
2016 10.
2015 48.
2014 148.
2013 114.
2012 156.
2011 308.
2010 243.

Petra
2017 359.
2015 876.
2014 325.
2013 447.
2012 676.
2011 911.
Reagovat
Fandina
Na druhé straně, Petra Krejsová dva roky nehrála a teď je 359. Takže super.
Reagovat
blixa
Tvl. jsem si to našel ! Teda to je soda ... :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=FGaq_B7tK0M
Reagovat
EllNino
no vidíte, i holka bez liftu v úderech se může prosadit :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist