Kristýna Plíšková je na trávě ve Fukuoce po roce znovu ve finále

9. 5. 2015, 10:43
Aktuality 9
ITF FUKUOKA - Kristýna Plíšková na turnaji ITF na trávě ve Fukuoce postoupila bez ztráty setu do již čtvrtého letošního finále a obhájila svůj loňský výsledek. A pokud v neděli v Japonsku vybojuje celkově 8. titul, vyhraje poprvé tři turnaje během jedné sezony.
Kristýna Plíšková

Kristýně Plíškové, jež před pěti lety vyhrála wimbledonskou juniorku, se tento týden na oblíbené trávě daří. Ve Fukuoce druhá nasazená Češka neztratila ještě ani set a obhájila loňské finále. Cestou do něj ji nezastavily Ruska Morginová, Nizozemka De Vroomeová, Slovinka Jakupovičová ani domácí Junri Namigataová.

Třiadvacetiletá Češka v dnešním semifinále proti o devět let starší Japonce potvrdila své lepší žebříčkové postavení a v prvním vzájemném střetnutí vyhrála hladce 6-3 6-2.

Plíšková tak už počtvrté v sezoně a potřetí z posledních čtyř turnajů postoupila do finále. A pokud v neděli naváže na únorový triumf z Glasgowa a dubnové vítězství z Barnstaplu, poprvé v kariéře vyhraje tři turnaje během jedné sezony. 

O svůj celkově 8. titul z turnaje ITF se lounská rodačka utká s další Japonkou Nao Hibinoovou (210. hráčka světa), s níž dosud nehrála.

Dvojče současné světové čtrnáctky Karolíny Plíškové je aktuálně na 121. místě světového žebříčku, pokud si však udrží formu i v druhé polovině sezony, nebude mít problém překonat své nejlepší umístění (86. místo). Až do konce roku už totiž bude obhajovat jen titul na trávě v Nottinghamu, na ostatních sedmnácti turnajích uhrála jen druhé kolo na podniku WTA v Soulu a k tomu přidala pouhé dvě výhry v kvalifikacích.

Plíšková ve Fukuoce navíc společně s Britkou Naomi Broadyovou postoupila i do finále čtyřhry. O titul se utkají rovněž s domácími soupeřkami - nasazenými jedničkami Eri Hozumiovou a Junri Namigataovou.

• ITF FUKUOKA •
Japonsko, tráva, 50.000 dolarů
sobotní výsledky (09. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Kr. Plíšková (2-ČR) - Namigataová (8-Jap.) 6-3 6-2
Hibinoová (Jap.) - Wongteanchaiová (Thaj.) 6-1 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Řím 2015
------------------------------
Turnaj Masters & Premier event
------------------------------
PRAVIDLA TURNAJE:
------------------------------
1/ Každý musí stvořit 2 týmy hráčů, ATP 5 hráčů a WTA 5 hráček
2/ Pravidla výběru hráčů:
ZAKÁZANÍ HRÁČI:
a) Hráči Top 10 (do OF)

V týmu mohou být pouze hráči:
a) pouze 2 hráči/ky z top 11. - 20.
b) 3 hráči/ky výše než 21. místo
Povinní hráči:
a) 1 povinný hráč/ka nad Top 30 (31. - nekonečno)

OSMIFINÁLE
Od OF si můžete zvolit hráče a hráčku z Top 10, podmínkou je, abyste v týmu měli dosud hrajícího hráče/hráčku. Dosud hrající hráč bude přepsán a nahrazen hráčem Top 10 (dosud nasbírané body za přepsaného hráče zůstávají).

* vybírá se dle rankingu, který byl vydán 4.května 2015
Ranking bude viset v záložce s názvem: Ranking ATP/WTA.
-------------------------------

Přihlášky na turnaj je třeba odevzdat do začátku turnaje,
což znamená, že nahlásíte své týmy do chatu (příp. do vzkazníku na TP - PetaM, PetraFans)
Reagovat
smazaný uživatel
Už by to chtělo aby hrála na turnajích WTA. na ITF nezíská moc bodů ani zkušeností. Musí se posunout a naučit se hrát na antuce, protože jestli chce někdy do TOP 50 tak nemůže vynechávat antukovou sezonu.
Reagovat
sprchon
Ale může, vždyť 50. hráčka nemá ani 1000 bodů. Stačí udělat ČF ve Wimbledonu a padesátka bude. :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://memecreator.cz/media/created/jzctjf.jpg
Reagovat
sprchon
Myslel jsem semifinále, to je nějakých 780 bodů. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
http://memecreator.cz/media/created/k44nwo.jpg
Reagovat
tommr
zatím si ve Fukuoce vede suverénně a v dosavadních zápasech neztratila ani set. Ani její finálová soupeřka by Kristýnu neměla ohrozit: je jí teprve dvacet let a v žebříčku je až na 210.místě ...
Případnej titul by pro Kristýnu znamenal zisk 80 bodů (+32 bodů do žebříčku) a posunul by jí zase o kousek blíž k první stovce ...
Reagovat
sprchon
Bylo by to dobré a myslím si, že na trávě má velkou šanci. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýna je i ve finále 4hry :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist