Kristýna Plíšková v Dubaji otočila zápas s nasazenou Vinciovou

19. 2. 2017, 19:25
Aktuality 51
WTA DUBAJ - Kristýna Plíšková si v Dubaji připsala skalp šestnácté nasazené Italky Roberty Vinciové. Česká tenistka sice prohrávala 3-6 a 1-3 a byla tři fiftýny od porážky, ale vývoj otočila a na štědře dotovaném turnaji WTA Premier 5 postoupila do druhého kola.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková na třetím ze čtyř letošních turnajů WTA zvládla svůj úvodní zápas. Dnes na podniku s dotací 2,66 milionu dolarů v Dubaji odstartovala výhrou 3-6 7-5 6-3 nad 25. hráčkou světa Italkou Robertou Vinciovou

Čtyřiadvacetiletá Češka přitom dlouho tahala za kratší konec. S bývalou světovou sedmičkou a finalistkou US Open 2015 prohrávala 3-6 a 1-3, za stavu 4-5 podávala čerstvě čtyřiatřicetiletá Italka na postup. Plíšková ale před zraky své sestry Karolíny a přítele Dominika Volka vývoj proti o devět let starší soupeřce otočila.

"Celý zápas jsem se snažila bojovat, ale někdy přijdou horší gamy. Roberta hrála solidně, dobře podávala. Rozhodla jsem se hrát více agresivně a ona od té chvíle začala dělat více chyb," komentovala Plíšková, která si před vstupem do turnaje příliš nevěřila

"Celý týden jsem se tu během tréninku necítila dobře, takže jsem šťastná, jak jsem zápas zvládla. Roberta je ošidná hráčka," uvedla Plíšková k večernímu zápasu na centrálním kurtu. "Kurt byl pomalejší než menší kurty kolem. Ale možná to bylo kvůli večernímu poklesu teploty," uvažovala.



Když letos Plíšková zvládla svůj úvodní zápas, tak pak vždy (dvakrát) vyhrála i zápas následující. Tuto bilanci se v Dubaji pokusí potvrdit buď proti ve formě hrající Američance Lauren Davisové (h2h 0-1), nebo Lucemburčance Mandy Minellaové (h2h 0-2), jež se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser za zraněnou Britku Johannu Kontaovou.

"Jsem šťastná, že jsem stále v turnaji a můžu bojovat o další výhru," dodala Kristýna Plíšková, která je přihlášena i do čtyřhry se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.

Plíšková je ve světovém žebříčku na 58. místě, což je její maximum. V pondělí si o tři pozice polepší a díky dnešní výhře ji bude dělit už jen 41 bodů od Top 50. Za další výhru ve Spojených arabských emirátech získá 45 bodů, v případném osmifinále by pak narazila na Dominiku Cibulkovou, nebo Jekatěrinu Makarovovou.

V Dubaji se kromě Kristýny Plíškové představí ještě další tři Češky. Čerstvá šampionka z Dauhá Karolína Plíšková je nasazenou dvojkou a čeká na soupeřku pro 2. kolo, v němž se utká buď s krajankou Kateřinou Siniakovou, nebo s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. Volný los má v 1. kole i Barbora Strýcová.

Kerberová zaútočí na post světové jedničky
V Dubaji se bude o návrat na světový trůn pokoušet Angelique Kerberová. Německá tenistka ale zatím prožívá špatnou sezonu, v níž má po osmi zápasech bilanci 4-4. Příští týden ale může využít absence Sereny Williamsové. Aby však předstihla Američanku v čele světového žebříčku, musí soutěž vyhrát.

"Ale na to se nesoustředím, hlavně potřebuju najít ztracenou formu. Chci zase hrát svůj tenis a vrátit se do potřebného rytmu. Pro mě je teď nejdůležitější přenést kvalitu z tréninků do zápasů," řekla devětadvacetiletá Němka, kterou po volném prvním kole čeká na úvod krajanka Mona Barthelová (h2h 2-2).

"Nemám co ztratit. Takže půjdu na kurt a budu se snažit si to užít. Tohle město miluju, týden jsem tu trénovala a jsem vděčná za šanci zahrát si tu na centrálním kurtu. Moc se na to těším," prohlásila na divokou kartu startující šestadvacetiletá Barthelová, která dnes povolila uhrát pouhé čtyři gamy bývalé světové jedničce Jeleně Jankovičové. Zkušená Srbka tak na pátém ze šesti letošních turnajů skončila v prvním kole.

 

"Myslím, že jsem odehrála opravdu dobrý zápas. Dobře jsem podávala a od začátku zápasu hrála agresivně. Jelena je skvělá tenistka a vždy je to proti ní těžké. Jsem moc ráda, že jsem dostala divokou kartu a šanci si tady zahrát," řekla bývalá 23. hráčka světa Barthelová, jež loni laborovala se zraněními a vážnou nemocí.

Dnešní stoprocentní úspěšnost německých tenistek potvrdila Laura Siegemundová, která udolala po bezmála tříhodinovém boji 6-7 6-4 7-6 Španělku Silvii Solerovou-Espinosaovou a ukončila sérii osmi porážek. Vyhrát dokázala poprvé od loňského září.

Anastasia Pavljučenková v Dubaji vypadla už popáté v řadě hned v 1. kole. Letos ruská čtvrtfinalistka z roku 2010 nepotvrdila roli favoritky proti Ons Jabeurové z Tuniska, které překvapivě podlehla 6-7 6-2 4-6.

• WTA PREMIER 5 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.666.000 dolarů
nedělní výsledky (19. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Vinciová (It.) 3-6 7-5 6-3
Stosurová (12-Austr.) - Čang Kchaj-lin (Čína) 6-3 6-3
Jabeurová (Tun.) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 7-6(6) 2-6 6-4
Garciaová (15-Fr.) - Larssonová (Švéd.) 6-3 6-3
Golubicová (Švýc.) - Büyükakcayová (Tur.) 6-7(4) 6-3 6-2
Barthelová (Něm.) - Jankovičová (Srb.) 6-1 6-3
Siegemundová (Něm.) - Solerová (Šp.) 6-7(4) 6-4 7-6(3)
Qiang Wang (Čína) - Ostapenková (Lot.) 7-6(1) 6-2
Sevastovová (Lot.) - Beguová (Rum.) 6-1 7-5
Saisai Zheng (Čína) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-4 3-6 6-3
Makarovová (Rus.) - Ču Lin (Čína) 6-3 6-1
Ósakaová (Jap.) - Chang Kai-chen (Tchaj-wan) 6-2 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Juraková/An. Rodionovová (Chorv./Austr.) - Hradecká/Siniaková (8-ČR) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
Serpens
Docela pikantní souboj dvou našich největších talentů současnosti :)
Bouzková se nám od té juniorky nějak vytáhla do výšky... nebo je to tím, že je tak štíhlá?
Reagovat
brixner
Štíhlá neštíhlá, kozy ňáký má, takže to dotáhne daleko!
Naše děvčata jsou super, všechna, to nám fakt můžou závidět!
Reagovat
Frick
http://www.cztenis.cz/mezinarodni-turnaje

Pořád nejsou schopeni vypsat seznam letošních turnajů. Docela by mne zajímalo, jak to třeba bude s ITFkama. Mluvilo se o tom, že by se opět mohlo hrát ve Splavech (25k?). No ale je otázka, zda třeba se zase nezruší něco jinýho. Třeba Plzeň.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahojte, tento příspěvek je určený pro všechny zájemce tenisového turnaje Roland Garros 2017. Mám možnost sehnat velmi levně vstupenky na kterékoliv hrací kolo. Jako bonus nabízím informace o levném ubytování v Paříži, dopravě po Paříži a letenkách. Kdo má zájem zkontaktujte mě do 20.3. 2017.
Reagovat
FulnekUltras
V březnu má dozorčího Kámen... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Levnější tickets než koupě přes internet? ;-)
Není náhodou zavedeno pravidlo koupě nepřenosného lístku na jméno od roku 2010?
Reagovat
Roger_Federer
Je.;), dalsi podvodnicek.
Reagovat
smazaný uživatel
Čus tenis gangsters !

Nevíte někdo, jak to přesně zejtra bude s tim Rožérkem v Praze ?
Psali, že po poledni na staromáku a nějaká konference, že bude, ta je přístupná veřejnosti ?
Taky se mi zdá divný, že o tom nemluvili v hlavních sportovních zprávách teď večer, přijde mi, že je to trochu utajovaný...

Co myslíte ?

(asi je to jen pro nás:-)

Díky...
Reagovat
lars
planujes atentat na RF ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nein...
Reagovat
brixner
Stačí vyndat plakát Rafy a a je po akci a Rogera hned vodvezou! Bez krveprolití:-)))
Reagovat
Frick
Jak to bude? Myslíte si, že by třeba mohl hrát debly aspoň na GS? Třeba s někým, koho dobře zná a kdo je jí i celkem podobnej? A to nejen herně?
Reagovat
Frick
*mohla
Reagovat
Torn
Hmm, myslíš Báru Strýcovou? :D
Reagovat
VlS
Z myšlení bych ho nepodezíral.
Reagovat
Frick
Ano, to byla ukázka inteligentního humoru. Dejme tomu na úrovni Horníčka.
Reagovat
Torn
Tak sranda ne? :)
Reagovat
Torn
Tak mě napadá, má Kristýna nějakého mentálního kouče jako Kája?
Reagovat
freeteepek
Kristýna má super údery a tak před zraky sestry slavně zvítězila. Už by to chtělo pořádný průlom. S tím co umí by měla být podstatně výš. Oproti Karolíně má leváckou výhodu, jinak hraje podobné ploché rány. Chybí jí jen konzistence, psychická odolnost. Je ale vidět zlepšení v posledních měsících. Snad to půjde tak dál:-)
Reagovat
smazaný uživatel
snad, ruku ma sikovnou, to demonstrovala celkem presvedcive. Oproti Karoline je ale asi i mentalne (nejen uderove) mekci, bude do toho muset vic slapat. Nemluvim samozrejme o servisu, ten je jeji skvelou zachranou. Zveda se ocividne, ale bude muset cestou k uspechu vic "reznicit," tenhle zapas byl dost i o Bobine. Slaby vykon od ni..
Reagovat
lars
servis Tyny byl dnes slabsi
Reagovat
smazaný uživatel
obecne je to zbran a i dnes se dokazala z problemu vyservirovat.. ale nevidela jsem cely zapas, pravda a stats celkem notoricky moc nevyhledavam.. :-)
Reagovat
tommr
je sice k nerozeznání podobná Karolíně, ale výkonnostní rozdíl mezi nima je pořád propastnej ...
Dneska se protrápila k výhře nad stále slaběji hrající Vinciovou, která navíc začíná mít zřetelný problémy s nadváhou. Co tam ale Kristýna dokázala všechno zahodit nad tím zůstává rozum stát. Trenér by jí měl hlavně zakázat všechny pokusy o smeče nad hlavou - stejně je nikdy nepromění a ještě si přitom může ublížit ...
Reagovat
Torn
To bylo až tak špatné? Jsem to právě neviděl. Ale teda poznám je od sebe vždycky. A trochu mne zaráží, že Kristýna ty smeče teda neumí. U Káji mi příjde, že právě jo.
Reagovat
EllNino
já taky, zblízka si nejsou podobný skoro vůbec, Týna je jemnější v obličeji, taková zakulacená a má jinej nos :)
Reagovat
blixa
Čím jsou starší, tím se víc liší ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Mně se nezdají zjevem k nerozeznání. Namátkou jen dvě výrazné odchylky: nohy a nos.
Reagovat
Torn
A každá hraje jinou rukou :D.
Reagovat
lars
Spis ty smece by mela vice trenovat
Reagovat
tommr
a měla by si přitom vzít příklad z Vinciový, která je při nich naopak skvělá ...
Reagovat
PetaM
Hele ... Kristýna má s Vinci bilanci 1:1, Kája 1:2 :D :D Takžeeeeeee je na tom Kristýna lépe :D :D :D
Reagovat
Frick
Určitě Týna nehrála celej zápas svoje maximum. Těch chyb bylo místy dost. Budou si mít s Fassatim co říct.

Jinak dnešní výhra je i důležitá vzhledem k obhajobě Kreuzlingenu. Ten musí obhájit v Dubaji, další týden má volno.

Klíčové bude umístění Týny po Miami. Pak jí nastává období velice nízkých obhajob až do konce léta.

Už jí ani nebudu posílat do Asie na ty ITF-ka. I když teda s tou antukou nevim, nevim :-D
Reagovat
lars
Ty body z ITF ma dnesni vyhrou skoro obhajene
Reagovat
tommr
jj v Kreuzlingenu získala loni za titul 80 bodů a za dnešní postup do druhýho kola 60 takže je to už téměř obhájený ...
Další obhajoby jí pak čekají v Indian Wells (30) a v Miami (95), ale ani ty nejsou nijak velký ...
Reagovat
Frick
95 bodů málo neni...
Reagovat
smazaný uživatel
nebudete mi to verit, ale ten druhy set jsem vyhrala ja.. :-) Drzela jsem na monitoru prst nad Bobinou a zaklinala ji, at da debla. Dala. Protoze mi to nepripada fer, nevyuzivam svou moc casto, ale funguje stopro. Vubec si nedovedu predstavit svetovy tenis, kdybych nemela takovou sebekazen.. :-)))
Dobre, Tyndo, pojd! :-)
Reagovat
EllNino
Lol :D :D tak to máš parádní superschopnost soji ... ale nenadužívat, nenadužívat :) ;)
Reagovat
blixa
No to mě pos.. !!! :-o A úplatky, úplatky bereš ? Domluvíme se ! ;-) :D
Reagovat
janek_da
chudák Bobina

už jsem to pochopil
https://www.youtube.com/watch?v=hh0vAYBAQqU
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
horska.kraslice
Teda, kam se hrabe woodoo na sojku! :-)
Reagovat
Torn
A tos tam ten prst preventivně držela celej zápas ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ne, to bych si nedovolila, ja se toho docela bojim, opravdu mi to vychazi.. :-)))
Reagovat
Torn
Tak to hlavně drž place Šafi v Budepašti, doufám, že se jí tam zadaří, když zvolila menší turnaj..

Netuší někdo, proč jela do Budapešti, místo do Dubaje?
Reagovat
EllNino
odpověděl sis předtím ... levnější body :)
Reagovat
tommr
údajně nechtěla hrát v Dubaji kvalifikaci ...
Reagovat
Frick
Portože by jí Frick za to sežral.
Reagovat
horska.kraslice
Má to blíž do Brna.
Reagovat
freeteepek
Já jsem zase Karolíně vyhrál Doha. Celou dobu jsem sázel proti ní. Hlavně v kritických okamžicích. Naštěstí jich nebylo moc. I tak mě to ale stálo dost peněz:-) Aspoň že mi přinesla slušnou porci bodů do Fantasy tenisové ligy. To je, kromě radosti, moje odměna:-))
Reagovat
VlS
A já kam zmizel pes s Woodoo a on to naučí modrý pírko, no toto?
Viděl jsem jen kus 1. a celkem mě Tynda překvapila, že byla docela držák ve výměnách, čopoobžernejch výměnách a tak.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Odpovidam vlastne vyse, Bobina pomohla, se dost hledala..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist