Kristýna Plíšková v Moskvě prohrála souboj o čtvrtfinále s Potapovovou

25. 7. 2018, 16:19
Aktuality 12
WTA MOSKVA - Kristýna Plíšková na turnaji WTA International v Moskvě končí už ve druhém kole. Šestadvacetiletá Češka nestačila na teprve sedmnáctiletý domácí talent Anastasii Potapovovou, která ve svém premiérovém čtvrtfinále na okruhu WTA narazí na krajanku a kvalifikantku Valentinu Ivachněnkovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková v Moskvě nevyužila příznivého losu. Po výhře v prvním kole nad nasazenou krajankou Siniakovou totiž v dnešním utkání druhého kola nestačila dvakrát 4-6 na teprve sedmnáctiletou domácí hráčku Anastasii Potapovovou.

Plíšková dnes měla obrovské problémy s využíváním brejkbolů, když proměnila jen 2 z 11 šancí a sama čtyřikrát o servis přišla. Oba sety byly po celou dobu velmi vyrovnané, ovšem koncovku vždy lépe zvládl o devět let mladší domácí talent.

Sedmnáctiletá Potapovová při účasti ve své teprve druhé hlavní soutěži na okruhu WTA postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále. Povedlo se jí to jako druhé hráčce narozené v roce 2001 jen několik hodin poté, co lucky loser a debutantrka na okruhu WTA Srbka Olga Danilovičová zdolala osmou nasazenou Kaiu Kanepiovou z Estonska.

Potapovová navíc nebude bez šance ani v dalším zápase, v pátek totiž nastoupí proti krajance a kvalifikantce Valentině Ivachněnkové. Naopak Danilovičová vyzve nasazenou jedničku Němku Julii Görgesovou.

Anastasija Sevastovová po nedělním triumfu v Bukurešti úspěšně vstoupila i do turnaje v Moskvě. Nasazená trojka na úvod zdolala 6-2 3-6 6-4 Pauline Parmentierovou. Lotyšku v dalším kole vyzve rumunská kvalifikantka Baraová.

Alizé Cornetová naopak na nedělní triumf ze Gstaadu nenavázala. Nasazená sedmička v prvním kole podlehla 6-4 2-6 3-6 Lauře Siegemundové.

• WTA INTERNATIONAL MOSKVA •
Rusko, antuka, 750.000 dolarů
středeční výsledky (25. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sevastovová (3-Lot.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 3-6 6-4
Siegemundová (Něm.) - Cornetová (7-Fr.) 4-6 6-2 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Potapovová (Rus.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-4 6-4
Görgesová (1-Něm.) - Vichljancevová (Rus.) 6:2, 7:6 (7:2).
Danilovičová (Srb.) - Kanepiová (8-Est.) 7-6(3) 7-5
Ivachněnková (Rus.) - Flinková (Rus.) 7-6(2) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
ttopi
Reagovat
Frick
Mohla jen do Nanchangu, kde mohla pokojně udělat SF, F, možná i vyhrát, ale Kája si řekla - NE. Raději v Moskvě vyřadit v prvnim kole Katku a pak se na to vys.rat...
Reagovat
com
Kája si uziva na libankach :D
Reagovat
Frick
Jasně, no. Tak ať si dá pozor. Nebo ne?
Reagovat
skott
Nasťa využívá domácích kurtů výborně, dokonce mohla ve 2.setu bez zájmu hrající Plíškovou dorazit i dříve, ale za stavu 4-2 hrála několikrát zbytečně bázlivě. Nebyl to sice nijak pohledný zápas, ale právě schopnost vyhrávat podobná utkání je Nasti velká přednost.
Jen mě trošku mrzí, že ve čtvrtfinále nedojde na souboj s Varvarou, ale málokdo dokáže soupeřky otrávit jako Valentina. Jsem zvědavý, jak si s ní Nasťa poradí, mohly by a kurtu lítat jiskry;)
Reagovat
skott
jinak krom Nasti a její dlouholeté rivalky Olgy Danilovic, dnes postoupila do čtvrtfinále WTA turnaje v Nanchangu i další stále sedmnáctiletá dívka En Shuno Liang, vítězka letošní juniorky AO. Takže opravdu povedený týden teenagerek!
Reagovat
skott
En Shuo Liang
Reagovat
tommr
ostudnej výkon. Chvílema to vypadalo, že Kristýna vyloženě nechce vyhrát. Byla líná udělat krok navíc, nabízené šance ledabyle zahazovala (využití brejkbolů 2/11) a závěrečné hry v obou setech nezkušené soupeřce doslova odevzdala. Hlavně ale že se při tom královsky bavila ... :(
Reagovat
com
hnus dneska.. Kdyby radsi kopla Cermaka do prdele a neco ze sebou konecne zacla delat
Reagovat
tommr
já už jsem Kristýnu dávno odepsal. Brzo vypadne z první stovky a už se tam nikdy nevrátí. Ne že by na to neměla, ale ona prostě nemá zájem ...
Reagovat
Astarin
Taky to už s ní nevidím moc dobře. A to jsem si vždycky přál, aby jednou z našich dvojčat byly skoro jako sestry Williamsky. Nebo kdyby se aspoň obě držely stabilně v top 10-20. Ale bohužel/bohudík zadařilo jen Káje.
Reagovat
Nenela
Je to fakt skoda. Vloni mela tak dobre naslapnuto a zlomilo se to tim vetrakovym incidentem. Od te doby jen bida s nouzi. Ale proc?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist