Kristýna Plíšková v Nur-Sultanu skončila hned v prvním kole

27. 9. 2021, 15:56
Aktuality 7
WTA NUR-SULTAN - Kristýna Plíšková se na halové akci WTA v kazašském Nur-Sultanu nedostala hned přes první kolo. Jediná česká zástupkyně v něm nestačila na nasazenou sedmičku Varvaru Gračevovou, která se o čtvrtfinále utká s kvalifikantkou Lesjou Curenkovou.
Kristýna Plíšková (© Shenzhen Open)

Kristýna Plíšková se až na svém desátém letošním turnaji, ve Wimbledonu, dočkala prvního vítězství v hlavních soutěžích. Od té doby se herně zvedla, v Kluži se poprvé po roce dostala do čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a na US Open včetně kvalifikace zvládla čtyři zápasy, přičemž si v hlavních soutěžích připsala první výhru na betonech od loňského ledna.

V Nur-Sultanu však na zlepšené výkony nenaváže. Devětadvacetiletá rodačka z Loun na kazašské halové akci skončila hned v prvním kole po porážce 3-6 6-7(5) s nasazenou sedmičkou Varvarou Gračevovou, kterou nedávno porazila na antukovém podniku WTA 125k v Bělehradu.

Zatímco úvodní dějství rozhodl jediný brejk, ve druhé sadě jich bylo k vidění šest. Plíšková neuhájila náskok 3-0, dokonce ztratila čtyři hry v řadě. Ztracené podání si ovšem vzala hned zpět a o dva gamy později disponovala třemi setboly v řadě na returnu, ani jednu ze šancí však nevyužila. Rusce následně nedovolila utkání zakončit na podání, v tie-breaku ale neuspěla.

Jednadvacetiletá Gračevová, jež na předchozích dvou halových turnajích v Lucemburku a Ostravě dohrála v prvním kole, bude o své druhé letošní čtvrtfinále bojovat s kvalifikantkou Lesjou Curenkovou z Ukrajiny. Jejím maximem je nedávné semifinále v Chicagu.

• WTA 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
pondělní výsledky (27. 9. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gračevová (7-Rus.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 7-6(5)
Van Uytvancková (2-Belg.) - Kulambajevová (Kaz.) 6-3 6-4
Curenková (Ukr.) - Ďjačenková (Rus.) 6-1 3-1 / skreč
Gasanovová (Rus.) - Hatouková (Běl.) 6-1 6-1
Kruničová (Srb.) - Boulterová (Brit.) 3-6 6-3 7-5
Friedsamová (Něm.) - Ar. Rodionovová (Austr.) 4-6 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fransoas
Škoda - mohla si poměrně dobře uhrát několik kol a dostat se tím do lepší herní pohody.Zdá se,že úspěšně kopíruje Jirku Veselého.

Maruška mi zklamala - zdá se,že pomalinku padá z elitní stovky.
Reagovat
com
s Bouzkovou si muzou podat ruce smile
Reagovat
HLINKA
hrozny vykon
Reagovat
Dobry-den
Nezbývá než pogratulovat. smile
Reagovat
com
ani sem nepostrehl, ze dneska hrala a ona uz skoncila smilesmile
Reagovat
Mantra
0 překvapení
Reagovat
vladka
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist