Kruničová na trávě v Hertogenboschi vybojovala premiérový titul

17. 6. 2018, 14:21
Aktuality 7
WTA HERTOGENBOSCH - Alexandra Kruničová si na turnaji WTA International v Hertogenboschi došla pro svůj premiérový titul na okruhu WTA. Pětadvacetiletá Srbka ve finále na nizozemské trávě po obratu zdolala Kirsten Flipkensovou, která ve druhé sadě podávala na vítězství.
Alexandra Kruničová

Alexandra Kruničová letos byla jen jednou v semifinále, na antuce v Rabatu, ale na trávě v Hertogenboschi konečně prolomila několikaleté čekání na premiérový triumf na okruhu WTA.

Pětadvacetiletá rodačka z Moskvy reprezentující Srbsko na v Nizozemsku bez ztráty setu vyřadila Grammatikopoulouovou, Schoofsovou a Kudermetovovou a ve včerejším semifinále po obratu a odvráceném mečbolu zdolala nasazenou jedničku Vandewegheovou.

V dnešním finále měla rovněž namále. Její soupeřka Kirsten Flipkensová totiž ve druhé sadě podávala na vítězství. Nakonec však zvítězila 6-7(0) 7-5 6-1 srbská tenistka a poprvé v kariéře zvedla nad hlavu trofej pro vítězku turnaje WTA.

V minulosti triumfovala pouze na menší akci WTA 125k v chorvatském Bolu a jediné předchozí finále na okruhu WTA si zahrála loni v čínském Guangzhou.

Ani jedna z finálových aktérek nedokázala v úvodním dějství udržet náskok brejku, a proto musel rozhodovat tie-break. V něm na rychlém pažitu dominovala Flipkensová, která své soupeřce nepovolila jediný bod.

Dvaatřicetiletá Belgičanka měla skvěle našlápnuto ke svému druhému triumfu na WTA, ale za stavu 5-4 ztratila čistou hrou podání a v dalším průběhu utkání získala jediný game.

Kruničová se letos stala druhou hráčkou, jež vybojovala svůj premiérový kariérní titul. Již v březnu se v Indian Wells radovala Naomi Ósakaová.

• WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (17. 6. 2018)
• Dvouhra - finále •
Kruničová (7-Srb.) - Flipkensová (Belg.) 6-7(0) 7-5 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Strašná sympoška, gratulace k premiérovému titulu :) !
Reagovat
Nola
srbsko rusky chalanisko ma konecne titul, nevidela som dnes ziadny zapas, ale tejto babe velmi prajem
Reagovat
Krisboy
Paráda Sašo, gratuluji!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A to uz s CoCo vypadalo na konec v turnaji.
btw. byl to opravdu pohledny zapas:)
Reagovat
Krisboy
Neviděl jsem ani loptičku, ale Saša je moc sympatická, tak jí to přeju :)
Reagovat
janek_da
Od konce druhého setu Kirsten celkem složila. Možná ji něco limitovalo, hrála celkem bídně. Zas si to ale uvědomovala a chodila na síť co to šlo, takže zajímavá hra.
Reagovat
tommr
včera musela Flipkensová skrečovat finále debla takže je docela překvapení, že k finále singla vůbec nastoupila ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist