Kuzněcovová se po operaci zápěstí odhlásila z Hopman Cupu, nahradí ji Pavljučenkovová

14. 11. 2017, 10:06
Aktuality 0
Jubilejní 30. ročník exhibičního Hopman Cupu má první omluvenku. Do australského Perthu nedorazí Světlana Kuzněcovová. Důvodem je zranění zápěstí, se kterým musela podstoupit menší operaci. Dvojnásobnou grandslamovou šampionku nahradí Anastasia Pavljučenkovová, jež bude bojovat po boku Karena Chačanova.
Světlana Kuzněcovová

"Podstoupila jsem s levým zápěstím menší zákrok. Proto jsem se raději z Hopman Cupu odhlásila," řekla Světlana Kuzněcovová s nadějí, že nadcházející sezonu stihne zahájit na australských turnajích. "Zápěstí se hojí dobře, měla bych být naprosto v pořádku. Snad stihnu australské léto," doplnila.

Kuzněcovovou nahradí patnáctá hráčka světa Anastasia Pavljučenkovová, která bude bojovat po boku 45. hráče žebříčku ATP Karena Chačanova. Oba si atmosféru Hopmanova poháru užijí poprvé. "Budu se rozhodně alespoň dívat v televizi a držet Anastasii a Karenovi palce," uvedla vítězka US Open 2004 a French Open 2009 Kuzněcovová.

Pavljučenkovová prožila jednu ze svých nejlepších sezon. Šestadvacetiletá Ruska letos vyhrála antukový podnik v Rabatu a poté triumfovala ještě na betonech v Monterrey a naposledy v Hongkongu. V tuto chvíli zaostává jen dvě pozice za svým žebříčkovým maximem z července 2011.

"Jsem ráda, že si poprvé zahraju Hopman Cup," řekla Pavljučenkovová. "Turnaj má skvělou pověst a vždycky jsem si v Perthu chtěla zahrát. Těším se, až spojím síly s Karenem. Budeme hrát pro naše fanoušky," dodala.

Sestavy dalších týmů se zatím nemění. Za domácí nastoupí Thanasi Kokkinakis s Darjou Gavrilovovou. Belgii budou reprezentovat David Goffin a Elise Mertensová. Za Kanadu budou o trofej usilovat Vasek Pospisil a Eugenie Bouchardová. Němečtí fanoušci poženou Alexandera Zvereva a Angelique Kerberovou. Japonské barvy budou hájit Juiči Sugita s Naomi Ósakaovou. Do Perthu opět dorazí Roger Federer a Belinda Bencicová ze Švýcarska. Spojené státy nominovaly Jacka Socka s CoCo Vandewegheovou.

Jubilejní 30. ročník Hopmanova poháru je na programu od 30. prosince do 6. ledna.

HOPMAN CUP 2018
Skupina A
Německo (Alexander Zverev a Angelique Kerberová)
Kanada (Vasek Pospisil a Eugenie Bouchardová)
Belgie (David Goffin a Elise Mertensová)
Austrálie (Thanasi Kokkinakis a Darja Gavrilovová)
Skupina B
Švýcarsko (Roger Federer a Belinda Bencicová)
USA (Jack Sock a CoCo Vandewegheová)
Rusko (Karen Chačanov a Anastasia Pavljučenkovová)
Japonsko (Juiči Sugita a Naomi Ósakaová)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist