Kuzněcovová ve Washingtonu soupeřky drtí, cestou do čtvrtfinále ztratila jen tři gamy

3. 8. 2018, 08:43
Aktuality 1
WTA WASHINGTON - Světlana Kuzněcovová ve Washingtonu vyhrála i svůj druhý zápas jednoznačně 6-2 6-1. Po Američance Ahnové šampionka z roku 2014 smetla také Rumunku Anu Bogdanovou a teprve podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále.
Profily hráčů
Světlana Kuzněcovová

Bývalá světová dvojka Světlana Kuzněcovová se v březnu vrátila na kurty po zranění zápěstí a téměř půl roku dlouhá pauza se na její výkonnosti odrazila. Z deseti turnajů vyhrála jen čtyři utkání proti papírově slabších soupeřkám a pouze dvakrát 2-0 na sety.

Třiatřicetileté Rusce se daří až tento týden ve Washingtonu, byť znovu čelila jen slabším sokyním. Ale drtí je. V pondělí smetla 6-2 6-1 Američanku Kristie Ahnovou a ve čtvrtek totožným výsledkem vyprovodila z kurtu Anu Bogdanovou. Rumunku, která v předchozím kole vyřadila obhájkyni titulu Jekatěrinu Makarovovou.

"Hraju tady dobrý tenis a jsem ráda, že se to odráží i ve výsledcích. Sedí mi tu prostředí, povrch a podpora fanoušků," řekla šampionka z roku 2014 Kuzněcovová, jež vyhrála dva zápasy po sobě teprve podruhé v sezoně.

O první semifinále od loňského května si dvojnásobná grandslamová šampionka Kuzněcovová zahraje proti Kazašce Julii Putincevové, s níž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 1-1.


Turnaj je po dvou kolech bez pěti nejvýše nasazených hráček. Jednička Caroline Wozniacká před svým prvním zápasem odstoupila, dvojku Sloane Stephensovou ve středu vyřadila ve druhém kole Němka Andrea Petkovicová, trojka Naomi Ósakaová ve čtvrtek prohrála s Polkou Magdou Linetteovou, čtyřka Makarovová a pětka Aleksandra Kruničová vypadly už v prvním kole.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bencicová (6-Švýc.) - Hibinová (Jap.) bez boje.
Linetteová (Pol.) - Ósakaová (3-Jap.) 6-2 3-6 6-3
Vekičová (7-Chorv.) - Stollárová (Maď.) 6-2 3-6 7-6(13)
Putincevová (8-Kaz.) - Bradyová (USA) 7-5 6-2
Saisai Zheng (Čína) - Bonaventureová (Belg.) 6-4 6-4
Kiicková (USA) - Boulterová (Brit.) 6-4 5-7 6-1
Kuzněcovová (Rus.) - Bogdanová (Rum.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Hector21
no konečně...aspoň dva supr zápasy...

tak ještě další tři ;)

davai Světlíku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist