Kvalifikace na French Open: Karolína Plíšková postupuje, Kristýna končí

18. 5. 2011, 17:10
Aktuality 1
Poloviční úspěšnost mají zatím české tenistky v kvalifikaci na French Open. V boji o hlavní soutěž grandslamového turnaje zůstávají Petra Cetkovská a Karolína Plíšková. Druhá ze sester Plíškových Kristýna a Eva Birnerová už šanci na účast na Roland Garros ztratily.
Karolína Plíšková

Petra Cetkovská plní v kvalifikaci roli druhé nejvýše nasazené hráčky a jako favoritka dnes proti Arině Rodionovové z Ruska nezaváhala. Za hodinu a devět minut sebrala soupeřce ze třetí stovky světového žebříčku čtyřikrát podání a zvítězila 6-1 7-5.

V tu chvíli byla už druhou českou hráčkou, které se podařilo v kvalifikaci postoupit. Před ní se to povedlo Karolíně Plíškové, jíž stála v cestě Noppawan Lertcheewakarnová z Thajska. Souboj vítězky loňské juniorky Australian Open Plíškové a držitelky titulu z wimbledonské juniorky 2009 odstartovala lépe česká hráčka, která úvodní set vyhrála 6-3. Druhou sadu stejným poměrem vyhrála její soupeřka, a tak se muselo rozhodnout ve třetím setu, který získala česká tenistka poměrem 6-1.

Ve třetím setu se rozhodovalo o postupu také v duelu mezi sestrou Karolíny Plíškové Kristýnou a Ling Zhang z Hongkongu. Kristýna Plíšková sice po prvním prohraném setu dokázala srovnat, rozhodující sada ale patřila její soupeřce, která za necelé dvě hodiny zvítězila 6-3 3-6 6-3.

O svou první účast na French Open od roku 2007 bojovala v kvalifikaci Eva Birnerová, ani ona ale do hlavní soutěže neprojde. Postarala se o to Ruska Vitalija Diačenková, která zvítězila ve dvou setech.

Výsledky - French Open - kvalifikace - ženy:
Dvouhry - 1. kolo:
Cetkovská (ČR)
- Rodionovová (Rus.) 6:1, 7:5, Karolína Plíšková (ČR) - Lertcheewakarnová (Th.) 6:3, 3:6, 6:1, Ling Zhang (Hongkong) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 3:6, 6:3, Diačenková (Rus.) - Birnerová (ČR) 6:1, 7:6.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uřvaná De Brito si grandslam zase nezahraje. Čím je starší, tím má horší výsledky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist