Kvalifikant Rosol v Moskvě vydřel postup do druhého kola. Veselý proti Seppimu skrečoval

17. 10. 2017, 12:20
Aktuality 7
ATP MOSKVA - Lukáš Rosol v prvním kole halového turnaje ATP 250 v Moskvě navázal na úspěšnou kvalifikaci, když v tie-breaku třetího setu udolal domácí divokou kartu Konstantina Kravčuka. O postup mezi nejlepší šestnáctku dnes bojoval ještě druhý český zástupce Jiří Veselý. Rodák z Příbrami však utkání s Andreasem Seppim v průběhu druhé sady pro zranění pravé nohy vzdal.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol v prvním kole halové akce ATP 250 v Moskvě po obratu udolal 4-6 6-3 7-6(3) domácí divokou kartu Konstantina Kravčuka, kterého porazil i ve třetím vzájemném duelu, připsal si teprve druhou letošní výhru v hlavní soutěži mimo challengery a obhájil loňský výsledek.

První dva sety rozhodl vždy jeden brejk. Ten premiérový slavil v úvodní sadě Kravčuk, jenž nepovolil českému tenistovi jediný brejkbol. Ve druhém dějství naopak lépe servíroval Rosol a díky brejku ze čtvrtého gamu stav utkání srovnal. V rozhodujícím setu měl ve druhé hře dva brejkboly, které však nevyužil, a zápas se nakonec rozhodoval v tie-breaku. V něm měl od začátku jasně navrch favorizovaný Čech.

O vyrovnání svého moskevského maxima si český kvalifikant zahraje s nasazenou trojkou Adrianem Mannarinem, nad nímž ve vzájemné bilanci vede 3-2. Rosol dnes oslavil teprve druhou výhru v hlavní soutěži mimo challengery. Jeho letošním maximem bylo druhé kolo Wimbledonu, do kterého se rovněž musel probít přes kvalifikaci.

V prvním kole naopak po skreči skončil Jiří Veselý. Český tenista začal proti Andresovi Seppimu rychlým brejkem, ovšem poté vyhrál jen další dva gamy a za stavu 3-6 1-4 se rozhodl utkání pro zranění pravé nohy skrečovat.

Z posledních deseti zápasů Veselý vyhrál jen dva - v Davis Cupu po pětisetové bitvě s Nizozemcem De Bakkerem a v Tokiu porazil 2-1 na sety Španěla Ramose.

Ukázat svůj talent před domácím publikem toužil čtvrtfinalista letošního US Open Andrej Rubljov, tři dny před oslavou 20. narozenin však skončil hned na raketě prvního soupeře. Ruský mladík, který má zajištěný start na prvním ročníku Next Gen ATP Finals v Miláně, podlehl 5-7 6-7 srbskému kvalifikantovi Filipu Krajinovičovi.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch (hala), 745.940 dolarů
úterní výsledky (17. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Kravčuk (Rus.) 4-6 6-3 7-6(3)
Seppi (It.) - Veselý (ČR) 6-3 4-1 / skreč V.
Krajinovič (Srb.) - Rubljov (5-Rus.) 7-5 7-6(6)
Džumhur (6-Bosna) - Fabbiano (It.) 6-3 0-6 6-2
Djere (Srb.) - Lorenzi (7-It.) 4-6 7-6(9) 6-4
Dutra Silva (Braz.) - Donskoj (Rus.) 6-3 7-5
Berankis (Lit.) - Lajovič (Srb.) 6-3 7-6(2)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
peggy
Lukasi,makej!!!
Reagovat
Fandina
Gríša dostal WC do Vídně, kvůli kvalifikaci na TM. Tak to mám radost. Letos bych se ráda zase do Vídně podívala. Má tam být Berďulka, Ríšánek a Bustička, tak kdyby tam byl ještě můj Gríšánek, bylo by to super.

Jinak Grigor hraje ve Stockholmu a určitě by mu pro TM pomohlo, kdyby tam došel co nejdál, kdyby vyhrál. Ale tam je to těžko, DelPo, Ponožka, Kevin, ale i tak. Gríšo go!!!
Reagovat
Fandina
Tady podle toho by mu mělo pro kvalifikaci stačit, kdyby Stockholm vyhrál. To by se mi moc líbilo a není to až tak nereálné. Ale jestli to tam mají dobře spočítané, to nevím.

http://live-tennis.eu/en/atp-race
Reagovat
Torn
Fandina nám kastruje ATP :D
Reagovat
Fandina
Třetí set byl hodně vyrovnaný a Lukáš byl v TB o chlup lepší. Takže gratulka, měl obrovskou radost a držím palce proti Mandarince.
Tak by to chtělo přidat ještě nějaké body, aby nevypadl s dvoustovky. V race se teď do ní posunul.
Reagovat
Fandina
z dvoustovky
Reagovat
Fandina
Ještě by něco mohl uhrát na challengeru v Eckentalu přespříští týden.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist