Kvitová bude obhajovat titul v Birminghamu. Dorazí i bývalé finalistky Karolína Plíšková a Strýcová

11. 5. 2018, 11:38
Aktuality 9
Travnatá část sezony se pomalu, ale jistě každým týdnem přibližuje a nejlepší české tenistky už plánují, kde odehrají generálku před nejslavnějším turnajem světa Wimbledonem. Pro trio Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová je akce WTA v Birminghamu, kde každá z nich minimálně jednou došla do finále, jasnou volbou.
Petra Kvitová

Karolína Plíšková a Barbora Strýcová si v Birminghamu už zahrály finále. Druhá jmenovaná dokonce dvakrát, a to v letech 2014 a 2016. Plíškové se podařilo do finále probojovat v roce 2015. Obě však na trofej pro vítězku nedosáhly.

Až loni oblíbený podnik série WTA Premier vyhrála Petra Kvitová, která hrála teprve svůj druhý turnaj po návratu na kurty a na birminghamském pažitu vybojovala jubilejní 20. titul.

Bude mít i pátým rokem po sobě akce Nature Valley Classic, jež je na programu od 18. do 24. června, českou finalistku? Je to dost možné, protože zmíněné trio se do Birminghamu chystá i letos.

Obhájkyně titulu Kvitová potvrdila svou účast v Birminghamu již v únoru. Dvojnásobná wimbledonská vítězka má letos na kontě už tři triumfy (Petrohrad, Dauhá a Praha) a dnes bude hrát v Madridu o postup do finále.

Její dnešní soupeřka a krajanka Karolína Plíšková bude v Birminghamu startovat popáté. Třikrát vypadla v prvním kole, ale před třemi lety se jí zadařilo a postoupila do zmíněného finále. Do britského města se vrací po dvou letech. Strýcová se travnatého podniku WTA zúčastní pátým rokem po sobě. V posledních letech byla dvakrát v osmifinále a dvakrát ve finále.

Kromě tria nejlepších českých tenistek současnosti dorazí do Birminghamu i další hvězdy jako bývalá světová jednička Garbiñe Muguruzaová, bývalé šampionky Madison Keysová, Magdaléna Rybáriková a Maria Šarapovová, která obdržela divokou kartu do hlavní soutěže, CoCo Vandewegheová, Julia Görgesová nebo Dominika Cibulková.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
Jan
To bude pěkně nabité. Ať se holkám daří :)
Reagovat
tommr
a snad bude přát i los a Petra s Karolínou nebudou v jedný polovině ... :)
Reagovat
slacker
budou v jedne ctvrtine
Reagovat
Krisboy
v jedné osmině
Reagovat
bIbec
potkají se v prvním kole. Nebo ještě dřív.
Reagovat
Davor1
Potkají se v letadle.
Reagovat
Dobry-den
Ale bavit se spolu nebudou.
Reagovat
blixa
Preventivně si nafackují.
Reagovat
Nancy_z
:DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist