Kvitová byla ráda, že v newyorském pařáku nehrála třetí set

28. 8. 2018, 22:56
Aktuality 3
Za dvaasedmdesát minut zvládla tenistka Petra Kvitová projít prvním kolem US Open. V nepříjemném horku a vysoké vlhkosti vzduchu byla ráda, že s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou nemusela hrát třetí set a po horší chvilce ve druhé sadě vyhrála 6-1 a 6-4.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

"Výsledek vypadá jednodušeji, než byl skutečný průběh. Ve druhém setu se oklepala, šla do míčů agresivně a já trochu zvadla. Naštěstí jsem udržela koncentraci. Fakt jsem se v tom pařáku snažila nejít do třetího," oddechla si Kvitová.

Po rychlém průběhu první sady se druhý natáhl, jelikož v něm Kvitová prohrávala 1-4. Na slunci tak možná setrvala déle, než musela. "Uvařená zase tolik nejsem, ale podmínky byly hodně náročné," řekla a dodala: "Věděla jsem, že bude teplo, ale ne, jak brutální bude. Čím déle jsme byly na kurtu, tím obtížnější podmínky na něm vládly. Při hře na ně nemyslíte, ale mezi balony cítíte, jak to žhne i z betonu."

O každé pauze si hráčky dávaly na zátylek ledem naplněné ručníky a snažily se ochladit. "Naštěstí jsme nehrály moc dlouhých vyčerpávajících výměn. I tak mě štvalo, že jsem si musela pořád utírat pot. Raketa mi klouzala v ruce," řekla Češka.

Ve druhé sadě se musela za stavu 1-1 vyrovnat i s pětiminutovou pauzou na ošetření divačky v hledišti. Po návratu na kurt Kvitová ztratila tři hry. "Spíš už po prvním setu tělo zvadlo, cítila jsem, jak se Yanina zvedá. Výborně servírovala a jakmile jsem povolila, už jsem to sbírala vzadu u lajny. Jsem ráda, že jsem to ustála."

V utkání nastřílela osm es, ale zároveň udělala sedm dvojchyb. "To tak občas bývá, necítila jsem servis úplně nejlíp," řekla Kvitová. Potěšující je, že ji neomezovalo rameno, kvůli kterému nedohrála v New Havenu. "Bylo v pořádku," kývla.

Výhra v prvním grandslamovém kole je pro Kvitovou letos pozitivní. V Austrálii a ve Wimbledonu se totiž hned po úvodním duelu loučila. "Psychicky jsem připravená. Uvidíme, jak všechno zvládne moje tělo. Snad se nerozpadne. Do New Yorku jsem se v posledních letech trochu zamilovala, tak snad nám ta láska vydrží."

Po Wimbledonu, který dvakrát vyhrála, říkala, že ji v prvním kole svazoval ruce stres. "Přemýšlela jsem o tom. Byla to pro mě svým způsobem pohroma. Člověk se snaží nějak poučit. Tady se necítím pod takovým tlakem očekávání jako v Londýně. Na předchozích turnajích jsem hrála slušně, což mě uklidnilo," uvedla.

O postup do třetího kola bude Kvitová hrát ve čtvrtek s Číňankou Yafan Wang. S devadesátou hráčkou světa se střetla jen předloni a v Pekingu vyhrála. "Nepamatuju se, ale jako vždy se bude zápas odvíjet od mého tenisu," řekla Kvitová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
"Do NY jsem se v posledních letech trochu zamilovala, snad nám ta láska vydrží."
Tak to je super, držím palce, ať vydrží!
Reagovat
FulnekUltras
čtvrtek, Číňanka a 33°C - vyděržaj pijaněr
Reagovat
Fandina
V některé předpovědi je i méně a přeháňky, které by to mohly zchladit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist