Kvitová je v Birminghamu ve finále, Šafářová jí vzdala

24. 6. 2017, 12:40
Aktuality 228
WTA BIRMINGHAM - Petra Kvitová už na druhém turnaji po vážném zranění prstů postoupila do finále. V boji o něj jí dnes na trávě v Birminghamu vzdala krajanka Lucie Šafářová, kterou limitovalo zranění stehenního svalu. O titul se Kvitová utká s Australankou Ashleigh Bartyovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová byla loni 20. prosince přepadena ve svém bytě a ještě týž den podstoupila náročnou operaci pořazaných prstů na levé ruce, ve které drží raketu. Minimálně půl roku neměla hrát, v ohrožení byla i její kariéra.

Sedmadvacetiletá česká tenistka se však na kurty vrátila už po pěti měsících a navíc ve velmi dobré formě. Již na svém druhém turnaji po návratu totiž neztratila ve čtyřech duelech ani set a na podniku WTA Premier v Birminghamu postoupila do finále.

Na své oblíbené trávě postupně vyřadila krajanku Terezu Smitkovou, domácí Naomi Broadyovou, světovou dvanáctku Kristinu Mladenovicovou z Francie a dnes i svou kamarádku Lucii Šafářovou. Porazila ji i v desátém vzájemném střetnutí, tentokrát se však na výhru příliš nenadřela. Na kurtu strávila 34 minut, než Šafářová kvůli zranění stehenního svalu vzdala.

Kvitová vstoupila utkání razantně a po čtvrt hodině vedla 5-0. Teprve pak lehce polevila, když o tři roky starší soupeřka čistou hrou poprvé uhájila podání a zažehnala hrozbu kanára. Poté odvrátila dva setboly a vypracovala si dokonce dvě šance na brejk, ani jednu ale nevyužila a Kvitová po 27 minutách uzavřela první set šestým esem.

Druhou sadu zahájila bronzová olympijská medailistka z Ria opět úspěšným brejkem a Šafářová, která v pátečním čtvrtfinále bojovala přes tři hodiny s Darjou Gavrilovovou, se v pauze mezi gamy rozhodla po krátké konzultaci s fyzioterapeutkou pro skreč.

"Hrát o titul po šesti měsících (od přepadení) je jako sen a finále si užiju," řekla dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová, jež s českými soupeřkami vyhrála i 22 zápas kariéry.

"Lepší návrat, než jaký teď prožívám, jsem si ani nemohla představit. Paříž byla trochu podivná a zvláštní, nedokázala jsem tam zahrát na maximum," připomněla Kvitová svou premiéru na Roland Garros, kde porazila Boserupovou a ve druhém kole podlehla další Američance Bethanii Mattekové-Sandsové. "Takže jsem šťastná, že jsem schopná předvádět dobrý tenis tady. A ruka je v pořádku, nemám žádné bolesti, což je ta nejlepší zpráva," dodala.

Ve finále čeká Australanka Bartyová
Na birminghamské trávě, kde startuje na divokou kartu, bude Kvitová útočit na jubilejní 20. titul. Ve finále je poprvé od loňského listopadu, kdy se radovala z triumfu na Elite Trophy v Zhuhai.

Poslední soupeřkou Kvitové v cestě za titulem bude Ashleigh Bartyová, kterou v jediném vzájemném střetnutí před pěti lety na French Open smetla 6-1 6-2. Australance však tehdy bylo jen 16 let.

"Na French Open mi dala tvrdou lekci, vytřela se mnou podlahu. Snad to teď bude opačně," zavzpomínala vítězka wimbledonské juniorky z roku 2011 Bartyová.

"Ashleigh má skvělý cit pro míč. Hodně mění hru, bude zajímavé s ní hrát, protože nikdy nevíte, jaký úder vytáhne," těší se pětinásobná fedcupová šampionka Kvitová na finále. "Moje hra bude stejná jako vždycky. Budu se snažit hrát rychle a agresivně a ukázat se na podání. Doufám, že mě zase podrží," dodala.

Jednadvacetiletá Bartyová, která se před rokem k tenisu vrátila po dvouleté 'odbočce' ke kriketu, bude bojovat o svůj druhý a dosud nejcennější titul. Ten první slavila letos v březnu v Kuala Lumpur. 

Bartyová stejně jako Kvitová v Birminghamu porazila dvě české tenistky, když v úvodních dvou kolech vyřadila Markétu Vondroušovou a Barboru Strýcovou. Dnes zdolala 3-6 6-4 6-3 i světovou čtrnáctku Garbiñe Muguruzaovou a připsala si svůj první skalp hráčky Top 20. Hráčku elitní padesátky porazila teprve počtvrté.

• WTA PREMIER BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 885.040 dolarů
sobotní výsledky (24. 06. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (7-ČR) - Šafářová (ČR) ... 6-1 1-0 skreč Š.
Bartyová (Austr.) - Muguruzaová (5-Šp.) 3-6 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

228
Přidat komentář
aligo
nemá někdo funkční stream na youtube na petru?
Reagovat
sprchon
Reagovat
svetova.dvojka
https://www.youtube.com/watch?v=YD3NK8F36A0
Je tam i chat , můžeme diskutovat...
Reagovat
aligo
myslíte že se bude hrát, když tam prší?
Reagovat
Krisboy
Jestli prší, hrát se určitě nebude.
Reagovat
aligo
:D no nepovídej :D myslím jestli nevíte jak to tam má být s deštěm dnes? :D
Reagovat
sprchon
Nemá pršet. Až příští tejden... ;)
Reagovat
sprchon
Neprší
Reagovat
PetaM
http://www.accuweather.com/en/gb/birmingham/b5-5/minute-weather-forecast/326966

Pokud bude pršet, tak by mělo jen od 13:05 do 13:16 (pro nás je to od 14:06 do 14:16) :)
Reagovat
sprchon
Nech to tam vyhra cele
Reagovat
brixner
Vlastně ani nevím, jestli jsem překvapen, že jsi s tím začal právě Ty...Před cca pětatřiceti lety by moje i Tvoje šance na návštěvu podobné destinace byla tak 1:1000, Fulnek, Sval, Magerka, Bábinka a jim podobní, to jistě potvrdí! No a dnes? Nejde ani tak o konexe nebo být potomkem nějakého strejdy na ÚV KSČ,fakt ne! Dneska stačí dát dohromady cca 120 táců,partu lidí a vytýčit si cíl-a můžeš vyrazit i Ty!Docela tvrdě pracuju,nechlastám,neberu drogy,sousedky mi dávají zadara,alimenty neplatím,hypo nemám,nedlužím nikomu ani pětník,domluvím se třemi jazyky-chlape,co ještě chybí pro to,abych si udělal výlet tam,kam mě to táhlo od dětství?Aha-prachy?Víš,ono to jde i třeba takhle-pokud zjistíš a pojmenuješ věci,které k životu nutně nepotřebuješ,můžeš si ty prachy prostě šetřit(vím,ne každý tu možnost má)a najednou zjistíš,že můžeš vyrazit de facto kamkoli!Co máš za telefon-S7 nebo iPhone7?Já mám starou Nokii 6300!Pointa? 20 táců ne ušetřených,ale NEVYDANÝCH za kravinu!Tohle je jedna z cest!Znal jsem kuřáka,co kouřil 60 denně a jednoho dne se na to vysral,prostě už nemohl.Denní dávku prachů si dával do sklenice od okurek,jako silný závislák 4 měsíce trpěl jako zvíře,deprese ho málem stály manželství!A víš,co se stalo?No za rok mi poslal selfie ze Skywalku!Chci tím říci,že když něco chceš a něco tomu podřídíš,není moc věcí,které bys nemohl!Dvě věci jsem v životě nepoznal-žárlivost a závist...Ale neber to osobně,příteli;-)
Reagovat
brixner
A fakt velmi, velmi mimochodem - nejsou to TY Himaláje, ale TEN Himálaj! A podobný zážitek můžeš mít i třeba v Alpách nebo Dolomitech, na tohle našetříš dneska za tři měsíce-prací!
Fricku, pracuješ? Jak hodně? Baví Tě práce? Uživí Tě? Máš možnost si něco ušetřit? Chceš to? Na podzim mi klidně můžeš poslat selfie z úpatí Matterhornu anebo mít v ruce banán a kolem krku kozatou Thajku:-))
Reagovat
brixner
V roce 1993 jsem osobně mluvil s Jimmy Connorsem a Petrem Kordou v Praze(Goran zmizel hrozně rychle v zákulisí), od Connorse mám dodnes tenisák s otiskem strun z jeho rakety...Byl to zážitek, fakt že jo! A nestálo to moc, jen jsem si prostě řekl-chci to a zkusím to! Když něco chceš, je veliká šance, že to prostě klapne! Nepotřebuji nikomu nic dokazovat!
Reagovat
a.magerova
A navíc.... nevím máš-li to stejně jako já, ale.... pokud si já uskutečním a prožiju NĚCO OPRAVDU NÁDHERNÉHO a jsem ochotna o tom někomu říct.... je mi celkem jedno, jestli tomu okolí věří.... prostě vím to já a to je pro mě směroplatné... ;-)
Reagovat
A.R.R.
Frick nepracuje, proto sedí doma a vymýšlí kraviny a závidí těm co "mají".
Reagovat
brixner
Tohle mi připomnělo to legendární:"Když vy břízolit, tak my...my...kachličky, táák!" Prostě někdo něco chce, druhý to chce víc, třetí ještě víc...no a proč by na konci toho "řetězu" nemohl být zrovna Fricek, čumící s ksichtem staženým do přeodporné grimasy při žraní hnusu, plného černého chilli, co se pro jeho tlamu tvářil vábně ale ouha a s výhledem třeba na Popocatépetl? Jak bych mu to přál! Jde jen o to hledat a najít tu správnou možnost a využít jí, co to dá! Nechci moralizovat a blejt sračky o tvůrcích vlastního štěstí, tohle kdybych řekl sousedce, co má svýho buvola věčně v putyce, sedícího u blikajících bedniček a stále se měnícího ze skvělého štráfka před oltářem v bečku sádla s křečákama jako kowbojský lasa, tak sklapne hnáty jako myší pastičku, dostanu kopanec do hlavy a přistanu až před Čendovo boudou! Od něj bych, samosebou, dostal uslintanýho hubana:-)) Raději budu držet tlamu a dám si litr z výplaty nebo dávky měsíčně na stranu! A za rok? Voalá - dřepím na Kanárech a smáčím sosák v Piňakoládě za 3.99 ojro!
Magerka má pravdu, pokud si člověk opravdu v palici srovná priority, může mít věci či zážitky, které mu strýc Gůgl prostě nedá a to může myš u PC uklikat až do mrtvolna...
Reagovat
blixa
Frick a práce jsou dva protipóly. Typickej dávkař, kterej je nasranej na každého kdo mu nechce "sypat". Proto tak běsní s tím "Monakem" :D
Reagovat
misa
Jsou lidí, kteří se rádi poslouchají, v internetových diskuzích potom ekvivalentně ti, co se rádi čtou.
Reagovat
Frick
Věříte mu ty Himaláje nebo si myslíte, že to je jen takovej "hospodskej báchorkář"
Reagovat
a.magerova
S vírou to nemá nic společného.... vím, že tam byl.

--------------------------------------------------
Poznámka pod čarou:

Můžu věřit, že se polepšíš, ale napsat: " Vím, že se polepšíš." - to zatím fakt nemůžu... :-P
Reagovat
Dobry-den
tipuju 6:4 6:1. Víc jak 8 prohraných gemů bych bral jako zklamání. Tak se ani neopovažuj...
Reagovat
aligo
-_-
Reagovat
Frick
Dobrý den.
Reagovat
FulnekUltras
rouhači
Reagovat
Frick
Jak vnímáte zisk WTA titulu (ne 125k!) - je to třeba pro vás měřítko, zda ta sezona byla úspěšná či ne, resp. zda je to "nutné minimum", pro to, aby se sezona dala hodnotit alespon trochu pozitivně?

Já bych to asi nejlépe specifikoval tak, že když je výsledkově úspěšná sezona bez titulu, tak je to úspěšná sezona a kaňkou.

Např. u Lucčiny dozajista úspěšný sezony 2014 absence titulu skutečně dosti křičela, to stejný jako u Báry již od sezony 2014 - tam je to skutečně diagnosa.

Naopak zase bych nechtěl říkat, že je sezona úspěšná jen kvůli tomu, že vyšel jeden turnaj.

Tj. Jakkoliv byla Praha krásná, tak Lucčina sezona 2016 se asi nedá honotit jako kdovíjak úspěšná. I když si odmyslíme marodění na lednu až únoru.

No a třeba Katka se asi taky bude muset výsledkově o něco zlepšit, aby v rámci sezony 2016 převažovaly pozitva. Shenzen neni absolutorium.

No a obecně - máte radši vrcholy a nezdary nebo nudnou stabilitu?
Reagovat
smazaný uživatel
tady je presne ale videt, ze vlastne vubec nevnimas samotny tenis. Sezona, tituly, bodova maxima.. :-))) Zajici se pocitaji az po honu, tedy tituly az v zaveru kariery. Uspesnost jednotlivych sezon samozrejme muze byt (a logicky taky je) sice vycislena, ale subjektivne ji uplne jinak vidi hrac na okruhu zacinajici, ktery svoji hru i osobnost teprve sklada, jinak ten koncici, ktery se uz rozklada. Jinak hrac po nemoci, zraneni ci jine pauze se vracejici. Jinak ji vnima megahvezda a uplne jinak placal do poctu. Nekdo dokonce vnima sezonu jako uspesnou na zaklade sveho osobniho stesti. Nekdo treba kvuli prekonani nejake osobni (herni, psychicke) bariery... Pocit uspesnosti (spokojenosti) zvenci prece nemuzes diagnostikovat. "Diagnosa" jsou tvoje uspesne sezony s kaňkou, leda tak... ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Pěkně napsáno.
Reagovat
George_Renel
Přesně tak. Je to prostě jako v životě.
A když někdo ví o životě prd, těžko může cokoli posuzovat. .-)
Reagovat
Frick
Možná jsem se nevyjádřil přesně - myslim to z pohledu fanouška.

U hráčky samotné se samozřejmě může míchat tuna věcí na rozhraní profesního x osobního života, který my jako fanoušci neumíme posoudit, resp. to není ani náš byznys.
Reagovat
Frick
Z pohledu fanouška je ten titul zkrátka fajn, protože ta jeho favoritka nekončí, aspoň třeba ten jeden turnaj za rok, tak, že odchází bez fanfár do šatny, případně plní vedlejší roli na vítěznym ceremonálu.
Reagovat
George_Renel
Vždyť ty teď píšeš o sobě a ne o tom co na začátku, o sportovci.
Vůbec ničem jsi neporozuměl. Ale tak, nepřekvapí to.
Tys totiž ten, co ví o životě ten prd.
Reagovat
Frick
Já to psal od začátku o hodnocení sezony z pohledu fanouška.
Reagovat
horska.kraslice
Kterého? Zprůměrovaný fanoušek totiž neexistuje.
Reagovat
svetova.dvojka
Ten majitel toho vepřína na místě kde stával koncentrační tábor kde byli fyzicky týráni a mučeni hlady a zimou Romové z českých a německých zemí, to tedy také musí být nějaký morální gigant..., koneckonců jak je u bílých gádžů zvykem morálka 0% , prospěchářství 100%, za ten svůj prasečinec chce takové peníze, jako kdyby vlastnil nějaký interhotel, tohle hnusné a prospěchářské chování to u některých bílých gádžů nikdy nepochopím, nejde o uctění památky obětem holocaustu, ale je to o to, dostat 3x víc než jakou hodnotu má ten prasečák tfuj...
Omlouvám se.
Reagovat
Jabadu
Co tady vyšiluješ. Přece už několik let se ví, že stačí zajít za Bohoušem z Bratrstva kočičí pracky a z něho pak vyjde neohrožené, rozhodné a chlapské:
"Možná ..."
:-)
Reagovat
poutnik
Neomlouvej se a nepiš sem co tu nepatří. Pol. diskusí jsou na netu mraky.
Reagovat
FulnekUltras
Prasečák zachovat - a poblíž postavit důstojný pomníček pro onanisty.
Reagovat
Mac
no vidis, diky cikanun se hodnota pozemku ztrojnasobila. to se jen tak nevidi...
Reagovat
svetova.dvojka
majitel je prachobyčejný prospěchář, čekal 27 let , řeší se to už od revoluce..., za to dobu se ta částka dostala už do astronomických výšin..., kdyby se to vykoupili hned v roce 1990, stálo by to pár miliónů, dnes údajně 300 míčů..., a o rasismu ani nemluvím, kdyby někdo postavil prasečák na místě koncentráku, do kterého by byli zavlečeni bílí gádžové, tak ten prasečák je do minuty zbouraný..., takhle na tom tak akorát parazituje ten majitel. :-(
Reagovat
Frick
Přišlo vám, že by Lucka skrečovala dneska s každou nebo mít tam třeba Barty, tak by to zkoušela urvat?
Reagovat
FulnekUltras
Lucka už asi cítila, že to dneska právě s Petrou nemá cenu přepínat - ve srovnání s tím, aby byla ok pro Wimbl. Ash by tak suverénně první set nevyhrála, takže možná... NAŠE reprezentantky proti Aussie nikdy nevzdávají! ;)
Reagovat
Frick
http://www.jenpromuze.cz/mixer/26255-fotospecial-nejvic-sexy-fotky-z-vezenskych-archivu?page=0,3
Reagovat
Frick
https://twitter.com/narodnitym/status/878656420287262722
Reagovat
Mayo
Skvele Péťa! Na Wimby bude nezastavitelna (: a s ňou aj Novak Djokovic ako v 2011 či 2014 (:
Reagovat
aligo
Ale Peťa by si chtěla letos zatancovat s Rogerem
Reagovat
Mayo
To by nebolo ono
Reagovat
a.magerova
Ale bolo... :-))
Reagovat
FulnekUltras
nech KTOŽE dá... ;)
Reagovat
Frick
Přidal 17. a o po pár hodin později i 18. výhru na ITF v řadě :o)

Nechtěl bych ho dostat ve Wimblu.
Reagovat
EllNino
Ryba je na GS tradičně slabí jako čaj ...
Reagovat
EllNino
Na Wimbledonu byla ve 3. kole 2015, na US Open 2008 a 2009, jinak samá 2. a 1. kola
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/patre-kvitova-birmingham-po-semifinale-d9n-/tenis.aspx?c=A170624_161510_tenis_ten
Reagovat
FulnekUltras
Výhra zítra nad Barty by už byl doslova SEN...
Reagovat
EllNino
právě zajistila Lucce Šafářový nasazení ve Wimbledonu :)

Jinak teda masakr zápas, CiCi nehrála nějak zle, ale Jule byla v Petřině módu, Jak Kulče, tak Petře, bych titul z travičky moc moc přál :) ...
Reagovat
misa
Tak snad nedostane do 1. kola Barty nebo třeba Julču.
Reagovat
EllNino
no ... ono by bylo lepší radši ani nepsat, koho by neměla dostat, protože těch jmen, co můžou na trávě překvapit je fakt hodně ... :D
Reagovat
misa
Tak ať tam aspoň hraje :)
Reagovat
tommr
hlavní je, že nedostane Petru, Karolínu nebo Báru ... :)
Reagovat
dunphy
Ne, není.
Reagovat
smazaný uživatel
A co Markéta?
Reagovat
Frick
No, pořád je tam Azarenka...
Reagovat
horska.kraslice
No, právě. Být nasazenou je v letošní sezóně skoro tak rizikové jako být nenasazenou.
Reagovat
Frick
Tak to zase ne. Navíc - zatím se neukázalo, že by byla tak nebezpečná.
Reagovat
horska.kraslice
Já bych si vůbec nedovolila Azarénu podceňovat. Zatím si po návratu potrénovala, osahala si trávu, a vůbec nejsme schopni odhadnout, jak na to teď vletí :-(
Reagovat
Frick
Ale tak já nenapsal, že se snadno porazí - jsem napsal, že se neukázalo, že by byla tak nebezpečná. Narozdíl třeba od Petry.
Reagovat
horska.kraslice
Ale ona hrála na Mallorce teprve první turnaj po návratu. Petra si totéž odbyla na RG a taky to tam nevypadalo nadějně, a jak se teď vybarvila.
Reagovat
Frick
No rozhodně Petra na RG vypadala nadějnějc než Azarenka na Mallorce.
Reagovat
horska.kraslice
Cože? Vyhrála nad slabou Boserup a pak ji vyklepla specialistka na debl.
Reagovat
Frick
Vyklepla... bylo to v obou TB o dvou míčkách....

Jo, Konjuhová, ta Azarenku vyklepla.
Reagovat
horska.kraslice
Ana nazazená sedmička, hráčka první třicítky. Bětka kvalifikantka ani ne ve stovce.
Reagovat
George_Renel
Kdyby si to nevymrčela, tak vyletěla již v 1. kole s Japonkou.
Reagovat
Frick
No hlavně kdyby Ozaki nebyla super-labilka. Jako pohřbít tripple MB na servisu je výkon.

Prostě Azarenka neukázala svou nebezpečnost. To neznamená, že ve Wimblu nebezpečná nebude, ale na Mallorce nedala důvod si to myslet. Petra to v Birmu dává celkem jasně.
Reagovat
horska.kraslice
Naopak, Azaréna jen připomněla, že rejstřík jejích zbraní, které používá pro dosažení výhry, je mnohem širší než jen tenisová hra. Známe ji, ne? I proto je nebezpečná. :-(
Reagovat
Frick
Na centru bude mít v tomto smolíka :-D
Reagovat
horska.kraslice
To jo :-), ovšem ona má bohužel další zbraně pro znervóznění soupeřky a neváhá jich použít.....
Reagovat
FulnekUltras
Hejkalův čas už vypršel ;)
Reagovat
horska.kraslice
Přání otcem myšlenky.
Reagovat
misa
zajistila precizním výkonem Lucii nasazení ve Wimbledonu :)
Reagovat
brixner
Samozřejmě jsem viděl kulový...Ale fakt jsem to tomu Rafanovi hrozně přál, no zmrskal to tam všechno docela brutálně!
Vím, jsou velikáni, co získali třeba kalendářní Grand Slam, nebo Jimbo se svými 107 tituly, nebo malý Ken ve čtyřicítce, nebo Feteje No.18...Osobně hodnotím Rafův desátý titul z Paříže jako nejhodnotnější tenisový výkon všech dob!!!
Reagovat
a.magerova
Rafa opravdu super a celkem se TO i čekalo... ;-)

Ale co se fakt nečekalo....

https://sport.aktualne.cz/tenis/smutny-pohled-na-sampiona-djokovic-na-kurtu-odpojil-hlavu-i/r~1140082c4bc311e7b0440025900fea04/
Reagovat
lars
Treba ho Becker "namocil " do nejakeho sveho dluhu :)
Reagovat
brixner
No jo, obrovská krize...Nikdy jsem Srba rád neměl, ale teď je mi ho tak nějak zvláštně i líto, šampion to je bez debat!Stejně mi bylo líto Samprase, když ho při posledním Wimblu šoupli na zastrčený kurt-TVLE, sedminásobného vítěze!! Až se tahle Big 4 rozpadne, ATP se vrátí do časů Gugy, Costy, Ferrera, GS vítězové se budou střídat, na dominanci Rogera, Rafy a Srba prostě z dnešní generace nikdo nemá...
Jdu se proběhnout s Čendou, nemůže se mě nabažit, radostí mi i pohcal nohu a sople z něj lítaly jako rachejtle:-) On ten prasák vopích fenu z vedlejší vesnice, takže je docela možné, že to bude mít následky;-) Ale aspoň hopnul na RTW, je mazanej, to já skočím po všem:-) Šel jsem už s voholenou hubou k Větvemu pro kus žvance, za mnou se táhla kolínská Burberry Man a jedna sousedka mi hned předvedla Downblouse při mytí voken! Celej rok je má zasraný a zrovínka teďkonc je meje! Některý věci fakt nikdy nepochopim...:-)
Reagovat
a.magerova
Voba stejní... :-P

Jsem si i musela nastudovat, jak to máš ty... takže: pokud se budeme bavit o kontinentech, tak jsi zůstal jakože "doma", aaaale pokud se budeme bavit o světadílech, tak jsi též zabrousil do "vedlejší vesnice"... o následcích jsi ve svém širším díle nepohovořil, takže tam zatím dost tápu... :-/

https://www.youtube.com/watch?v=VsXTlDQguBA

Česká geografická škola obvykle rozlišuje dva pojmy: kontinent a světadíl. Kontinentů je v tomto pojetí pět ? Afrika, Eurasie, Amerika, Antarktida, Austrálie. Jsou definovány jako rozlehlé, souvislé části souše obklopené oceánem a tvořené pevninskou zemskou kůrou.

Za světadíl se pak považuje oblast se samostatným historicko-geografickým vývojem. Světadílů je sedm - Afrika, Evropa, Asie, Severní Amerika, Jižní Amerika, Antarktida, Austrálie.
Reagovat
brixner
Na každým světadíle mít sousedku...
Tohle Tě nenapadlo, má milá?
No mě jo a hned!
Samosebou zpáteční letenky za předzvěst výborně vykonané práce!
Já bych se snažil, až bych se usn(m)ažil!
Na jih do iglů plamenomet-abych tam mohl eventuelně tu potřebnou a zdlouhavě hledanou díru kapánek sežehnout:-))
A byl by vode mě klid!
Ale tohle mi Ty nedopřeješ, takže vo to strah nemam:-)
Reagovat
Kozoroh
Můj názor je, že nad kalendářní GS nic víc není. Hráč potřebuje ovládnout všechny čtyři majory, všechny povrchy a nesmí zaváhat. 10 FO titulů je impozantní záznam, ale ukazuje dominanci jen na tom jednom konkrétním GS, který hráči vyhovuje.
Reagovat
brixner
Člověk si na chvilku vodskočí za humna a tady je peklo! Ten malér s Petrou jsem, přiznám se, viděl docela černě - tedy v rovině délky rekonvalescence a možná i psychiky...A teď jí posekaj trávníky a ona zase řádí jako Fredý Krůgr, no to mě fakt poser!! Mám z toho ohromnou radost, když se teď Kong vláčí s bubnem, mohla by Petra patřit mezi velké favoritky a možná...kdo ví;-) Zajímavé jsou teorie z jiných serverů, např. o tom, že se Petra fikla, aby zakryla doping...No qurva, copak to je Ruska ze Sibiře?
Fricek, co jsi vo tom vyšťoural? Máš to vošéfovaný?
Reagovat
freeteepek
Petra po zranění přestala chybovat. Např. na síti je skoro stoprocentní zatímco dřív měla stěží 50%. Už nedělá laciný chyby. Zřejmě je teď hodně v klidu. Ráda, že zase může hrát tenis nemyslí na píčoviny. ale ani se zbytečně nestresuje:-)
Reagovat
FulnekUltras
hodně trefné ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to nespadlo z nebe, Petra menila svuj projev i hru preci uz pred zranenim (a po rozchodu s Cermakem hrala paradne.) Podle me ted naskocila presne "tam, kde koncila" a take se v tomto smyslu i vyjadrovala. Urcite si "uklizela v suplickach" i behem sve nucene pauzy, to je prirozene. S prerovnavanim zacala urcite uz i behem svych citovych otresu v osobnim zivote. Pusobi na me jinak nejen na krtu, ale i pri rozhovorech a ma dokonce jiny vyraz ve tvari, jiny usmev. Osobne tipuju a blizi se tomu vekem, ze Petra uz "vi".. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
na kurtu, jeeeee...
Reagovat
ludmilaosfka
Vnímám to podobně. Má nějak hezčí pohled, trochu hlubší. Srovnala si důležité priority.
Reagovat
horska.kraslice
Jenže pak přišla únavová zlomenina a nucené léčení, nevědělo se, na jak dlouho to bude, na to se teď trošku zapomíná. K přepadení došlo v době, kdy byla doma s ortézou. Přepadením se to ovšem dostalo do nových dimenzí.
Reagovat
EllNino
aspoň jí ta noha pořádně srostla
Reagovat
horska.kraslice
To snad ano.....:-)
Reagovat
a.magerova
Jo Fricek už tu dal jakýsi článek o policejní verzi či co, že se pořezala při krájení zeleniny, takže neboj, Fricek je na stopě nebo na stropě.... :-)))
Reagovat
VlS
Aby neskončil pid podlahou, nebo na větvi :-)
Reagovat
a.magerova
https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%AD%C4%8F
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby Fricek misto bulvaru cetl severske detektivky, davno uz plynare ma! A nebude se hlavne divit bezne policejni praxi. Kazdy pouceny prece vi, ze pri zahajeni prace vysetrovatelu svola sef uvodni poradu a na ni hazou na tabuli vsechny napady a verze, vyjadri se uplne kazdy a muze jit o sebekrkolomnejsi ptakovinu jako je (nebo neni?) treba ta zelenina. A postupne se sbira dukazni material, podle ktereho se vsechny nahozene moznosti i nemoznosti vylucuji nebo dale sleduji! ;-) .. :-)))
Reagovat
dadaft
gratulace Ash, parádní záležitost

první set nebyl o čem, Garbine podávala jako mašina, zatímco Ashleigh se plácala někde kousek nad 40%.
na začátku druhého setu přišel trenér a laserově přesnou analýzou načrtl herní plán -- 1/ plné soustředění na první servis, procenta musí jít nahoru, 2/ když je možnost zatlačit přes forhend, je třeba zatlačit, hrát agresivně a diktovat -- a navíc se nebát jít do forhendových soubojů, z kvalitativního srovnání forhendů vyšla Garbine mizerně, 3/ pokud je potřeba hrát technické údery, je třeba se do toho jak se říká položit, hlavně bekhendový čop, to nemůže být žádný polo-čop, ne, slajs musí míček nekompromisně roztočit,,,,,,,,,,,,,,,, a Ashleigh tak začala hrát,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a vyhrála. )))))))))))))))))
topspinovým forhendem, nesmírně razantním a silově stlačeným nízko nad síť, a slajsovaným bekhendem Muguruzu rozebrala na šroubky.
((( agresivní forhend a čopovaný bekhend hrála Steffi )))

nu Ashleigh Barty, zítra si zahraješ s nejvyšším travařským levelem ve finále Premier.
gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Winnery x UE 26:18 u Ash a 19:18 u Garbi.
Reagovat
horska.kraslice
Hm, tady to vypadá na ideální kombinaci - trenér provede precizní analýzu a načrtne přesný plán + hráčka je tvárná a schopná to do puntíku splnit, a taky to splní.
Reagovat
tommr
ve finále se jim to ale doufám zasekne ...
Reagovat
horska.kraslice
A když tak si přisadí Vaněk motivátor :-)
Reagovat
tommr
já jsem vlastně ještě ani jednou neviděl Vanka při OCC Petry ...
Reagovat
EllNino
tak zatím neměl možnost :) Na GS je to zakázané a tady si ho ještě nezavolala a snad ani nezavolá :)
Reagovat
tommr
jj snad nebude důvod k OCC ani ve finále ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Velké finále a pro neutrálního diváka jistě čistý požitek, čili ein pures Vergnügen, jak říkáme coby nucení eurofakturanti... ;)
Reagovat
Aussie
A to Ashleigh začínala u kouče, o kterém jsem neměl moc dobré mínění, u Jima Joyce v Richlands. Na štěstí tam nezůstala. Náš syn totéž. Jakmile odešel, už se dostal do juniorského výboru ve státě QLD. Potom si ale zranil záda a musel tenisu nechat.
Ashleigh je řekl bych ten typ, co na zranění moc trpět nebude. Taková podsaditá, krátká. Přitom vůbec nemá špatný servis. No, uvidíme...
Reagovat
FulnekUltras
už teď hodně komplexní hráčka - myslím, že o nástupkyni Sam máte postaráno
Reagovat
George_Renel
I po prvním setu jsem si říkal, že lepší soupeřkou pro Petru by byla Španělka. Loňské RG byla nehorázná haluz.
Reagovat
tommr
jj taky jsem si přál do finále Muguruzu. Hra Bartyový Petře nebude vůbec sedět ...
Reagovat
Frick
Ale jdi ty brepto. Prohrát s nějakou kriketářkou. To tak. TO TAK!
Reagovat
FulnekUltras
o to větší bude případná radost z titulu
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda. První výhra nad hráčkou top 20.
A zítra stačí titul z deblu, double být nemusí :-)
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
Dobry-den
Petra je zase o krok blíž účasti na Turnaji mistryň. Kdo by to byl ještě před měsícem řekl?

Bohužel zdraví Lucky mi dělá starosti. Ale na debl ve Wymbledonu snad bude fit.
Reagovat
Frick
Dobrý den.
Reagovat
UnrealTom
Doufám že to Peťa dotáhne přeju jí to:)
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/fergana-itf/2017/wta-zeny/

Zaregistrovali jste to? Podívejte se do pavouka. Něco vás tam dost možná překvapí.
Reagovat
EllNino
Probral ses...
Reagovat
aligo
myslíte Veru?
Reagovat
bIbec
možná Kuzňu, že tam hrála kvaldu.
Reagovat
EllNino
to není Světa, jojo myslel jsem Bepu
Reagovat
bIbec
ale jde o to, co myslel Frick? Těžko říct.
Reagovat
blixa
"Frick" a "myslel" ? Ryzí oxymóron ! ;-)
Reagovat
bIbec
protože by mi přišlo divný, kdyby fricka ta Věra zajímala. Možná tam hrajou nějaké hráčky z Monaca, nebo třeba tam někdo vypadá dobře v plavkách nebo tak něco.
Reagovat
Frick
Tak probral. Článek žádný, expreska taky nic. Poslední zmínka o ní ta březnová skreč.

Nino, ty ses zmiňoval v komentářích někde?
Reagovat
PetaM
Já to viděl na fejsu :)
Reagovat
EllNino
myslím, že to tu někdo psal, a viděl jsem to na tennisforu myslím :) každopádně to už asi nevypadá na nějaký velký comeback
Reagovat
misa
To určitě ne, v září bude mít 33. narozeniny.
Reagovat
Frick
Co mne ale mrzí je to, že šance Lucky na nějaký titul jdou poměrně dolů.

Obávám se, že až do US Open se šance blíží nule - vidim to na Wimbledon, Rogers Cup, Cinci (NH? - ale tam stejně to vyhraje Petra), USO...

Pak by byla chvíle pravdy, zda by chtěla hrát Quebec... Samozřejmě - bylo by to 100x lepší než to stupidní, zasr... Tokyo (Premier)...
Reagovat
PetaM
Lucka vyhraje USO. A už nepruď.
Reagovat
Frick
Trochu jsem si maloval, zda by třeba nechtěla zkusit nějakou powimbledonskou antuku, ale bohužel.
Reagovat
misa
To určitě ne, musí odpočívat.
Reagovat
Frick
Asi jo, no. Ostatně, ta přestávka mezi Wimbledonem a Rogers cupem je o týden kratší než byla předloni (loni to bylo specifický z důvodu LOH).

Nevim, no. Možná je to s tim titulem taký (když to přeženu) "fetiš". Ale nic naplat - pokud se turnaj nevyhraje, tak turnaj zkrátka končí tim zklamáním z porážky.

Tak ale třeba fakt ta Lucka trochu přišla tim INTum znova na chuť. 110 + 180 + 110 (= 400 b.)... rozhodně se nedá říct, že by jí to nepomohlo. Nepřál bych si, aby zase všechno nechávala na Moskvě. :-D
Reagovat
Frick
Ale tak zase - proč by pro Lucka i ta "tisícovka" musela bejt nedostupná. Vyhrála to Carla, vyhrála to Belinda, vyhrála to Vesnina...
Reagovat
Frick
Hlavně ta Carla. ta Carla.
Reagovat
tommr
se díky postupu do semifinále v Birminghamu dostala na 34. místo v žebříčku což by jí mělo stačit na nasazení ve Wimbledonu, protože minimálně Serena Williams a Siegemundová nebudou ve Wimbledonu hrát ...
Překazit by to ale Lucce mohla ještě Bellisová pokud by získal titul v Mallorce ...
Reagovat
d@ve
Tak to Julie uhrála velmi snadno. :)
Reagovat
tommr
jj Goergesová se zdá být v dobrý formě ... :)
Reagovat
tommr
se už zase začíná posouvat žebříčkem směrem nahoru. Zatím má jistej posun na 15.místo. Pokud by se jí podařilo získat v Birminghamu titul posunula by se na 12. nebo 13. místo podle toho jestli by ve finále porazila Bartyovou nebo Muguruzu ...
V letošní Race se už Petra dostala do první stovky i když ještě nemá odehraný ani dva celý turnaje ... :)
Reagovat
bIbec
(1)Kerber v BYE
(wc)Broady v Kr. Pliskova
Putintseva v Q
(16)Gavrilova v BYE
(10)Ostapenko v BYE
Suarez Navarro v Makarova
Q v Siniakova
(5)Konta v BYE

(3)Ka. Pliskova v BYE
Riske v Cornet
Q v Peng
(15)Bacsinszky v BYE
(9)Mladenovic v BYE
Zhang v Q
Konjuh v Q
(7)Kuznetsova v BYE

(8)Radwanska v BYE
Goerges v Bellis
Bouchard v Strycova
(11)Muguruza v BYE
(14)Pavlyuchenkova v BYE
Babos v Mertens
Tsurenko v (wc)Watson
(4)Cibulkova v BYE

(6)Wozniacki v BYE
Osaka v Q
Q v Kasatkina
(12)Vesnina v BYE
(13/wc)Kvitova v BYE
Lucic-Baroni v Niculescu
McHale v Q
(2/wc)Halep v BYE
Reagovat
milik254
vualá, Petra proti Simoně ve třetím kole, to bych si dal
Reagovat
PetaM
Ty jo, jsem nevěděl, že Petra hraje v Eastbourne :D
Reagovat
EllNino
škoda, Bára je první nenasazená no ...
Reagovat
tommr
ale los má lepší než nasazená Petra ...
Reagovat
d@ve
Jsem i tak moc rád za to SF a průběžný 34 místo. Hrála jsi tam moc pěkně a je to dobrý závdavek na Wimbledon. :) Jen se dej prosím do té doby do pořádku. Aby byl aspoň titul z debla. ;)
Reagovat
misa
Byly to dva krásné travnaté týdny :)
Reagovat
horska.kraslice
Souhlas.
Reagovat
d@ve
Jo jo, Lucka nás příjemně potěšila. Zaslouží si pochvalu. :)
Reagovat
bIbec
Petra bude hrát i Eastbourne. Tak snad se tam moc dlouho nezdrží. Určitě má na to, uhrát ve Wimbledonu slušný výsledek, tak by byla škoda, kdyby se před Wimbledonem nějak vyšťavila nebo tak něco.
Reagovat
bIbec
snad si zahraje 2. kolo proti Niculescu. To by byla tutovka. Ale i Mirjana by Petru mohla dát.
Reagovat
tommr
docela mě překvapuje, že se Petra z Eastbourne neodhlásila když v Birminghamu došla tak daleko. Zřejmě ale dává přednost zápasům před tréninkem. S ohledem na los jich tam ale stejně asi moc neodehraje ...
Reagovat
bella
Ty jsi fakt mimon nesmirny :). Nevidis, jak uzasne hraje???
Reagovat
PetaM
Naposledy Petra Moniku v Eastbourne úplně zničila :)
Reagovat
milik254
Proč by se vyšťavovala? Z těch tří zápasů a jednoho setu, co zatím hrála tenhle týden?
Dva až tři nebo čtyři zápasy příští týden ji taky moc nevysílí, těžko si představit, že by Petra na trávě hrála tři hodiny jeden zápas
Reagovat
Ondra979
tak spis nez o fyzickou unavu jde o ruku, aby ji nepretizila ale snad jeji tym vi co dela
Reagovat
dadaft
tohle by mohl bejt super zápas
základ milá Ash je nepolevit, několika gemové výpadky proti Mugu neprojdou.
ale zatím fajn.
Reagovat
dadaft
není možné, aby Mugu nešly dolů čísla na servisu.
Reagovat
dadaft
výborně Ash
trenér skvělý proslov, přesná analýza -- tak davaj!!!!!!

navíc Mugu trochu tvrdne, se mi zdá,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
paráda
Reagovat
smazaný uživatel
Potvrzený brejk. Pěkná pasáž teď.
Ash má i podporu hlediště.
Reagovat
smazaný uživatel
na 5:3, ten byl :-)
Reagovat
dadaft
miluju třetí sety :)))))

((( come on Ash )))
Reagovat
smazaný uživatel
Další růžek. Krásný lob.
Reagovat
dadaft
ho ho hó, brejk v rozhodujícím setu semifinále Premier turnaje. ))))
Reagovat
smazaný uživatel
A další šance!
Obě běhaly neskutečně.
Reagovat
dadaft
cha cha ra cha cha ---- double break :)))))))))))))
Reagovat
ludmilaosfka
Lucka byla po včerejšku vyšťavená, ale i tak je to po dlouhý době první turnaj, kde hrála skutečně skvěle. SF je pro ni úspěch, polepšila si žebříčku a věřím, že se dá brzo do pořádku. Petra má šanci na 20. titul, což je skvělý návrat po zranění. Je jisté, že na W. bude silnější konkurence, ale přijde tam jako někdo, kdo zase hraje skvělý tenis a kdo si zaslouží respekt soupeřek. Nevím, jestli W. vyhraje, to bych byla zatím opatrná, ale i takové SF by bylo po návratu úspěchem.
Reagovat
FulnekUltras
je mi to líto. Na druhou stranu, pokud nejde o GS, jsou vzájemné zápasy dvou po letech doopravdy NAŠICH špičkových tenistek vždycky spíš společenská záležitost ;), a Petra odehrála první set svižně, s jistotou, kterou ještě bude potřebovat. Lusy jí teď nádherně vyřadila Skřeta, což vyšťaví kdekoho a je mnohem důležitější, aby byla ready na Wimbl. Tam by to naše squadra, doplněná případně ještě o stále snaživějšího Zloundla, mohla zajímavě rozbalit. A Bumbrlíčkovi samozřejmě hodně štěstí do zítřejšího finále proti komukoliv.

Pooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Frick
Tož tento titulek se moc nepovedl....
Reagovat
tommr
neměla s Luckou žádný problémy. Ta skreč je hodně nepříjemná, ale myslím si, že by Petra hladce vyhrála i kdyby byla Lucka úplně fit ...
Lucce přeju co nejrychlejší uzdravení. Předpokládám, že ted vypustí Eastbourne a bude dělat všechno pro to, aby chytla začátek Wimbledonu. Snad jí to klapne aspoň na toho debla ...
Reagovat
Frick
Asi jo, no. Nemá to cenu tam. Chtělo by to udržet to 34. místo. Cici nesmít vyhrát Mallorku. Nebo se tedy ještě někdo odhlásí - vyjma Lary a Sereny? (Nějak jsem ztratil přehled lazaretu)
Reagovat
Frick
Jinak samozřejmě - jasně, že Eastbourne už by na nasazení vliv nemělo.
Reagovat
PetaM
Možná Svitolina.
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že i ve Wimblu jí nakonec bude stát za TO, upřednostnit singl. ;)
Reagovat
Ondra979
mohlo by se stat, ze PEtra vyhraje W a Karolina bude jednicka? asi zalezi na losu ale je to mozne?
Reagovat
milik254
Všechno je možné
Reagovat
Jabadu
Kerber a Halep by musely vypadnout velmi brzy.
Jistotou by bylo finále Petra x Karolína.
No... no to by ovšem ...
:-)
Reagovat
tommr
teoreticky je to možný, ale podmínkou je aby byly každá v jiný polovině pavouka ... :)
Reagovat
Lina
Sice jsem Petře přála postup, ale bez Lucčiny skreče. Snad bude brzy v pohodě.
A taky snad Tommr nebude příště kritizovat kohokoliv, když nezná důvody pro odstoupení ze čtyřher, atd. .
Reagovat
aligo
bude... už je takovej jednoduchej no :DD
Reagovat
bella
+1000
Reagovat
Lina
No já poiád doufám, že by to mohl pochopit.
Reagovat
aligo
nedoufej, je to zbytečné..
Reagovat
aligo
tak petra cestou do finále neztratila ani se a získala všech potřebných 7 :DD
Reagovat
VlS
tak Petra na vlně, Lucka udřená a bolavá, tak nic. Hlavně ať to Petře vydrží i na Wimbledon a Lucy ať se dá do Wimbledonu do kupy. Kdyby to Petra dokázala letos vyhrát potřetí, tak by vstoupila mezi tenisové bohy. Ale stejně budu zas víc fandit Lucce.
Reagovat
PetaM
Pokud by se chtěly potkat ve Wimbledonu, tak prosím až finále :D Hlavně ne první kola.
Reagovat
tommr
chtělo by to, aby se Lucka dostala mezi nasazený a pak takový nebezpečí nebude hrozit. Stačit by k tomu mělo, aby Bellisová nevyhrála v Mallorce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Od 34. místa směrem k Sabine je nebezpečných soupeřek celá řada.
Nesmíš brát žebříček tak vážně.
Reagovat
Frick
OMG, samozřejmě, že i od 35. (36. - nebude-li Elina) místa jsou těžký soupeřky, ale mít jistotu, že v prvních dvou kolech nebude Karolína, Petra, Johanna, Venus, Světlana, Simona, Aga, Cibuľa, to myslím, že neni nepříjemné.
Reagovat
Torn
No, rozhodně bych z toho nedělal velké závěry. Do toho finále je vlastně měřítko jen Mladenovic, která na Petru prostě neumí. Věřím, že ten titul vyhraje, ale tvrdit, že tak vyhraje GS na trávě, je trochu předčasné.
Reagovat
PetaM
Normální Kvitovci jsou rádi za každý odehraný míček, který skončí v kurtu :) Počítači bodů se nesmíří ani s vyhraným turnajem ;)
Reagovat
Torn
Já jí to přeju, ale tak ten zápas byl skutečně smutnej, Lucka úplně bez duše a tady zase diskuze, jak je hned marná. Na druhou stranu je takhle aspon šance, že to finále dopadne (teda snad), u Lucky by to zase asi nedopadlo.
Reagovat
EllNino
začínáš mi připomínat Kvěše a shazováí úspěchů Karolíny :D
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
Torn
Tak to pozor, já fandím všem našim tenistkám, leč to tak nemusí úplně vypadat, jen velmi rád prudim místní onanisty jistých tenistek. :D
Reagovat
Lina
Proč hned onanisti? Je snad pochopitelné, že jako fanoušci Petry jsme rádi, že po takovém zranění opět vyhrává a že někomu Kája nesedí je taky normální. Pravda nenormální jsou urážky.
Reagovat
Torn
No, abych nemusel být vulgární, tak píšu onanisti a nemyslím tím rozhodně všechny fanoušky, jen ty fanatické blázny, co tu špiní skoro všechny ostatní hráče.
Reagovat
misa
Lucie by na dvacítku ještě herně měla, ale zdraví jí to už bohužel nedovolí.
Reagovat
VlS
Míšo, Lucka se zdravím zápolí celej tenisovej život, nebejt toho, tak mohla bejt o dost jinde. Prostě to rělo zatěžuje víc, než na co je geneticky postavený. To je Lucka.
Reagovat
misa
Vím, v průběhu kariéry měla Lucka pořád nějaké problémy. Potom se na pár let uklidnily a od podzimu 2015 je to jedno velké trápení.
Reagovat
Pavlis
Ale vyplývá to z toho, jak Petra k zápasům s Češkami přistupuje. A Lucka má za sebou velkou zápasovou zátěž v posledních dvou týdnech. Ale raději bych byla za celý zápas.
Reagovat
ludmilaosfka
Lucka udělala dobře. Viděla, že nemá šanci, noha není úplně v pořádku, tak co by zbytečně přepínala síly. Je dobrá, že vůbec na zápas nastoupila.
Reagovat
PetaM
Bez kanára a hezký trénink :) Další finále, bude sranda :)
Reagovat
misa
Tak byla chvíli zdravá a v dobré formě. A teď zase návrat zpět, těžko se za týden a něco vyléčí :(
Reagovat
PetaM
Minimálně se to může zlepšit. A do druhého týdne by to klidně mohla vydržet :)
Reagovat
EllNino
prosímtě, do tejdne je v cajku, viděla že nemá šanci, tak pošetřila ...
Reagovat
misa
Tak určitě. Když měla stejné problémy v Charlestonu, tak potom dva týdny netrénovala.
Reagovat
EllNino
každé zranění není stejné, a nevme, co s tím je
Reagovat
misa
Je jí 30 a s pravým stehenním svalem mě letos už potřetí problémy.
Reagovat
misa
*měla
Reagovat
PetaM
Ty bys jí nejradši uřezal nohu, ať už si ji nikdy nezraní, viď? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš, co s ní je.
Užívej si dvojité semifinále a věř v travnatý hattrick :-)
Reagovat
misa
Ten by byl krásný :) Ale Lucka dnes ani neběhala, což je špatné znamení.
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že Lucka už své tělo zná natolik, že dneska přesně věděla, co si ještě může dovolit, aby za týden byla cajk.
Reagovat
Jabadu
Tak jistě. To nemělo smysl.
Reagovat
Empe
Čekala jsem skreč hned po skončení setu. Snad se dá Lucka do Wimbledonu dohromady.
Reagovat
EllNino
A konec ...
Reagovat
vendulkabendulka
Petra je v killer modu a Lucie tam dneska asi ani nemusela chodit. Na jedne strane je uzasne videt Petru zpet, na druhe strane mi je Luciny fakt lito.
Reagovat
Empe
Lucko, promiň. Jsi zlatíčko a nejde ti nepřát úspěchy... Ale ten pocit, když dá Petra eso, až to řachne o ty bedny vzadu... na tohle jsme se těšili dlouho a jediná škoda je, že to schytáš mimo jiné i ty. :-)
Reagovat
ludmilaosfka
Skvěle řečeno.
Reagovat
misa
Vždyť se proboha ani nemohla dnes hýbat...
Reagovat
Empe
Soudila jsem po prvním míčku (to eso za stavu 4:0), kdy jsem přenos zapnula... :(
Reagovat
HayashiM
Vraždění neviňátek...
Reagovat
vendulkabendulka
Těžce se na to kouká
Reagovat
Jabadu
Petra jí kanára nedá. Taková zase není.
Reagovat
tommr
málem se jí to ale vymklo z kontroly ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist