Kvitová: Jsem spokojená se svou bojovností. Teď už se těším na trávu

2. 6. 2018, 17:20
Aktuality 37
Petra Kvitová se přes životní sérii výher na antuce nepovažovala za favoritku Roland Garros a nakonec skončila daleko od boje o pohár Suzanne Lenglenové. Z porážky ve třetím kole v Paříži byla smutná, ale zároveň na sebe byla pyšná za bojovnost a už se těšila na oblíbenou trávu.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Šestadvacetiletou levou rukou hrající Kvitovou zastavila Anett Kontaveitová. V dvouhodinovém boji se skóre přelévalo ze strany na stranu a v obou tie-breacích měla pevnější ruku Estonka. "Pár věcí jsem mohla udělat lépe, ale jsem spokojená, jak jsem bojovala," řekla Kvitová. "Takové zápasy jsou potřeba. Z proher se člověk hodně učí. Snad mi to pomůže do dalších bojů."

Před cestou na French Open vyhrála turnaje v Praze a Madridu a její vítězná šňůra na antuce se zastavila po třinácti zápasech. "Na to jsem pyšná. Nikdy jsem si nedokázala představit, že bych mohla hrát na antuce takhle dobře. Proto mám za sebou skvělou antukovou sezonu, i když jsem samozřejmě teď po prohře smutná," uvedla Kvitová.

Právě díky sérii výher se před zápasem dostala mezi okruh favoritek French Open. Sama ale opakovala, že se tak nebere. "Fakt jsem od sebe nic nečekala. Brala jsem každý zápas jako velký bonus a jsem ráda, že vůbec můžu hrát. Byla jsem hodně pokorná. Neměla jsem žádné velké cíle," řekla i po vyřazení.

V duelu s Kontaveitovou hodila Kvitová ve druhé sadě nezvykle raketou o zem. "No jo, no. Taťka asi nebude nadšenej," řekla a vysvětlila: "Ale už asi ty nervy jsem prostě musela uvolnit. Bylo těžké to v sobě všechno dusit. Tak se to stalo."

Kolabovat mě tu neuvidíte, usmála se
V letošní sezoně už Kvitová měla dvě povedené série. Během té první vyhrála turnaje v Petrohradu a Dauhá a zvítězila čtrnáctkrát v řadě. Nyní na antuce přidala třináct výher po sobě, ale zatím se jí nedaří na grandslamech. Na Australian Open vypadla na úvod sezony již v prvním kole a nyní na French Open o dvě později.

"V Austrálii jsem z toho byla hodně špatná, ale že se to nepovedlo na antuce, to se stane. Není to poprvé ani naposledy," konstatovala Kvitová. "Ale pořád to beru hodně pozitivně. Udělala jsem velký kus práce na antuce, jak fyzicky, tak takticky, tenisově i mentálně. Nechci tady kolabovat. To neuvidíte," usmála se.

Ví, že přichází její oblíbené období tenisového roku. Má před sebou turnaje na trávě v Birminghamu, Eastbourne a ve Wimbledonu, kde už dvakrát slavila triumf. "V podvědomí vím, co bych měla a neměla dělat. Já se na trávu těším a to je asi nejdůležitější, co bych mohla říct. Wimbledon mám ráda, a ať to dopadne, jak to dopadne, tak se to asi nezmění. Já jsem v pohodě, mě to nerozhodí," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
Stan_Borowitz
fakt povedená fotka.
Reagovat
FulnekUltras
krása bez retuše, které už snad nic podstatného nechybí... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, na něčem se přece jen shodnem...
Reagovat
Empe
Petra v posledních letech opravdu prokoukla. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to travarka:)
Reagovat
zde73
Ze vsech Cechu nejlepsi,ostatni spatne!
Reagovat
FulnekUltras
dobře pravíš ;-)
Reagovat
Holahej
?Au revoir ROLAND-GARROS ?????

?It didn't end the way I would have liked, but you will always have a special place in my ???

?See you next year!?

Ahoj ROLAND-GARROS ????

Neskončí to tak, jak by se mi líbilo, ale vždycky budeš mít speciální místo v mém ??

Uvidíme se příští rok!
Reagovat
Holahej
má být, v mém srdci x otazníky tam nejsou, platforma TP archaická
Reagovat
letityfanousek
Petro jeď!
Reagovat
peggy
Neverim,ze moje kocicka Maria,Serenu porazi.Snad jen zazrak.
Reagovat
Frick
čekají příští týden příjemnější věci.

Ale je pěkně, tak ať je to IN NATURA.
Reagovat
Frick
než někde vevnitř. At to udělaj třeba někde v lesoparku nebo tak.
Reagovat
FulnekUltras
jseš tady na minutu přesně
Reagovat
FulnekUltras
Rozdíl výrazů v jejich tvářích na tiskovkách je zcela vypovídající.
Reagovat
kada.tom
Tak Serena dneska naprosto dominovala. Servis vynikající, mezihra vynikající, returny vynikající. Pohyb dokonalý nebyl, ale kdo viděl zápasy s Plíškovou a Bartyovou - nebe a dody! Dneska to Sereně šlo a Goerges si až na jednu výjimku, kdy Sereně odešel první servis, absolutně neškrtla. Kde jsou ti, co tu psali, že Julia Serenu smete? :-D

Jako co jsem viděl dneska Sharapovovou, tak paráda. A Serena? Taky paráda! To bude velezápas - absolutní tahák turnaje. Jasný Chatrier! A vítězka? Uff, vůbec se neodvážím tipovat. Řeklo by se, že kdy jindy než teď by měla Sharapova Serenu zase po čase porazit, ale ... ale. Serena bude proti ní o to větší motivaci. No ... strašně moc se na ten zápas těším a doufám, že obě budou hrát super :-)
Reagovat
FulnekUltras
Zápas hráčky dlouhodobě opravdu dopující s hráčkou, která má tento punc jen oficiálně - plus oboustranně nechutný účelový řev, další nesportovní projevy, nabubřelost rádobycelebrit, pokrytecké nadšení globalismem zmasírovaných takyfanoušků - a na konci výsledek jako obvykle. U vody mi bude líp... ;-)
Reagovat
kada.tom
Já se rád podívám, naštěstí pokud nebude pršet, uvidím to :-)
Reagovat
FulnekUltras
Pár minut záznamu mi bude stačit. ;-)
Reagovat
kada.tom
Tak dnes vstup do zápasu několikanásobně lepší jak s Kristýnou a Bartyovou!

Jen tak dál!
Reagovat
kada.tom
A dneska její zápas řídí mnohem erudovanější rozhodčí, neboť správně oslovuje Serenu "madame" :-)
Reagovat
kada.tom
Dneska Sereně výborně chodí první podání a je to sakra znát. Goerges naopak pokud netrefí první servis, hodně často jí to stojí bod. Viděn byl jen jeden break, který si vybojovala Serena, a tak bere set!

Come on!
Reagovat
FulnekUltras
masturbante... ;-)
Reagovat
kada.tom
A break ve 2. setu. Vlastně jako přes kopírák v 1. setu. Několik BB Goerges ještě odvrátila skvělými servisy, ale nakonec si Serena stejně prosadila svou.

Tak a podávat a hezky udržovat náskok!
Reagovat
kada.tom
Nezdařilo se, ale děvčata si vyměnila pozdravy, takže Serena zase vede a snad to teď odpodává lépe :-)
Reagovat
Andrew89
vyhraje to cele....teda kez by!
Reagovat
kada.tom
to by bylo nádherné, ale je to strašně moc daleko a navíc i tak se to s největší pravděpodobností nestane :-) ... já osobně budu rád za každý vyhraný zápas
Reagovat
evzenam
Není třeba přeceňovavat výkon uřvané Rusky, Karolína dnes nehrála nic, takže vítězství bylo logické. Ale snad nepůjde až tak daleko, aby řvala ve finále.
Reagovat
evzenam
Ano, není třeba věšet hlavu. Petra bojovala, a to je nejdůležitější. Že prohrála, to se nedá nic dělat. Světová špička je široká a rozhodují maličkosti. Kdyby tak bojoval každý.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
bIbec
Kerber/Bertens..

co je s tím zápasem?
Reagovat
bIbec
zápas se měl hrát po Anderson/Zverev a pořád nic?
Reagovat
bIbec
a jo. Na jedničce ještě hraje Čilič. Ten zápas chybí na livescore tak mě to zmátlo.
Reagovat
FulnekUltras
vidět, jak tady i na sport.cz téměř všichni dnešní zápas Petry hodnotí bez sebemenší myšlenky na to, co zažila před rokem a půl. Kontaveit je momentálně výborná - a ten kousíček rychlejší antuky, který převážil před dvěma týdny na madridské Pistě 4 v její neprospěch, prostě dneska chyběl. Zároveň gratulace i všem fandům Mařeny - řve a zdržuje sice příšerně, ale pořád je v tom aspoň trochu normálního života. Poměr příspěvků pod články u obou zápasů nakonec říká všechno... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=qpTaDPOGekE
Reagovat
Torn
Karma Tě dostihla. :)
Reagovat
FulnekUltras
když myslíš...
Reagovat
Fandina
Nespojuj prosím nějakého xy, který má nick Fulnek s Petrou Kvitovou. O tom to opravdu není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist