Kvitová: Máme kvalitní tým a to mi psychicky pomůže

10. 11. 2016, 14:01
Aktuality 15
Petra Kvitová v pondělí dorazila do Štrasburku a zkompletovala český fedcupový tým. Dnes poprvé vyrazila do tamní haly na trénink vyzkoušet povrch, který si domácí Francouzky na víkendové finále Fed Cupu zvolily.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová si poprvé vyzkoušela ve Štrasburku dvorec před finále Fed Cupu. Současná česká dvojka si dnes dopoledne zahrála s trenérem Karolíny Plíškové Jiřím Vaňkem.

"Povrch mi přijde příjemný, jako bychom hrály doma. Nepřijde mi to ani moc pomalé, někdy nějaký lift nebo kick ze servisu vyskočí, ale jinak, když se hrajou výměny, tak to neskáče extra nahoru. Takže dobrý," hodnotila Kvitová.

Čtyřnásobná fedcupová vítězka přijela do Štrasburku v pondělí večer z Číny, kde vyhrála ve městě Ču-chaj Elite Trophy. První dva dny se věnovala protahování. Dnes, dva dny před zápasem, si hodinu zatrénovala.

"Měla jsem hrát v klidu, což jsem vydržela jenom ze začátku, a pak jsem se trochu rozvášnila, což je na konec sezony zvláštní. Ale pocit tam je pořád dobrý," uvedla Kvitová.

Na kurtu se dvojnásobná wimbledonská vítězka mohla cítit jako v bavlnce. Výměny hrála s Vaňkem, koučem světové šestky Plíškové, na její údery zpoza kurtu dohlížel kapitán Petr Pála a také fedcupový trenér David Kunst.

"Docela dobrý, po tom všem," smála se Kvitová, která je od půlky září bez osobního kouče. "Oni mi stejně dávají vždycky prostor. Když něco, tak to zkonzultujeme a je to v klidu," řekla.

Kvitová půjde do fedcupového utkání poprvé po šesti letech jako česká dvojka. "Tím, jak si na nic nehrajeme, tak to neřeším," řekla Kvitová, jež z pozice jedničky vyhrála 21 zápasů a prohrála jen pět. Tentokrát je jedničkou po životní sezoně Plíšková, což dodává Kvitové klid, protože zisk bodů není jenom na ní.

"To vždycky pomáhá. Na psychiku je to lepší, ale na kurtu to vždycky chci urvat," řekla Kvitová. "Podvědomí, že tam někdo je, a nemyslím jenom Káju, ale máme i výborný debl, tak to pomáhá každé hráčce, která je na kurtu," doplnila.

Pokud Češky získají trofej, Kvitová by se s pěti výhrami zařadila na čtvrté místo historických tabulek soutěže ke španělské dvojici Arantxa Sánchezová-Vicariová, Conchita Martínezová. Rekord drží osminásobná vítězka Američanka Chris Evertová.

Kvitová poprvé slavila s tenistkami výhru v roce 2011 v Moskvě. "To bylo první finále, což se nezapomíná, a v Rusku, což je vždy pikantnější. Rozhodl debl, takže to byly nervy," vzpomínala. Další rok Češky uspěly doma proti Srbsku. "Tam si pamatuji Šafi (Lucii Šafářovou), jak byla v zóně a pozabíjela to odkudkoli," řekla.

V letech 2012, 2014 a 2015 zvítězily tenistky vždy před plnou pražskou O2 arenou. "A to je nádherná vzpomínka, jak nás fanoušci vždycky hnali," ocenila Kvitová. Z předloňského finále s Němkami ji jako první napadl její vypjatý a vyhraný souboj s Angelique Kerberovou. "To byl brutální zápas na krev," řekla Kvitová.

Před rokem dokázal výběr kapitána Pály porazit znovu Rusky, ale tentokrát v sestavě i s Marií Šarapovovou. "A rozhodující byl debl," vzpomínala Kvitová.

Letos jsou české tenistky ve Francii nejspíš největšími favoritkami ze všech předchozích zápasů o titul. Z pohledu žebříčku WTA výrazně. "Máme zkušenosti, ale je to finále a ranking (žebříček) podle mě ve Fed Cupu moc roli nehraje," dodala Kvitová.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
FulnekUltras
konga starýho - dobrý to bude... ;)
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/12-general-messages/942297-tennis-players-bikinis-vol-2-a-80.html#post74443314
Reagovat
smazaný uživatel
tak todle je fak votporna verlyba kdesto vištrachal todle výc jíto slušý voblečená víte
Reagovat
cheeky
http://sport.idnes.cz/fed-cup-rozhovor-kvitova-hradecka-drp-/tenis.aspx?c=A161109_211506_tenis_tof
Reagovat
smazaný uživatel
od koho by taky dostala Čermáka.Teď ho přeposlala další kámošce.
Reagovat
cheeky
finále Poháru federace 1986. Právě postavený tenisový stadion na Štvanici je přeplněný emocemi, napětím a nervozitou. Po 11 letech se do rodné země vrací nejlepší tenistka v historii Martina Navrátilová a s týmem USA stojí ve finále proti Československu. Ve druhé dvouhře finále se postaví proti čs. jedničce Haně Mandlíkové, která jen obtížně snáší rozdělené sympatie publika. Vrcholem jejích sporů s rozhodčími je neobvyklá scéna při čtyřhře? Součástí záznamu je i proslov Martiny Navrátilové po skončení turnaje, který se v roce 1986 nesměl odvysílat.
Reagovat
smazaný uživatel
dobře naplánováno na mrtvou sezónu.
Reagovat
FulnekUltras
ve fandění proti Haně se už tehdy etablovala budoucí "pražská kavárna"
Reagovat
smazaný uživatel
coz bylo komicke, stejne jsme tam tenkrat vsichni byli.. ;-)
Reagovat
Lunej..
na té fotce bohužel vypadáš jak nemocná, nevím proč sem tuhle fotku pořád dávají :)
Reagovat
Lunej..
No sláva, asi asociace, že fotka hned zmizla :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, spíš jsem tam nějakou náhodně dal, než jsem našel aktuální foto z dnešního dne ;)
Reagovat
Lunej..
Ok, tahle je mnohem lepsi :)
Reagovat
janek_da
pořád vypadá nemocně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist