Kvitová: Na Li je skvělá, bude mi moc chybět

22. 9. 2014, 13:21
Rozhovory 79
Petra Kvitová plní na novém turnaji v čínském Wuhanu roli třetí nasazené hráčky. Na tiskové konferenci před startem turnaje se vítězka letošního Wimbledonu rozpovídala zejména o ukončení kariéry své kamarádky Na Li. Chybět nebude jen mně, ale celému okruhu i všem fanouškům, řekla česká jednička, která chce ve Wuhanu uhrát dobrý výsledek a posunout se tak blíž ke startu na Turnaji mistryň.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Je to jen pár dní, co ukončila kariéru vaše kamarádka Na Li. Na tiskové konferenci se jí někdo ptal, kterou hráčku z okruhu WTA by chtěla mít za sestru, a ona odpověděla, že Vás. Co na to říkáte?
Je to od ní moc pěkné a jsem moc ráda, že by si vybrala mě. Víte, ona mi bude opravdu hodně chybět, mám ji moc ráda a řekla bych, že jsme dobré kamarádka. Měla jsem ráda i zápasy s ní, protože to byl vždycky velký boj. S ní se člověk nikdy nenudil a to je vlastnost, které si vždycky u lidí hodně vážím. Řekla bych, že nebude chybět jen mně, ale celému okruhu WTA i všem fanouškům. Je skvělá a Čína na ni může být hrdá.

Říkala jste, že jste s Na Li dobré kamarádky. Myslíte si, že budete v kontaktu i nadále?
Myslím, že máme stejný smysl pro humor, takže se spolu opravdu hodně nasmějeme. I to je důvod, proč se s ní vždycky ráda bavím. Je to skvělý člověk. Když jsme spolu hrály zápasy, tak jsme si povídaly v šatně, pak jsme se u sítě rozloučily a v šatně jsme si pak zase povídaly - a to bez ohledu na to, která z nás dvou vyhrála. Tohle neumí každý, spíš naopak, je to výjimka. Věřím tomu, že v kontaktu zůstaneme, moc by mě mrzelo, kdyby ne. Určitě to teď nebude snadné, protože ona asi zakotví v Číně, zatímco já jsem většinou spíš v Evropě, ale věřím, že se třeba potkáme na nějakých větších turnajích, kam by se mohla přijet podívat. Bylo by to fajn.

Takže vy nemáte problém s přátelstvím na tour?
Na tohle má každá z hráček jiný názor. Já si myslím, že tenis je jedna věc, ale ten život okolo je věc druhá. Nemám problém s někým hrát zápas a pak s ním jít večer na večeři a normálně se s ním bavit.

Minulý rok jste vyhrála turnaj v japonském Tokiu, kde jste ale letos nehrála. Jaký je rozdíl mezi Tokiem a Wuhanem? Už jste si tu zvykla? Cítíte se tu stejně dobře jako před rokem v Tokiu?
Rozdíl je v zemi. (smích) Wuhan je nový turnaj na okruhu WTA, takže to tu neznám. Nejsem tu zatím moc dlouho, ale už jsem měla trénink a zjistila jsem, že kurty jsou dost rychlé, fakt to celkem létá, což by mi mohlo vyhovovat. Už se těším na první zápas, dlouho jsem teď nehrála. Po US Open jsem měla volno, ale teď už se těším zpátky na kurty. Cítím se dobře. Doufám, že zůstanu zdravá a uhraju nějaké body, abych se kvalifikovala na Turnaj mistryň do Singapuru.

Komentáře

79
Přidat komentář
misa
krásy Petry Kvitové :-)

http://upload.wuhanopen.org/image/20140922/20140922220928_53986.jpg

Myslím si, že je v tomto směru dost nedoceněná. Ale ten obraz jí vůbec není podobný.
Reagovat
blixa
Teda na jejím místě bych jim ten obrázek otřískal o hlavy :D Mají štěstí že je hodná a slušná ;-)
Reagovat
Fanda67
Taky bych spíš řekl že je to Jágr než Kvitová :)
Reagovat
a.magerova
Já sice nejsem fanatický obdivovatel krásy Petry Kvitové :-)

Přesto musím říct, že je to opravdu hrůza :-/

Až doteď jsem myslela, že nejhnusnější je toto dílo, ale teď musím konstatovat, že proti Petře to i celkem jde......
http://the-slice.com/wp-content/uploads/2014/04/Roger-Federer_4.jpg
Reagovat
VlS
No, je to síla. Měli dát něco takovýho něžné Barušce, to by byl komentář :-D
Reagovat
sprchon
Nejde mi to otevřít, není to i někde jinde? Ikdyž se trochu bojím, co uvidím podle těch komentářů. :D
Reagovat
blixa
Trpělivost, musíš počkat na stažení, trvá to dost dlouho ;-)
Reagovat
a.magerova
Zde bez stahování....
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=514114232649
Reagovat
sprchon
Díky. Hrozný to sice je, ale je to vtipný. :) O hlavu bych to nikomu nemlátil
Reagovat
Fandina
Souhlas. Je to vtipná karikatura. Některé znaky k Pétině patří. Dekolt, pro zasvěcené náušnice, a ty malá očka jsou provokace, má je velikánské ... úsměv
Reagovat
pepin
A chybí tam cop nebo není vidět.
Reagovat
pepin
Protože ti co to hodnotí nevědí jak má vypadat pravá ženská.
Reagovat
majkl005
je to skvělí, Petra je mezi hráčkama hodně oblíbená...hodně se kamarádí s Woznou, Agou, Li, Bartoli, Rybárikovou, Šafářovou a dalšíma...co mě ale trošku až zaráží je to, že se mi zdá, že kromě Lucky Šafářové jí ostatní češky moc jakoby nemusí...nevím zda je to třeba závist nebo co, ale mám z toho takovej pocit...
Reagovat
PetaM
S Luckou Hradeckou jsou velké kamarádky :)
Reagovat
PetaM
A myslím, že i celkem kamarádí s Klárou.

Jinak mám úplně stejný pocit :)
Reagovat
misa
Petra už dávno přerostla české prostředí a ne každý je schopný to ustát. Navíc, když třeba makají víc než ona a výsledky nepřicházejí. Někteří mají prostě mimořádný talent a ti, kteří jej nemají se můžou cítit ukřivděni. Nemyslím si ale, že by tam byly nějaké špatné vztahy.
Reagovat
Jan
Já bych řekl, že v FC týmu mají skvělé vztahy a rozhodně bych naše holky nenařkl, že něco nemůžou ustát. Sice nevím nic bližšího, jak se k sobě chovají a co mezi nimi je, ale z vnějšku se mi to jeví jako jinak v pohodě. Nedělal bych z toho nějaký strašák.
Reagovat
Fanda67
Taky si myslím že ve FC je dobrá parta a proto mají i výsledky :)
Reagovat
VlS
Míšo, ty taky kamarádíš s každým spolužákem? Já si myslím, že je uplně normální, že někteří lidi ze stejnýho kolektivu spolu kamarádí a někteří ne, protože jim ti jiní prostě nejsou něčím sympatičtí. A vůbec za tím nemusíš hledat nějakou závist, prostě mezi nimi je konkurence, jsou soupeřky. Asi se líp soupeří s někým, kdo ti je šumák (nebo dokonce trochu nepřítel), než s kámošem. A nakonec jde o velký prachy.
Reagovat
Jan
Chceš jim to nařídit rozkazem ? Nemají to za povinnost mít Petru v oblibě.
Reagovat
misa
To jistě nejde, tak jako ji nemáš rád ty.
Reagovat
Jan
Už to tak nehrotím.
Reagovat
Jan
V FC jsem jí fandil vždycky, jinak mě štvala, když se chovala jako hvězda a na kurtu většinou nic moc, teď už to neřeším.
Reagovat
misa
Nevím, kdy se chovala jako hvězda. To musíš upřesnit. Petra je většinou oceňována za své skromné chování. Jestli tě třeba štve, že se tváří občas na kurtu otráveně, tak mě taky. Ona se ale nechce přetvařovat.
Reagovat
Jan
Že se tvářila při rozhovorech jako top tenistka, přitom měla co dělat, aby porazila slabší hráčky a měl jsem pocit že přípravě nedala všechno, např. na FO 2012, v podstatě ty 2 roky 2012, 2013. A vnitřně mě pořád dráždila. Ale pochopil jsem, že každý je člověk, má nárok na své tempo i přípravu a buď to jde nebo ne. Přestal jsem na ni klást jakékoliv nároky, ať si hraje jak chce, nakonec 2 Wimbledony, kdo to má, že ?
Reagovat
misa
Běžná prohlášení, že chce třeba uspět na nějakém turnaji. Nikdy jsem u ní nezaznamenal nějaké přehlížení soupeřky jako u některých jiných. V přípravě jistě nějaké mezery měla, viz třeba kondice.
Reagovat
Jan
Spíš jsem měl na mysli, že jela ještě v laufu z roku 2011, tak se tak tvářila jako superúspěšná, ale její výkon v roce 2012 už tomu neodpovídal. Ale finále Wimbledonu 2014 bylo něco úžasného a neuvěřitelného.
Reagovat
misa
"Nemám problém s někým hrát zápas a pak s ním jít večer na večeři a normálně se s ním bavit."

Zítra držím palce a snad to nebude nějaké trápení.
Reagovat
PetaM
Hezký rozhovor :)
To, co řekla Na Li o Petře jsem vůbec netušil, je to pěkné a je vidět, že když člověk chce, umí si najít přátele všude a za každých okolností :)
Jinak ke kurtu - je super, že Petře přijde rychlý, což se mi zdá taky, snad to půjde, musíme věřit, protože bez víry nemá smysl fandit! ;) :)

Tak Pojď! Na zítřek se moc těším, věřím, že vyhraješ ve dvou! :D
Reagovat
blixa
Péťa i Li Na jsou takové dobré duše. To je pro mě víc než světová No.1.
Reagovat
Fandina
Já o tom vím, že ony dvě byly velké kamarádky. Už se o tom psalo v roce 2011 před TM, když se na to vyptávali novináři Petry, se kterou z tehdejších účastnit na TM si nejvíc rozumí a Petra také jmenovala Na Li. Že se spolu nejraději baví.
Reagovat
PetaM
No, já vím, že jsou dobré kamarádky, ale dobré kamarádky se ještě nenazývají sestrami a nebo by je nechtěli za sestru. Takže jejich vztah je zřejmě mnohem lepší, než "obyčejné" dobré kamarádky :)
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě, že sestry jsou si víc. Ale ono to vyplývá z vyjádření obou tenkrát Petry a teď Nalinky. Ony dvě si spolu rozumí a to je asi ten důvod, jsou si bližší. S kamarádkou, která je od slova rád, znamená jsem s tebou rád, rád si s tebou povídám, ale když je to něco víc, tak si třeba s tím dotyčným, přítelem, bratrem, sestrou mohu i víc rozumět. Mám ji ráda, je milá a ještě k tomu si spolu rozumíme, jsme si bližší než jiné, jsme sestry, třeba. Někdo tomu řekne třeba blízké přítelkyně, nebo hodně blízké. Nalinka použila sestry. To je moc hezké a prostě to tak je. Super!!!
Reagovat
gigin
Slovo kamarád, kamarádka určitě není od slova rád a neznamená to, že jsem s tebou rád.
Reagovat
Fanda67
a co tedy znamená ?
Reagovat
gigin
Dobře Fandino, když si to myslíš, nebudu ti to brát.

Já si myslím, že je to převzato z němčiny - der Kamerad, nebo možná z franiny - le camarade anebo možná z ajiny - the comrade.
Reagovat
blixa
Němčina a angličtina to převzaly z francouštiny ;-)
Reagovat
gigin
Ok, díky. Jen jsem se domníval. Ale to je stejně jedno, protože to má význam, že tě mám rád...
Reagovat
Fandina
A česky rád je francouzky comme, takže pořád jsme u toho základu ... rád
Reagovat
gigin
Jj, a české "kama" je ve francouzštině "rade". To dá rozum.
Reagovat
Fandina
Ale no tak, nepitvej to pořád, kdo chce, pochopí ... úsměv
Reagovat
Fandina
gigine ... a připadáš mi jako můj vnouček. Ten se také vyptává na ledacos, ale on to dělá opravdu jen z neznalosti. U tebe mám dojem, že reješ.
Reagovat
gigin
"S kamarádkou, která je od slova rád, znamená jsem s tebou rád, rád si s tebou povídám,"...

Tady nerýpu. Tady je to opravdu má neznalost. Omlouvám se. Teď už vím, že ve slově kamarád má zakládající význam část slova "rád".
Reagovat
Fandina
V pohodě, ono se totiž všechno ani napsat nedá, možná jsem mohla napsat, které také znamená, ale to bych tady mohla popisovat stránky všeho a od toho tady ta diskuse není. To slovo kamarád se vlastně vyvinulo ze slova rád významově a není podstatné, že to bylo odněkud převzaté. Takhle máme spoustu slov, které lze významově rozložit do různých jazyků a my je potom přejímáme. Na tom není nic zvláštního.
Reagovat
Fandina
A co je tedy podle tebe kamarád obsahově, že se tomu tak bráníš. Ten důvod, že s někým kamarádíme je přece jasný, jsme s ním rádi, trávíme s nimi dost času, máme se spolu rádi. Bez ohledu na složení slova kamarád. To je jen perlička, třeba náhoda, třeba úmysl, ale to slovo tam je a má to i ten význam, nemyslíš?
Reagovat
pepin
A nebo to také znamená "Kamarád, taky rád".
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))) tos mě pobavil. Joooo to to také znamená, záletníku ... úsměv
Reagovat
pepin
Nevím, proč mě do toho taháš, já jsem jen napsal staré české přísloví, s moji osobou to nemá nic společného. Ale co je divné, že Ty hned víš o co se jedná, záletnice.
Reagovat
Roger_Federer
:)..Starej to vi?
Reagovat
Fandina
Tak to snad ví kde kdo, tenhle význam, jen mě pobavilo, jak sis na něj hned vzpomněl. Znáš to, na co myslíme, o tom mluvíme a naopak. Tak mi toho záletníka odpusť, chtěla jsem jen přiblížit jasněji to rčení ... úsměv
Reagovat
Fandina
pepin ... ale jinak je to legrace, samozřejmě, nevím, jestli si záletník ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak jasně, že sranda, to slovo by se hodilo tak před xxxx lety. A jak praví další české příslový "Ted již vzpomínáme v domově důchodců na pracovní úspěchy", a říkáme "Kdepak asi soudruzi-kamaraden z NDR udělali chybu"
Reagovat
Fandina
Tak tos mě zase dostal. Zase se řehtám hodně mocccccccccc :-)))))))))), ale víš o tom, že v domově důchodců také vznikají milostné vztahy? Nedávno jsem o tom četla, že se to tam párováním hemží a nemusí jít jen o city. Ale moc se o tom nemluví, protože fyzická láskou dvou pohlaví se prý spojuje hlavně s mládím a mladými krásnými těly a dušemi ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
A ty si v domove duchodcu uz taky?:)
Reagovat
pepin
Tak ptáš se mě nebo Fandiny?
Reagovat
Roger_Federer
samozdrejme Fandiny.
Reagovat
pepin
Tak abych se přiznal s domovy důchodců nemám žádné zkušenosti, ale , že spousta lidí, kteří ve starším věku přišli o partnera /ku/ si našla někoho s kým tráví většinu času je docela pochopitelné. Znám jich spoustu, třeba spolu ani nebydlí, ale jezdí na dovolenou, tráví čas spolu na procházkách a vlastně když spolu chtějí být tak ano a když ne tak jde každý domů.
Reagovat
Fandina
Okolo mě je také hodně takových lidí, kteří žijí, jak píšeš. S domovem důchodců také zkušenost nemám, ale jak jsem psala, četla jsem o tom nedávno článek, jak to tam chodí.
Reagovat
Fandina
A proč by ne, vždyť to slovo kama.rád to slovo rád obsahuje. A je to tak i v praxi. Kamarádím s tebou, jsem s tebou rád.
Reagovat
smazaný uživatel
co je to to "kama"? :-)
Reagovat
Fandina
myslíš kama.rád s tečkou? Je to vypíchnutí slova oddělení slova rád za tečkou ve slovu kamarád. To myslíš?
Reagovat
Fanda67
byl jsem rychlejší a to je co říct :)))))
Reagovat
blixa
Je to z francouštiny a znamená to něco jako "soudruh". I v tom politickém smyslu toho významu u nás.
Reagovat
Fandina
soudruzi se také mohou mít rádi, a být kamarádi ... :-))))))))))))))))

A někteří se měli rádi tak moc, že když měl někdo jiný názor než oni tak i zabijeli ... bohužel
Reagovat
pepin
Máš svatou pravdu a Ti "kamarádi" soudruzi jsou jak je vidět v rusku pořád.
Reagovat
Fandina
je to děs
Reagovat
Roger_Federer
podstatné jméno kamarád spolu se slovenským kamarát a polským kamrat pachází pravděpodobně z fr. camarade, jež se k nám dostalo patrně za třicetileté války skrze vojáky. Francouzské slovo camarade pochází ze špaň. camarada = společnost dobrých přátel, druhů, to pak ze slova camara = komora (tedy vlastně : spolubydlící v téže komůrce).

Další zdroj uvádí, že výraz kamarád,-dka (lid.karamád) pochází z němec.
Kamerad = druh, přítel (slovo důvěrnější než přítel), kamarádský = družný, přátelský kamaraderie = kamarádství, někdy s příhanou = stranictví, protekcionářství.

Tak ze samozdrejme svoje kamarady mame asi radi(a rad je v tom slove obsazeno), nicmene to urcite neni od slova mit rad jak se tady pise.
Reagovat
gigin
Ale to já přece moc dobře vím, viz mé příspěvky výše. Jen se nemíním zase dohadovat. Zase nemá prostě Fandina pravdu. Přestřelila, a na řadu zase prichází její staré známé - "Ale no tak, nepitvej to pořád, kdo chce, pochopí ... úsměv"
Reagovat
Roger_Federer
jj.chapu
Reagovat
Fandina
gigin ... a je pro tebe hodně důležité, jestli Fandina má pravdu nebo ne? Měříš se se mnou? Pobavils ... ússměv
Reagovat
Fandina
A samozřejmě, že každý je omylný a nikdo všechno neví. Takový člověk se ještě nenarodil.
Reagovat
Roger_Federer
myslim ( muj nazor), ze tohle je presne to co ti nedochazi.
Vzdycky neco napises, co neni uplne dobre, nekdo ti to vyvrati argumenty, ale ty si pojedes svoje, pres mrtvolu a nikdy neuznas ze nemas pravdu..vis.Kovertory, nebo navstevnost na turnajich muzu a zen.
Reagovat
Fandina
Nemáš pravdu.
Reagovat
Roger_Federer
nemyslim si, spise si to neuvedomujes.
Reagovat
Fandina
nic nevíš
Reagovat
Roger_Federer
lzes, vim toho dost.
Reagovat
Fandina
a také mám na hlavě rohy a na nohou kopyta ... co ty na to?
Reagovat
Roger_Federer
Ne to je zase lez.naopak si chytra babicka..Akorad z nas zkousis delat ovecky.
Reagovat
Fandina
pobavils ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist