Kvitová na tiskové konferenci potvrdila start na French Open

26. 5. 2017, 13:55
Aktuality 140
Petra Kvitová se letošního French Open opravdu zúčastní. V prvním kole bude coby nasazená patnáctka poprvé v kariéře čelit Julii Boserupové. Kvitová měla ve 14:30 ještě tiskovou konferenci, na které svou účast na druhém grandslamovém podniku sezony stoprocentně potvrdila a rozpovídala se o svých pocitech před startem antukového vrcholu sezony. O společné spolupráci promluvil také její nynější trenér Jiří Vaněk.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová byla ráno dne 20. prosince 2016 přepadena ve svém bytě v Prostějově. Při přepadení se bránila, chytila útočníkův nůž a utržila hluboké řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu. Po konzultaci s lékaři se podrobila operaci.

Lékaři v čele s operatérem Radkem Kebrlem z Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou zašili Kvitové poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy. Lékaři poté uvedli, že tenis bude moct hrát, ale že sešité šlachy bude moci sportovně zatížit až po půl roce.

O napadení Kvitové informovala na předních místech mnohá světová média. Bývalé i současné tenistky a řada dalších lidí vyjadřovali jedné z nejoblíbenějších hráček na okruhu WTA podporu a přání brzkého uzdravení.

Pachatel zákonu stále uniká, i přestože byly vypsány odměny v řádu statisíců korun. Na konci března začala Kvitová levou ruku používat k běžným činnostem a na začátku května začala lehce trénovat na kurtech v Monte Carlu.

V úvodu tohoto týdne její mluvčí Karel Tejkal oznámil, že Kvitová stále figuruje v seznamu přihlášených na Roland Garros a o startu se rozhodne na poslední chvíli. Její trénink směřuje k Wimbledonu, který v letech 2011 a 2014 vyhrála.

Kvitová se nakonec opravdu uzdravila rychleji, než se předpokládalo. Dvojnásobná grandslamová šampionka se na kurty vrátí již na letošním French Open, které začíná tuto neděli. V roli nasazené patnáctky na úvod vyzve Američanku Julii Boserupovou.

Start Kvitové na druhém grandslamu sezony potvrdil oficiální twitterový účet WTA Insider.

"Je krásné tady být a všechny vás vidět," řekla dnes novinářům v angličtině bývalá světová dvojka. "Nikdo neočekával, že tady budu. Jsem nadšená a je to splněný sen. Sedím tady, jsem v pavouku a hraju zase tenis. Bylo to složité období, ale zvládla jsem to a můžu hrát tenis, i když ruka není stoprocentní. Sice nebolí, ale netestovala jsem ji v zápase," řekla Kvitová.

Její trenér Jiří Vaněk odmítl, že by se bývalá světová dvojka přijela jen zúčastnit. "Jdeme vyhrát první zápas. Uvidí se, jak to dopadne. Nebudeme mluvit o tom, že chceme vyhrát turnaj, ale zápas od zápasu. Určitě to na ni bude velký tlak, všichni se ptají. Hlavně, aby to ustála psychicky," řekl kouč.

"Jsem hodně šťastná, že mám druhou šanci hrát tenis. Mám ráda výzvy," řekla, hlas se jí lámal. V očích se jí zaleskly i slzy. "Hrát tady bylo rozhodnutí na poslední chvíli. Někde musím začít a jako grandslam to neberu. Je to něco víc," uvedla sedmadvacetiletá hráčka, která bude plnit roli nasazené patnáctky.

"Ruku používá normálně. Neškolené oko by nepoznalo rozdíl oproti předchozímu stavu. Ani při hraní tenisu to moc vidět není. Je ve stavu, kdy ji může používat a zatěžovat jako ostatní aktivní hráčky," řekl lékař Radek Kebrle, který Kvitovou v prosinci operoval.

V Paříži už Kvitová dvakrát trénovala. Ve čtvrtek se u dvorce pozdravila s Lucií Šafářovou a dnes i střídala Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou na kurtu Suzanne Lenglenové. Před tréninkem se objala se svým bývalým koučem Davidem Kotyzou, který aktuálně vede světovou trojku Plíškovou.

Petra Kvitová na dnešní tiskové konferenci

S téměř půlročním zpožděním dojde na společnou turnajovou premiéru trenéra Jiřího Vaňka a tenistky Petry Kvitové. Na spolupráci se dohodli po loňské sezoně, ale Kvitová od prosince léčila prsty levé ruky pořezané při přepadení a na kurty se poprvé pod Vaňkovým vedením dostane až nyní na Roland Garros.

"Jsem strašně šťastný, že se takhle brzo můžeme pokusit o návrat. Petra pro to udělala všechno, maximum, aby se vrátila co nejdřív. Tady uvidíme, jdeme na zkoušku," řekl Vaněk českým novinářům.

Dnešní trénink na dvorci Suzanne Lenglenové se nesl v pohodovém duchu. Kvitová i Vaněk se smáli a plácali si po úspěšných úderech.

"Užíváme si to neskutečně. Pro nás to je sen, že je Petra takhle brzo po operaci schopná hrát. Musím zaklepat, zatím nenastaly žádné komplikace. Jak se říká, když nejde o život, jde o víte co. Petru to posílí do dalších bojů v tenise," věří devětatřicetiletý kouč.

Podle Vaňka trénuje Kvitová, kterou pachatel při přepadení v Prostějově pořezal 20. prosince, normálně přes tři týdny. "Ale zápasy budou něco úplně jiného. Tady to je na zkoušku," řekl kouč, který do loňska vedl Karolínu Plíškovou.

Ruka dvojnásobné vítězky Wimbledonu podle Vaňka drží a hráčka nemusela ve své hře ani nic měnit. "Nějaký limit tam asi bude, ale uvidíme v zápasech. Teď jen čekáme, až do toho bude dostávat pořádnou sílu," řekl Vaněk a vtipkoval: "Že jí tam doktor zašil ještě trošku víc citu, než měla předtím. Ty stopbaly někdy hraje skvěle."

Start na Roland Garros vybrali i proto, aby si hráčka odbyla stres okolo návratu. "Je pro Petru dobrý, že tady nastoupí a uvidíme, jak na tom jsme. A myslím, že to tu má i ráda," dodal Vaněk.

Petra Kvitová při jednom z tréninků na dvorcích French Open

Vše směřuje k Wimbledonu. "Bude to o měsíc později a bude v úplně jiné kondici. Wimbledon je pro ni posvátný turnaj. Tam chce být v co nejlepší formě," řekl trenér.

Vaněk se nebál, že by zranění mohlo předčasně ukončit kariéru Kvitové. Snažil se hledět dopředu. "Když se to stalo, první bylo, aby dobře dopadla operace a pak to bylo hodně o Petře. Musela se dennodenně starat o ruku, aby cvičila. Udělala kus práce a my jsme věřili a věříme, že se vrátí a natrhne všem prdel," řekl Vaněk.

První měsíce Kvitová jenom rehabilitovala, až od konce března začala ruku zatěžovat. Krizi u ní ani v týmu Vaněk nepociťoval.

"My jsme se vzájemně poznávali a myslím, že jsme se za tu dobu poznali dost. Stmelilo nás to. Ona je usměvavá holka za každé situace. Já úplně žasnu, jak to bere všechno pozitivně. Vzala to jako součást života a teď se koukáme dopředu," řekl Vaněk.

French Open je první turnaj, který Kvitová po operaci hraje. Dál je zatím jasný jen start ve Wimbledonu, ale nejspíše si zahraje i jiný turnaj na trávě.

"Petra je zápasový hráč a nepotřebuje, abych s ní trénoval, dokud to nebude úplně mega forma. To bych ji neudržel, tam se to nejlíp vidí na zápasech, co ji mám trénovat," řekl.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

140
Přidat komentář
bIbec
Myslím, že Petra si chce odbýt to mediální haló se spojitostí s jejím návratem už před Wimbledonem. I to bude jeden z důvodů, proč se rozhodla vrátit dřív.
Reagovat
bIbec
ve Wimbledonu už se bude moci soustředit SNAD hlavně na ten tenis.
Reagovat
Marduch
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/887767-divam-se-vic-na-lidi-okolo-kdyz-mi-slo-o-zivot-neco-jsem-v-sobe-objevila-prozradila-kvitova.html#hp-sez
Reagovat
horska.kraslice
Ano, to je očekávaná realita. Petra má před sebou ještě moc práce. Moc jí přeju, že má radost, je vidět, jak jí tenis chyběl. Já ji zase ráda uvidím hrát, ať už bude momentální výkon jakýkoliv. Jen aby nenastaly komplikace, které Petra zmiňuje (zánět), které by ji vrhly zpátečním směrem.
Reagovat
pumpier
proč by nenastoupila, když za pár plácnutí do míče dostane v 1. kole 30000 Euro..... Do Štrasburku nebo Norimberku se jí nechtělo protože tam za 1.kolo skoro nic není. Je divný, že ještě neukázala jizvu
Reagovat
PetaM
Co je na tom divného? Ty taky na požádání ukazuješ genitálie?
Reagovat
Frick
Dlaň je intimní partie?
Reagovat
PetaM
Je to osobní věc. Rozumíš tomu pojmu? :)
Reagovat
Atoidi1
mluvíme-li o "normálnosti", pak se nabízí několik pojetí: 1)aritmeticky vyjádřené statistické zastoupení počtů případů
2)shoda s normou: a to:
2a) objektivně stanovenou (objektivitou chápu nezávislost na jakémkoli poznávajícím subjektu) anebo
2b) stanovenou konsensuálně - tam je pak v této souvislosti lhostejno, jakým způsobem se rekrutuje "kompetentní stanovovači"...
Reagovat
Atoidi1
u jevů zaznamenávaných v přírodě můžeme předpokládat buď:
1) že jsou zcela náhodné, bez záměru, bez cíle ... anebo
2) že jsou výsledkem nějakého (v nejširším možném pojetí) určitého směřování, jež je ovlivňuje buď na principu kausality anebo finality (tedy jakožto působící příčina anebo jako "přitahující" důvod či cíl)
Je-li řeč o "normálnosti" homosexuality člověka, pak se právem nabízí otázka po konceptu v němž má vůbec idea NORMALITY jakýkoli SMYSL !!!
Reagovat
Jabadu
To zní jako naučené fráze. Je prokázáno, že homosexualita je Vývojová odchylka, která se projevuje u vyšších savců a nejen u nich.
Například opice (i lidoopi) vykazují stejné chpvání.
To není tím, že to někdo "zařídil".
To je vývoj. A ten jde občas slepou uličkou.
Víc bych v tom nehledal a píši to jako prachobyčejný hetero.
Reagovat
VlS
Tys asi nebyl na vojně, viď? Ty by sis tam užil teda.
Homosexualitu je odchylka od normálu, chcešli úchylka. Týká se cca 4-5% populace ( bez těch, kteří s tím experimentují, páč jim to připadá i n) Lidi s IQ 160, nebo jen 60 jsou taky odchylka od normálu. Nehledej v tom průměr, hledej většinový chováni, co jde proti nim je holt odchylka.
Dělat z homosexuality neodchylky může leda homo aktivista, protože se jako úchylka cíti nekonfortně? Tak z toho uděláme novou normu?
Reagovat
jirkomar
Jinak Péťa poskočila na 667 misto v race. :-)
Reagovat
Atoidi1
říkáš: "Už alespoň padesát let se ví, že... Tyhle středověké dogmatiky nakopat do ..." zaujalo mne to z gnoseologickeho hlediska (způsob dosahování jistoty v pozná(vá)ní. Zmiňuješ-li období středověku, míníš to tak, že veškerá tehdejší mínění byla mylná anebo jejich většina? A pokud ano, tak PRÁVĚ PROTO, ŽE BYLA STŘEDOVĚKÁ? Připadají Ti všechna současná mínění důvěryhodná (neřku-li "pravdivá" nebo jak by řekl blixa: "správná")? Bylo by to obtížně proveditelné jak v současné tak i v jakékoli jiné době vzhledem k tomu, že vždy nejdeme mínění, jež se vzájemně vylučují... pročež nemohou být ani všechna pravdivá ani všechna nepravdivá...
Reagovat
Atoidi1
dogma (jako "sprosté" slovo) obyčejně označuje věřenou či k věření různou vehemencí předkládané tvrzení, u nějž postoj víry má nahradit, případně neumožňovat vlastní kritické posouzení poznávajícího subjektu. /Chápeš-li ten pojem jinak, dej mi, prosím, vědět./ U Tvého výroku: "Už alespoň padesát let SE VÍ, že..." se nemohu ubránit pokušení, že je tím vyjádřeno převzetí tvrzení bez ověření. Ne že by to nebylo běžným údělem člověka -totiž přijímat mnohé údaje či tvrzení bez ověřování, ale lidé si často neuvědomují, že se dopouštějí i v těchto situacích UVĚŘENÍ NĚČEHO NĚKOMU...
Reagovat
Atoidi1
nejdeme = najdeme
Reagovat
Jabadu
Pouštíš se na tenký led, hombre.
Kromě toho, že jsem trénovaný, mám mmj. státní závěrečnou zkoušku z matematiky v oboru výrokové a predikátové logiky, geometrie a obecné algebry.
Studoval jsem teorii množin (Giuseppe Peano) a věř mi, že se nehodlám holedbat svými znalostmi třeba v linuxu (koníček).
Nabídni něco o čem budeme žertovat, kromě dogmat.
Budu ti vděčen.
:-)
Reagovat
Atoidi1
já se nechci nikterak měřit s Tvými dovednostmi, jež úhrnem velmi pravděpodobně převyšují ty moje - na tom však nezáleží. Chci s Tebou jen zauvažovat nad tím, čemu jako lidé (tedy ty člověk a já člověk) udělujeme důvěru a poukázat na to, že ne vždy si uvědomujeme, že nějaké mínění zastáváme vlastně jen díky důvěře (tedy bez procesu dokazování, prokazování)... Myslím to opravdu v dobrém, aniž bych Tě chtěl jakkoli napadat!
Reagovat
Jabadu
Víš, já mám s dogmaty (ať už historickými nebo náboženskými) trochu problém.
Já to chápu. Třeba charity dávají obživu, ale vyžadují poslušnost, oddanost ... s tím bych měl jako bývalý zápasník velký problém. Já se nepotřebuji hrbit. Jsem dost silný na to, abych každýmu rozbil hubu (bylo-li by to třeba). Ale dnes si to každý sakra rozmyslí.
Proto jsem předák.
Kápo, který dělá pro "pražského" podnikatele. Protože jedině ten nám dá hoknu. Protože je napojen na politiky.
A ti nám zajistí TY správné zakázky.
Stačí?
:-)
Reagovat
Jabadu
Kdyby vás zajímalo, jak vypadá Jabadu v reálu, mrkněte na Jiřího Kajínka. Sice jsem asi o fous menší, ale ta podoba mne zarazila.
Ale v "nevaze" bych ho udělal, parkhanta!
(akorát já nosím v létě černý tričko Adidas)
:-)
Reagovat
a.magerova
Tak jen tak pro sebe shrnu:
- máš něco s Ondrou Vetchým (věk, výška, cm přes bicepsy)
- máš něco s Michalem Schumacherem (zranění či operace ještě v době závodění)
- máš něco s Kájinkem (tričko, postava)
- podle počtu dětí tě zařadíme buď k: Rafa O, Murray 1, Djokovič skoro dvě, Hewitt 3, Federer 4, Lendl 5
- pokud jsi rozveden - tak jasně Wawrinka
Reagovat
Jabadu
Mám přítelkyni (spolupachatelku), jsem bývalý pedagog a na živobytí si vydělávám kopáčskými prácemi. Finančně to v ČR vyjde lépe.
To je celý.
Reagovat
a.magerova
A exmanželka nebo děti?
Nebo přítelkyně i manželka?
Dnes se to nosí... mám známého, ten má manželku plus oficiální přítelkyni a několik jakože tajných milenek... a celkem nechápu, co na něm ty baby vidí, ani vzhled ani prachy...
Reagovat
Jabadu
Děti nemáme a nemůžeme mít. (to se týká celé rodiny)
Ale bratr má osvojené dítě a tomu věnujeme maximální péči.
Je zlatej a jako by byl náš.(již 8 let, dostali ho jako 2 měsíčního)
:-)
Reagovat
a.magerova
Tak super, měl klučík štěstí, že tak brzo byl předán do milující rodiny... :-)
Reagovat
Jabadu
:-)
Brzy ho začnu zaučovat v linuxu.

... to be continued
:-)
Reagovat
Frick
Navráítilová, Suková, Mandlíová, Novotná = lesby

Nicol, Petra, Lucie, Kája - normální krásný holky

= važme si krásné (doslova!) epcohy poslení dekády
Reagovat
VlS
Zjisti si aspoň fakta, Helena Suková není lesba, dlouhý roky žila se svým manažerem Jiříkem , ale je to fuk. Tak některý jsou, a co z toho?
Reagovat
Jabadu
Který ji okradl.
Reagovat
Frick
Ok, ok.
Reagovat
Frick
Já prostě od ženskýho sportu chci nějakej půvab.
Reagovat
Jabadu
Mohu se optati, proč zrovna tebe to interesuje?
Reagovat
A.R.R.
Někdo je teplej, někdo blbej, to si nevybereš.....
Reagovat
jirkomar
+1 :-D
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Joooooo :-D
Reagovat
a.magerova
A co když se po letech vyklube i z té druhé čtverky nějaká lesba, co budeš dělat?
Reagovat
sprchon
Bude tu otravovat dál. Frick je věčný. ;)
Reagovat
PetaM
Pochybuju. Jednou nějaké auto nedobrzdí.
Reagovat
A.R.R.
Třeba si pak hodí mašli a bude klid :-D
Reagovat
sprchon
To on nikdy... Takových příležitostí už bylo.
Reagovat
A.R.R.
no...škoda.....jak by tu bylo krásně, kdyby tu nebyl ten otravný Fricek :-D
Reagovat
a.magerova
Tak Kajínek je venku, tak se sním spoj, pobývá v Brně.... a třeba tím ani tu podmínku neporuší... ;-)
Reagovat
VlS
A to spojení, to myslíš lesbicky?
Reagovat
a.magerova
Tak co víme, co pochytil v base, určitě v té modifikované podobě má dost zkušeností... :-P

Přesto jsem myslela jeho poslední údajné povolání - nájemný vrah... ;-)
Reagovat
A.R.R.
Ti nevím, chudák Jirka, z takového chcípáka, aby se vracel zpět :-)

Něco vymyslíme :-D
Reagovat
a.magerova
No právě TO musíme pojmout jako pomoc lidstvu nejen tady na TP.... :-))

Loni Kristus letos Kajínek.... :-P

http://tisickrate.cz/milos-zeman-udelil-vyznamenani-jezisi-kristu-prevzal-jej-za-nej-dominik-duka/
Reagovat
a.magerova
http://www.extra.cz/images/thumbs/be/1c/be1c016-160712-18588968-1797072797269462-571575-668x376-crop.jpg
Reagovat
A.R.R.
A to je nápad, pověříme Miloše, aby nás zbavil té hnidy, drbne ho holí přes palici a bude klid :-D Von Miloš má imunitu :-D
Reagovat
a.magerova
To se nějak vymyslí a udělá.... zas na druhé straně... nebydlíme s ním, to si musíme přiznat na rovinu, jsme ŠŤASTNÍ LIDÉ !!!
Reagovat
A.R.R.
Ano, to je pravda jsme šťastní lidé!!!

Já se ti k něčemu přiznám, veřejně. Když jsem sem začal chodit, tak jsem si tě zařadil mezi "divné lidi" tady na TP. Ale za tu dobu co sem chodím a poznal zdejší poměry, jsem si tě oblíbil a dnes veřejně prohlašuji, jsi fajn baba!!! Jsem rád, že tu jsou lidi jako ty!!!
Reagovat
a.magerova
Taky jde o to, jak dlouho sem chodíš a tudíž, jak kvalitní je Tvůj "výzkum" a následné přehodnocení pohledu na mě... :-))

Divná jsem furt.... už jen proto, že sem chodím od roku 2008 a píšu od roku 2009.... já si v tom roce 2009 začla psát do notýsku, kdo jaký je (jakože hodnej nick nebo hnusnej nick), ale protože nejsem důsledná, vydrželo mi to asi 2 měsíce... navíc tu nečtu všechno, takže mi hodně kamarádských vazeb a komentářů tady uniká, což je vlastně fajn, nejsem zatížena žádnými předsudky a můžu si volně reagovat na koho chci v té dané chvíli.... taky se mi běžně stává, že si všimnu nějakého nového fajn nicku a pak cosi googlím a s hrůzou zjistím, že ten nový fajn nick už na TP píše přes dva roky a dokonce se mnou i několikrát prohodil pár komentářů... prostě nemám paměť na nicky (jsem takový mimoň), musí mě nějak fest zaujmout, buď naštvat nebo pobavit.... u Tebe, mimo jiné, přesně vím (doufám), žes viděl Fandinu.... ;-)
Reagovat
Fandina
Jj, říkal, že mě viděl v Katowicích, otázkou je, jestli nelhal.
Reagovat
slacker
to je vul, videt a nevyuzit prilezitost k usmrceni skodne
Reagovat
Fandina
jj bál se mě
Reagovat
A.R.R.
Ty vole, já nejsem takový anarchista jako ty :-D

Já vím, ty bys jí strčil do baťohu bombu :-D
Reagovat
A.R.R.
Ju u mě ti pamět slouží dobře :-)

Ale jo, tak blázni jsem tu všichni, páč to tu fakt občas vypadá jako v sanatoriu pro nervově choré. Ale zase na druhé straně je tu pár lidí se kterýma je sranda, tak proč si občas nezablbnout :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 :-)
Reagovat
horska.kraslice
A taky je dobře, když se vyblbnou na Tenis portále a můžou pak standardně fungovat v běžném životě :-)
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, sranda musí být... ;-)

http://www.azbestus.cz/data/editor/627cs_17.jpg?gcm_date=1451754868

http://25.media.tumblr.com/1f319984f13a206b09cbcd7095d4c075/tumblr_mn2h9pXoLY1s24qdco1_500.gif
Reagovat
Frick
si dám Topinku

#90ČT24
Reagovat
Jabadu
Ale jinak, ten live ČT24 je úžasný. Fakt jsou všichni skvělí. Koukám s otevřenou hubou.
Reagovat
Pavlis
Fotek a rozhovorů jsem dnes viděl dost. Super! Ať to vyjde, Petro!

http://i.imgur.com/xLRU8ls.jpg
http://i.imgur.com/FGM8sOS.jpg
Reagovat
Frick
:-D
Reagovat
Jabadu
Vtipe vylez.
Já bych řekl, že máš na víc.
Šedou flísovou mikinu a foťák na pupku ti chválím, ale dej tomu úroveň.
Ty přece nejsi žádnej blbec!
:-)
Reagovat
A.R.R.
nebyl nikdy mým oblíbeným turnajem, ale letos se těším jako malý kluk. Aga po pauze a Petra po velké pauze, už aby byla neděle!!!!
Reagovat
sprchon
Neblbni, užívej pátku. :D Celej víkend před námi. :)
Reagovat
A.R.R.
To tak nějak samo :-D Tak jo jdu si užívat, bílé vínko to zajistí :-D
Reagovat
sprchon
:)

Co ta Aga? Máš o ní nějaký zprávy?
Reagovat
A.R.R.
Noha už je o.k., zdravotně by tedy měla být v pohodě. Ale jinak hraje furt s tím krámem Srixon, takže si velké naděje nedělám......

Jo a v červenci by se měla vdávat :-) Takže komplet info co jsem si přelouskal na polských webech.
Reagovat
sprchon
Ona hraje golf? :D :D
Ale tak co by ne. Já hrál v Portugalsku tenis s raketou Yamaha a nemůžu si stěžovat, vždycky jsem soupeře přejel.

Vdávat, no to jsou mi věci... Ale to je fuk. Důležitý je, jestli je ještě furt zamilovaná nebo ne. Pokud jo, tak všechny vypráská, pokud ne, tak neuhraje nic a drtit to začne až při rozvodu. :D
Reagovat
A.R.R.
Aga a golf? No tak to by vysvětlovalo ty hrozné výsledky na kurtu :-D

No nevím co hraje s tím krámem, tak to je jedna bída....

Tak nevím jestli už do toho skutečně praští, ono už se o tom píše dlouho. Jestli je pořád zamilovaná těžko říct, doufám že jo, moc bych jí to přál :-) (i když kdyby si vzala mě, udělala by líp :-D)
Reagovat
sprchon
Tak samozřejmě, fanoušci vědí nejlépe, co by bylo nejlepší. :D
Reagovat
A.R.R.
Tak tak, zlatá slova - fanoušci na TP vědí všechno nejlépe :-D My jsme tu odborníci přes všechno, tenis, vztahy, povrchy, rakety, všechno máme v malíčku :-D škoda, že nás ty holky moc nečtou, kde by mohly být :-D
Reagovat
Frick
Teď na ČT24!
Reagovat
Jabadu
Pane Bože, promiň, že já jako nevěřící pohan Tě oslovuji, ale když jsi nám vzal Freddieho dovol, abych Ti poděkoval alespoň za to, že jsi nám vrátil Petru a dal Makulu.
Krleš!
:-)
Reagovat
slacker
to nebyl On to byl ten druhej
Reagovat
Jabadu
Tvůj smysl pro humor budu muset ještě pochopit. Jako Pražan ho máš někde jinde, ale mně se líbí.
Jakej druhej?!!
:-)
Reagovat
Padme
ji nezastaví! Hurá Peti, mám radost... se zase kouknu na ženský tenis jednou :D
Reagovat
jirkomar
Nejkrásnější tenisový úsměv. Bože, jak já se na ni těším.:-)
Reagovat
Jabadu
Ano, ten její úsměv. A ty oči! Takové má asi už jenom "Big Gabi".
:-)
(A Lucka ... kurwa)
Reagovat
jirkomar
No jo, jsou to holky joztmijí :-)
Reagovat
sprchon
Tak je to tam, nebylo to jednoduchý, ale povidlo se to. :) Zejtra s Dashou to bude na krev, za mě 50 na 50.
Reagovat
Jabadu
Jistě si mnozí z vás všimli jistého Martina Cajthamla. Zaujaly mne některé skutečnosti:
1. Staví se do role závistivého a mimořádně hloupého člověka
2. Zvláštní je, že někdy dělá pravopisné a logické chyby, jindy ne
3. Spřádá teorie, na spoustu věcí se "jakoby" ptá, ale když je potřeba, během chvilky má všechny informace, statistiky ... načtené a přesné
4. Zarážející je, kolik má času a u článků je vždy jako jeden z prvních se svou "troškou do mlýna"
Závěr:
Můj názor je ten, že jde o "redakční projekt". Ale na druhou stranu je možné, že takový ko.ot skutečně existuje.
:-)
Reagovat
blixa
Třetí možnost - placenej troll.
Reagovat
smazaný uživatel
Mnoho bodů
Reagovat
smazaný uživatel
Zeptej se Jirky Punčocháře, co je Jaroch zač
Reagovat
jirkomar
doc. Martin Cajthaml, Ph.D. (nar. 1971) je český filosof a vysokoškolský pedagog, vedoucí Katedry filosofie a patrologie na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Věnuje se především platónské filosofii, fenomenologii (osobnost Jana Patočky) a etice Dietricha von Hildebrand.
Třeba to je on a dělá si nějakou sociopsychologickou studii. :-)
Reagovat
Jabadu
... a ... a nebo tak!
:-)
Reagovat
jirkomar
No a jestli to myslí všechno vážně, tak musejí být minimálně dva, protože jeden nemůže být tak blbej.
Reagovat
Jabadu
Von je dva! Malinkej a velikej! Von je dva!
(Pan Tau - Poplach v oblacích)
:-)
Reagovat
Lunej..
jasne, proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite, ze? boze boze...
Reagovat
blixa
Nebreč bábi, dyk by ses nudila ;-)
Reagovat
sprchon
Shuai hraje dobře, nátlakově. Už včera proti Rogers jsem docela čučel. Ale snad to Sam doklepe v tom 2. setu.
Reagovat
blixa
No vidíš, a je to doma ;-)
Reagovat
Lunej..
No, Peng pomohla, asi uz se na Sam nemohla divat:D tak ve finale te me holce budu drzet vse co mam:)
Reagovat
sprchon
Skvěle Bařena! Věřil jsem, že Soranu by ještě mohla klepnout. :) Tak zejtra první finále...
Reagovat
historik
jj skvělý, ale Bertens to už je fakt silná káva. Navíc Bára už toho z kvalifikací má opravdu fyzicky dost. Každopádně už teď je to skvělý posun o více jak 100 míst!
Reagovat
sprchon
To rozhodně! Hlavně ten tříseťák s Carinou jí musel vzít hodně sil. A ještě jsem ji snad nikdy neviděl bez zavázaný nohy... Kiki je větší sousto, no. Ale viděl jsem ji tenhle tejden hrát a má výpadky, není neporazitelná. Když Bára předvede to, co předvádí na turnaji doteď, šanci určitě má. ;)
Reagovat
tommr
Bertensová už toho ale taky musí mít plný brejle, protože odehrála spoustu zápasů v Madridu a v Římě. A taky možná nebude hrát na krev, protože jí čeká obhajoba semifinále na FO ... :)
Reagovat
Nancy_z
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2927--navrat-nejvetsi-vitezstvi-priznava-kvitova-doktor-se-ji-smeje
"Stoprocentní to ještě není. Těžko bych odhadovala procenta, to je spíš na pana doktora. Pořád jsou místa, kde se ruka nepohybuje úplně jak by měla. Síla v ruce není taková, jakou bych potřebovala na to, abych pořádně stiskla nějakou věc. Pořád nedám prsty do pěsti, což ještě může trvat dalších šest měsíců. Na to všechno je to ale docela dobré."

"
Reagovat
tommr
to ale zas tak optimisticky nevypadá. Pokud opravdu ještě nedokáže pořádně stisknout raketu tak se asi žádný zázraky čekat nedají ... :(
Reagovat
Jabadu
Já myslím, že to je po půl roce obvyklý stav. Pěst sevře a plný cit do prstů dostane nejdříve za rok (ale možná také nikdy).
To ale nemusí být u tenisu takový problém!
Držadlo je dost objemné a nepotřebuje plný stisk. Rozhodující je zápěstí - loket - rameno. A to Petra poškozené neměla.
Já jsem optimista.
Reagovat
Nancy_z
Nemůžeme čekat, že bude hned všechno jako dřív. Důležitý je, že může trénovat i hrát a časem se to snad všechno srovná. Ještě na iSportu je trochu jinej rozhovor.
Reagovat
Jabadu
Už jsem zde psal:
V 35 letech jsem uklouzl na sněhu, sedl si na nohu ... obě nadvakrát ... při operaci (stejnou měl M. Schumacher) se v koleni musí přeříznout nějaké šlachy a nervy, aby se tam daly natlouct hřeby. Zhruba po roce a půl jsem nepociťoval žádné omezení a tak je to dodnes.
Je mi 52 let, jsem trénovaný a kecy o tom, že mě bolí noha před deštěm jsou u plně vyléčené zlomeniny báchorky. Nic mě nebolí.
To je asi u úrazů s trvalými následky. To jo.
Reagovat
Kozoroh
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/887337-tenisova-legenda-bude-bojkotovat-aerolinky-kvuli-podpore-gayu-uz-drive-se-obula-do-navratilove.html#section-artcl
Reagovat
Jabadu
Já tohle nechápu. Už alespoň padesát let se ví, že je to vrozené, že je to jen přírodní odchylka a že to není jen u lidí. Tyhle středověké dogmatiky nakopat do ...
Reagovat
Haitik
Tak vítej zpět! :-)
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/lekar-radek-kebrle-operace-petra-kvitova-ruka-roland-garros-navrat-1d0-/tenis.aspx?c=A170526_143342_tenis_elv
Reagovat
historik
Jinak zápas Markéty přesunuly na jiný kurt a právě začala!
Reagovat
Crashwoo
Je Vondroušová někde na streamu?
Reagovat
Empe
http://sportstream365.com/viewer?game=117987313#
Reagovat
tommr
a začala opět velice dobře ... :)
Reagovat
Kozoroh
Nepočítal jsem s tím, že Petra se vrátí na Roland Garros, měl jsem za to, že se štěstím stihne Wimbledon, ale to jsme si mysleli většina.

K tomuto startu mám tolik, že Petra si chce po půl roce zkusit zápasové zatížení a na trávě už být aklimatizovaná. Daleko nedojde, takové iluze si nedělejme, 3. kolo se Sam bude pro ní v tuto chvíli strop.
Reagovat
tommr
no Stosurovou ve třetím kole asi neuvidíme. Petru by tam v případě postupu čekala nejspíš Flipkensová ...
Reagovat
Kozoroh
Nepodceňoval bych loňskou semifinalistku...
Reagovat
Nancy_z
http://www.wtatennis.com/news/true-champion-kvitova-returns-face-boserup-paris
Reagovat
smazaný uživatel
Palec nahoru za vytrollení Jarocha! :D

BTW: I když řekla, že ta ruka pořád není stoprocentní, tak Boserup klidně porazit může. Viděl jsem ji, jak proti ní hrála Monča Puig v 1. kole Štrasburku a moc slabších soupeřek tam k mání asi nebylo...
Reagovat
dadaft
Reagovat
aligo
Nějaký stream na tiskovku?
Reagovat
Torn
Říkal jsem to už tehdy. Možná to bylo víc nafouklé než se zdálo. Petra měla super péči a určitě i doktory, stejně tak to co následovalo, takže si myslím, že kdybychom znali opravdu detaily, možná by to až tak překvapivé nebylo. Každopádně super, že bude už na french open :)
Reagovat
petrulinka
Nafouklé to určitě nebylo, její poranění bylo hodně vážné, operující lékař říkal, že stačí, pokud má člověk přeřezanou jednu šlachu, tak už si kolikrát neumí ani zamíchat kafe, a Petra měla přeřezaných šlach 7. Tehdy doktor říkal, že tam je 25% šance, že to nedopadne. Ale naštěstí vše dopadlo dobře, i když ruka asi 100% už nikdy nebude.
Reagovat
gigin
to by se mohl vrátit aj iqe, ať je to komplet.
Reagovat
smazaný uživatel
iqe se nemůže vrátit, on vystřídal kajinka.
Reagovat
fialka
Pokiaľ budete mať takého prezidenta, aj on dostane milosť. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Starej se o svého čobolského oligarchu .
Reagovat
Krisboy
Tak Peti hodně štěstí, ať ti návrat do bývalé formy trvá co nejkratší dobu. Teď v Paříži samozřejmě nemůžeme čekat žádný zázraky, hlavně se rozehraj. Já budu rád, když zápas dohraješ ve zdraví, vítězství nad Boserup bude příjemnej bonus a jakýkoliv další vítězství bude skvělé.
Reagovat
Kytka
Paráda. Tak hodně štěstí, aby došla co nejdál.
Reagovat
Andrew89
bože...konečně konečně konečně...skvělé.
Reagovat
smazaný uživatel
Super!!!!!!!!!!!Tenis bez Petry je jako pivo bez pěny!!)))
Mooc se těším!
Reagovat
sprchon
Super! Čekal jsem, že bude hrát. První kolo by mohla dát i když po půl roce bez tenisu těžko říct. Hlavně že se vrací. :)
Reagovat
George_Renel
I jeden odehraný zápas bude výborný. Pokud by Petra postoupila dále, věřím, že půjde rychle nahoru.
Reagovat
vendulkabendulka
Bude nekde prenos z te tiskovky?
Reagovat
Empe
Ruku na srdce, o tom se nám ani nesnilo. :)
Reagovat
tommr
jj je to malej zázrak ... :)
Reagovat
Empe
Doufám, že nám bude přímo si ho užít a nikdo to nebude kazit spekulacemi, frustrací a nereálnými představami. Nemyslím nikoho konkrétního, prostě je mi jasné, jaká rizika s sebou takové bomba nese. :) Po tom prosinci je třeba si vážit opravdu všeho...
Reagovat
Kytka
Každé kolo bude výhra. Hlavně, že je zdravotně v pořádku a může se vrátit. Dokonce dříve, než se čekalo.
Reagovat
PetaM
Nooo, myslím, že pár nenávistných komentářů tady bude. Vzhledem k tomu, jakou má soupeřku. Očekávám něco jako, že hrála otřesně, ještě hůř, než někdo čekal. Že tuhle soupeřku by měla porazit i po zranění. Že vyhazovala každý druhý úder. Že její fyzička je na tragické úrovni. Že měla s návratem počkat, protože si způsobila neskutečný trapas. Atd., atd. :D
Reagovat
tommr
myslím, že nikdo nemůže čekat, že Petra na FO dojde daleko nebo dokonce získá titul. Už samotná účast je pro ní velký vítězství a každá případná výhra by byla bonus navíc ... :)
Reagovat
darek.vrana
Už teď jsem zvědavý, co dostane za známku;). Doufám Fricku, že ji budeš šetřit:).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist