Kvitová po volnu ladila formu na 2. kolo French Open

30. 5. 2017, 14:45
Aktuality 34
Den a půl volna měla tenistka Petra Kvitová po vyhraném prvním utkání po vážném zranění ruky. Dnes před polednem už znovu držela raketu v levé ruce a na tréninkových dvorcích kousek od Roland Garros si hodinu zahrála před středečním druhým kolem French Open.
Profily hráčů
Petra Kvitová

V sluncem zalitém dopoledni hrála Petra Kvitová s trenérem Jiřím Vaňkem na dvorcích klubu Jean Bouin pod tribunou stejnojmenného ragbyového stadionu. Celou dobu opět panovala dobrá nálada, došlo i na legrácky, ale dvojnásobná vítězka Wimbledonu přitom vyzkoušela vše potřebné od výměn, returnů i servisu, aby se dostala do rytmu.

"Ty dáváš takový bomby, že mi to prolítává strunama," rozesmál Vaněk svoji svěřenkyni poté, co krátce po sobě podruhé minul míč. "Budu hrát na dvě procenta, aby to mělo smysl," vtipkoval pak Vaněk, bývalý 76. hráč žebříčku ATP.

Kousek vedle dával rány Kanaďan Milos Raonic a ob kurt hekala Ruska Světlana Kuzněcovová. Při odchodu Kvitové lákal pozornost Španěl Rafael Nadal.

Nový tréninkový areál funguje teprve druhým rokem. "Dřív nás vozili po Paříži po všech možných klubech a strávili jsme v autě strašně času. Tohle je příjemné, je tady zázemí s posilovnou. Jsme tak od šrumce co nejdál," chválil Vaněk.

Sedmadvacetiletá Kvitová v neděli zvládla návrat do hry po prosincovém přepadení, při kterém jí pachatel vážně pořezal všechny prsty levé ruky a dva nervy. V 1. kole svou tradičně rychlou hrou porazila Američanku Julii Boserupovou.

Po utkání se podle kouče tenistka cítila dobře. "Nám to přišlo, jako kdybychom neměli ani pauzu. Říkali jsme, že po tom týdnu se cítíme, jako bychom tady byli tři měsíce na turnajích. Za nás klape všechno, jak má," řekl Vaněk.

Kvitovou všichni vítali zpět na okruhu s nadšením. Její výhru v šatně obrečely Andrea Petkovicová, Petra Martičová či Mirjana Lučičová-Baroniová, I trenér dostal spoustu gratulací. "Ohlasy jsou neskutečný, všichni jsou rádi, že je Petra zpět, a říkají to upřímně. Péťu má hodně lidí rádo a mysleli to od srdce," řekl Vaněk.

Po emočně náročném prvním utkání dal trenér Kvitové den a půl volna. Ani s ní nerozebíral vyhraný zápas. "Říkal jsem, užij si, že jsi se vrátila a vyhrála jsi. O tenise to ze začátku nebylo," řekl Vaněk.

V pondělí se zašli podívat do města. "Vůbec jsme nebyli na tenise, aby si hlava odpočinula," řekl devětatřicetiletý kouč.

Další zápas proti Američance Bethanii Mattekové-Sandsové už se ale pojede podle klasické rutiny. "Aby nelítala hlavou v oblacích. Je super, že tu hraje, ale jsme zase normálně tenisti a sportovci, co jdou vyhrávat zápasy," uvedl Vaněk.

Mnozí už dokonce Kvitovou řadí mezi možné favoritky French Open. Vaněk ale zůstává při zemi a nechce spekulovat, jak daleko by mohla v pavouku dojít.

"Ať jde z kurtu zdravá a nebolí ji ruka. I když vyhraje, nebo prohraje, tak to je pro nás neskutečné vítězství. To je nejdůležitější. Co se stane, to neodhadneme," dodal trenér.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

34
Přidat komentář
horska.kraslice
Já se na zápas moc těším. Jsou to holky sympaťandy a může to být zajímavé i tenisově. Nedělám si iluze, že Petra musí vyhrát. Stále je ve stadiu zkoušení, co ruka vydrží. Vydržela jednen zápas a nikde není zaručeno, že vydrží dva. Uvidíme.
Reagovat
George_Renel
Ne každá je tako upřímně srdečně vítána zpět .-).
Reagovat
smazaný uživatel
Muze to byt hodne zajimavy zapas... Ale myslim si, ze i tenhle Petra vyhraje:)
Reagovat
tommr
prohrát s BMS by byla ostuda i v tom stavu v jakým Petra momentálně je ... :)
Reagovat
EllNino
??
Reagovat
janek_da
už to zase začíná :D
Reagovat
tommr
tak po prvním letošním zápase už víme, že Petra sice ještě není úplně stoprocentně fit a chybí jí zápasová praxe, ale už je plně konkurenceschopná. A v takovým stavu prostě musí hráčku jako je BMS porazit ... :)
Reagovat
EllNino
každý zápas je jiný, a zrovna u tebe bych tyhle řeči nečekal, když Petra byla schopná prohrát zdravá s Kumkhum, Krunic ... ;)
Reagovat
tommr
však to taky byly ostudný prohry ... :)
Reagovat
EllNino
ale Bethanie není Kumkhum, při vší úctě k Luksice :) ... Bethanie má skvělý přehled o hře, letos celkem formu, vrací se do top 100 a je světová deblová jednička ... navíc na favoritky umí zahrát, viz Ivanovic ve Wimbledonu, letos jedna z mála porážek Svitoliny, porazila v RG Li Na před 4 lety ... určitě bych jí nepodceňoval na velké zápasy se umí vyhecovat
Reagovat
tommr
já jí viděl včera hrát proti Rodinový a dokud Ruska nezačala zbytečně chybovat tak BMS neměla šanci. Za stavu 5:1 ale začla Rodinova trojčit a BMS se dostala do zápasu, postupně úplně ovládla hru a na síti si dělala co chtěla. Tohle nesmí Petra dopustit a já doufám, že s jejíma zkušenostma ani nedopustí ... :)
Reagovat
Lunej..
Vubec bych se nedivila, kdyby Beth Petru vyradila, ma hru, kterou Petra moc nemusi a umi variabilne hrat, kdyz ji to jde. Nicmene pro me to ostuda urcite nebude.
Reagovat
sprchon
Já se taky nebudu stydět, když to zítra Petře nevyjde. :)
Reagovat
Empe
Petra je hájená na delší dobu. Jeden dobrý zápas přece neznamená, že pokračujeme tam, kde jsme skončili, i když to tak vypadá. :) Bude ještě chvíli trvat, než si budeme dávat i jiné cíle než hlavně to dohrát ve zdraví... tím neříkám, že vyhrát nemůže, může! :)
Petra si teď prostě plní spíše sny než cíle. :-)
Reagovat
Lunej..
Navic pravy Kvitovec nikdy nevi, co ma od Petry cekat, takze ja necekam nic:D
Reagovat
sprchon
Tak to nejsi pravý Kvitovec. :)
Reagovat
Lunej..
Nerozumis tomu:D
Reagovat
sprchon
Nelži.
Reagovat
Lunej..
Nenapadej.
Reagovat
EllNino
držte hubu oba dva :D
Reagovat
Lunej..
Zalez:)
Reagovat
sprchon
Úsměv.
Reagovat
Lunej..
Nechoď nechoď.
Reagovat
sprchon
Nebrblej.
Reagovat
Lunej..
Nepoucuj
Reagovat
sprchon
Trapné.
Reagovat
Fandina
Ubohé.
Reagovat
sprchon
Promiň, to bude tím horkem... :)
Reagovat
Fandina
Nemusíš se omlouvat, tvůj problém.
Reagovat
slacker
kytovec?
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu rád, když kterákoliv moje oblíbená hráčka bude dělat takovou ostudu jako Petra od r. 2011 :-)
Reagovat
VlS
Tak buď víš, že není stopro OK, nebo je plně konkurenceschopná. Beth je typ hráčky, kterej Petře úplně nesedí ( změny rytmu, drzá jak opice, furt něco vymejšlí a nedá se jednoduše zahnat 3 m za BL, bude to dost o tom, která se bude víc vyhazovat - a to umi obě dvě) Doufám, že Peťa vyhraje a přeju jí to, ale tetku Bětku bych rozhodně nepodceňoval.
Reagovat
Empe
Zlatá slova, zrak mi plane! :D
Reagovat
lars
Beth ma slaby servis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist